Suositut ajat, odotusajat ja käynnin kesto

Jotta asiakkaat voivat suunnitella käyntinsä yritykseesi, Google saattaa näyttää yritystietojesi yhteydessä suositut ajat, tämänhetkisen kävijätilanteen, odotusajat ja tyypillisen käynnin keston. Nämä tiedot näytetään tavallisten yritystietojesi alla Google Mapsissa ja Haussa.

Käyntidata

Google määrittää suositut ajat, odotusajat ja käynnin keston anonymisoidun koontidatan perusteella. Data kerätään käyttäjiltä, jotka ovat ottaneet käyttöön Google-sijaintihistorian. Jos tällaisia käyttäjiä käy yrityksessäsi riittävän usein, suositut ajat, odotusajat ja käynnin kesto voidaan näyttää yritystietojesi yhteydessä. Et voi lisätä näitä tietoja yritystietoihisi manuaalisesti. Tiedot näytetään vain, jos Googlella on riittävästi yritystäsi koskevaa käyntidataa.

Käyntidata voi sisältää seuraavia tietoja:

• Suosittujen aikojen kaavio: Tämä kaavio näyttää, miten vilkasta toimipaikassasi on eri vuorokaudenaikoina. Laskenta perustuu asiakasmäärän keskiarvoon edellisten kuukausien ajalta. Tietyn ajankohdan suosio esitetään suhteessa yrityksen tyypilliseen viikon kävijämäärähuippuun. Alla olevassa esimerkkikuvassa yksi yrityksen vilkkaimmista ajankohdista on lauantaina klo 20–21.
  • Tämänhetkinen kävijätilanne: Tämä data näyttää, kuinka vilkasta toimipaikassa on juuri nyt. Tämä tieto päivitetään reaaliaikaisesti ja näytetään suosittujen aikojen kaavion yläpuolella. Alla olevassa esimerkkikuvassa korostettu pylväs kuvastaa sitä, kuinka vilkasta toimipaikassa on juuri nyt tavanomaiseen verrattuna.
  • Vierailun kesto: Tämä data näyttää, kuinka paljon aikaa toimipaikassa yleensä vietetään. Vierailun kesto perustuu asiakkaiden käynteihin usean viikon ajalta.
  • Odotusaika-arvio: Tämä data näyttää, kuinka pitkään asiakkaan on odotettava, ennen kuin hän saa palvelua eri vuorokaudenaikoina. Tässä näytetään myös pisimmät odotusajat eri viikonpäivinä. Näytettävän odotusajan arvio perustuu asiakkaiden käynteihin usean viikon ajalta. Huomaa, että eri tyyppisten yritysten aika-arviot ilmaisevat eri asioita. Esimerkiksi ravintolan odotusaika tarkoittaa sitä, kuinka pitkään asiakkaiden on odotettava pöytiin ohjaamista.

Live Busyness screenshot