Welkom bij een bedrijfsprofiel op Google

Laat je verifiëren

Met een bedrijfsprofiel op Google kunt u beheren hoe uw lokale bedrijf zichtbaar is in Google-producten, zoals Maps en Zoeken. Als u een bedrijf heeft dat klanten op een bepaalde locatie of binnen een bepaald servicegebied bedient, kunt u uw bedrijfsprofiel inzetten zodat mensen u beter kunnen vinden. Geverifieerde bedrijven op Google hebben 2 keer zo veel kans dat ze als betrouwbaar worden beschouwd.

Met een bedrijfsprofiel kunt u het volgende doen:

• De online informatie over uw bedrijf correct en actueel houden
    • Informeer Google over uw openingstijden, website, telefoonnummer en locatie (een adres, servicegebied of plaatsmarkering, afhankelijk van uw bedrijf).
    • Gebruik Google Maps en Google Zoeken om uw online aanwezigheid overal up-to-date te houden.
  • Communiceren met klanten
    • Plaats foto's van uw bedrijf en van uw producten en services.
    • Verzamel reviews van klanten en reageer hierop.
  • Nieuwe klanten werven
    • Verbeter de online weergave van uw bedrijf, zodat nieuwe klanten u kunnen vinden.
    • Verwijs klanten naar uw website.

Als u klaar bent, kunt u locatiegebaseerde advertenties met slimme campagnes in Google Ads gebruiken om een nog grotere doelgroep te bereiken.

Nu aanmelden

Bepalen of een bedrijfsprofiel iets voor u is

Een bedrijfsprofiel gebruiken voor bedrijven met offline dienstverlening

Uw bedrijf kan heel geschikt zijn voor een bedrijfsprofiel op Google.

Bedrijfsprofielen zijn bedoeld voor bedrijven die persoonlijk contact leggen met klanten tijdens specifieke openingstijden. Het product is niet bedoeld voor bedrijven die uitsluitend online actief zijn of huizen die worden verhuurd of verkocht. Meer informatie over de geschiktheid voor een bedrijfsprofiel

Voor grote bedrijven bieden bedrijfsprofielen ook een tool om meerdere locaties te beheren. Meer informatie over locatiebeheer via bulkuploads

Klaar om aan de slag te gaan? Klik op de knop om u aan te melden en ga naar de volgende pagina van deze handleiding.

Nu aanmelden

Slimme campagnes gebruiken voor bedrijven die alleen online actief zijn

Bedrijfsprofielen zijn alleen beschikbaar voor bedrijven die offline contact hebben met klanten. Meer informatie over de geschiktheid voor een bedrijfsprofiel

U kunt het succes van uw bedrijf nog steeds vergroten met Google door aan de slag te gaan met slimme campagnes, het gebruiksvriendelijke online advertentieplatform van Google.

Aan de slag met slimme campagnes

Meer informatie over online marketing

U kunt op verschillende manieren beheren hoe uw bedrijf online zichtbaar is:

• Zoekmachineoptimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) verwijst naar de manier waarop resultaten worden getoond als iemand een zoekmachine zoals Google gebruikt. Dit worden organische zoekresultaten genoemd. U kunt niet betalen om te wijzigen hoe en waar organische zoekresultaten zichtbaar zijn. Uw resultaten worden bepaald op basis van verschillende factoren, zoals hoe relevant ze zijn voor de oorspronkelijke zoekopdracht. Zo verbetert u uw SEO.
  • Zoekmachinemarketing of SEM (Search Engine Marketing) verwijst naar advertenties die u koopt om te worden weergegeven bij zoekresultaten. Met Google Ads, het online advertentieprogramma van Google, kunnen gebruikers advertenties kopen. Adverteer voor uw bedrijf met slimme campagnes in Google Ads.
  • Met uw bedrijfsprofiel op Google kunt u lokale resultaten onderhouden. Deze zijn op verschillende manieren zichtbaar in Maps en Zoeken. Meer informatie over hoe Google bedrijfsinformatie verzamelt en gebruikt in zoekresultaten Deze resultaten zijn afgestemd op specifieke geografische gebieden zodat gebruikers bedrijven in de buurt kunnen vinden. Meer informatie over hoe Google lokale resultaten rangschikt

Aan de slag

Nu aanmelden