Links naar lokale bedrijven

Uw bedrijfsprofiel kan twee typen links bevatten waarmee klanten gemakkelijker meer informatie over uw bedrijf kunnen krijgen of rechtstreeks een actie kunnen uitvoeren vanuit uw profiel op Google Maps of Zoeken.

U kunt één link toevoegen waarmee klanten het volgende kunnen doen:

• Een menu bekijken.
  • Een lijst van services bekijken (zoals telegeneeskunde of virtuele services).

U kunt ook maximaal 10 links per categorie toevoegen. Via deze links kunnen klanten het volgende doen:

• Een afspraak maken.
  • Een reservering maken.
  • Een bestelling voor eten plaatsen.
  • Een winkelbestelling plaatsen.

Tip: Links naar bepaalde boekingsservices van derden kunnen automatisch worden getoond in bedrijfsprofielen. Deze links kunnen niet worden bewerkt in Bedrijfsprofiel. Bekijk meer informatie over hoe u links van derden kunt verwijderen.

Links toevoegen aan uw bedrijfsprofiel

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo beheert u uw links:
    • Selecteer in Google Zoeken Afspraak, Maaltijden bestellen of Ophalen en bezorgen.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en het transactietype waaraan u een link wilt toevoegen.
  3. Selecteer Link toevoegen.
    • Als u al links in uw bedrijfsprofiel heeft, selecteert u Nog een link toevoegen.
  4. Geef de URL op die u aan de knop wilt linken.
  5. Selecteer Opslaan.

Links in uw bedrijfsprofiel bewerken

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken.
  3. Selecteer het transactietype, zoals Boeking, Maaltijden bestellen of Ophalen en bezorgen.
    • Als mogelijkheden voor maaltijden bestellen kunt u ervoor kiezen om afhaal- en/of bezorgmaaltijden aan te bieden.
  4. Als u een link wilt bewerken, klikt u naast deze link op Bewerken.
  5. Wijzig de URL en selecteer Opslaan.

Uw voorkeurslink instellen

Als u meer dan één link in uw profiel heeft, kunt u een voorkeurslink bovenaan uw links instellen als Voorkeur van bedrijf.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op het transactietype, zoals Afspraak of Ophalen en bezorgen.
  3. Selecteer Voorkeurslink instellen.
  4. Selecteer de voorkeurslink.
  5. Selecteer Opslaan.
Inzicht in links voor de detailhandel en winkels

Als u detailhandels- of winkellocaties in de VS beheert, kunt u in uw bedrijfsprofiel links naar uw bedrijf opnemen. Ga naar het tabblad Informatie in Bedrijfsprofielmanager om links toe te voegen. Links naar lokale bedrijven zijn niet beschikbaar via de Bedrijfsprofiel-API en de functie voor spreadsheets uploaden.

Links van derden verwijderen

Belangrijk: U kunt links van derden in uw bedrijfsprofiel niet rechtstreeks bewerken of verwijderen.

Google werkt samen met een aantal externe aanbieders van services voor lokale bedrijven. Deze links leiden naar de website van de aanbieder. Op de website kunnen klanten de volgende acties uitvoeren:

• Een bestelling plaatsen
  • Een afspraak maken
  • Een reservering maken

Links naar bepaalde services kunnen automatisch worden getoond in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps. Externe aanbieders die een partnerschap met uw bedrijf hebben gemachtigd, leveren en updaten deze links automatisch.

Tip: Als u Bestellingen accepteren uitzet voor uw profiel, worden alle bestelopties en -links (waaronder first-party en van derden) die u aan uw bedrijfsprofiel heeft toegevoegd, verborgen.

Zo verwijdert u een specifieke link van een boekingspagina van derden:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. U kunt uw boekingen beheren via Google Zoeken of Maps:
    • Selecteer in Google Zoeken de optie Boeking en dan Aanbieder verwijderen.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Boeking en dan Aanbieder verwijderen.

Aanbieders moeten links van derden uit uw profiel verwijderen binnen 5 dagen na ontvangst van verzoek tot verwijdering van content. Als een aanbieder uw verzoek niet verwerkt, meldt u een schending.

Tip: Als u meer wilt weten over de knop Online bestellen, leest u de informatie over online bestellingen op Google via een aanbieder en hoe u zich kunt afmelden.