Paikallisen yrityksen linkit

Yritysprofiilissa voi olla kahdentyyppisiä linkkejä, joiden avulla asiakkaat voivat lukea lisää yrityksestäsi tai ryhtyä toimiin suoraan Google Mapsin tai Haun kautta.

Voit lisätä yhden linkin, jonka kautta asiakkaat voivat

• tutustua ruokalistaan
  • katsoa palvelulistaa (esim. etähoitopalveluita tai muita virtuaalisia palveluita).

Voit myös lisätä jopa 10 linkkiä kategoriaa kohden. Linkkien kautta asiakkaat voivat

• tehdä ajanvarauksia
  • tehdä varauksen
  • tehdä ruokatilauksen
  • tilata tuotteita.

Vinkki: Linkit kolmansien osapuolten varauspalveluihin eivät välttämättä näy automaattisesti Yritysprofiileissa. Näitä linkkejä ei voi muokata Yritysprofiilissa. Lue, miten voit poistaa kolmansien osapuolten linkit

Linkkien lisääminen yritysprofiiliin

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Näin ylläpidät linkkejä:
    • Valitse Google Hausta Varaus, Ruoan tilaaminen tai Nouto ja kotiinkuljetus.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja tapahtumatyyppi, johon haluat lisätä linkin.
  3. Valitse Lisää linkki.
    • Jos Yritysprofiilissasi on jo linkkejä, valitse Lisää toinen linkki.
  4. Lisää URL-osoite, johon haluat ohjata painikkeen klikkaajat.
  5. Valitse Tallenna.

Linkkien muokkaaminen Yritysprofiilissa

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Valitse Muokkaa profiilia..
  3. Klikkaa tapahtumatyyppiä, kuten Varaus, Ruokatilaukset tai Nouto ja kotiinkuljetus.
    • Voit tarjota ruokatilauksille noutoa ja/tai kotiinkuljetusta.
  4. Valitse muokattavan linkin vierestä Muokkaa.
  5. Muokkaa URL-osoitetta ja valitse Tallenna.

Ensisijaisen linkin valitseminen

Jos profiilissasi on useita linkkejä, voit valita yhden niistä ensisijaiseksi, jolloin se näkyy linkkilistan yläosassa Yrityksen suositus ‑kohdassa.

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Valitse tapahtumatyyppi, esimerkiksi Varaus tai Nouto ja kotiinkuljetus.
  3. Valitse Aseta ensisijainen linkki.
  4. Valitse linkki, jota haluat käyttää ensisijaisena.
  5. Valitse Tallenna.
Vähittäiskaupan linkit ja Shopping-linkit

Jos sinulla on vähittäiskaupan toimipisteitä Yhdysvalloissa, voit lisätä niiden linkit Yritysprofiiliisi. Jos haluat lisätä linkkejä, siirry Yritysprofiilien ylläpidossa Tiedot-välilehdelle. Paikallisten yritysten linkkejä ei voi lisätä Business Profile APIn kautta eikä laskentataulukon latauksilla.

Kolmansien osapuolten linkkien poistaminen

Tärkeää: Et voi muokata tai poistaa kolmansien osapuolten linkkejä suoraan Yritysprofiilista.

Google tekee yhteistyötä valikoitujen kolmansien osapuolten kanssa tarjotakseen palveluita paikallisille yrityksille. Linkit johtavat palveluntarjoajan verkkosivustolle, jonka kautta asiakas voi esimerkiksi tehdä

• tilauksen
  • ajanvarauksen
  • muun varauksen.

Linkit tiettyihin palveluihin voivat näkyä automaattisesti Yritysprofiilissasi Google Haussa ja Mapsissa. Kolmantena osapuolena toimivat palveluntarjoajat, joilla on valtuutettu kumppanuus yrityksesi kanssa, tarjoavat ja päivittävät nämä linkit automaattisesti.

Vinkki: Jos laitat Vastaanota tilauksia ‐asetuksen pois päältä profiilissasi, kaikki Yritysprofiiliisi lisäämäsi tilausvaihtoehdot ja ‐linkit (ensimmäisen osapuolen ja kolmannen osapuolen) piilotetaan.

Näin voit poistaa tietyn kolmannen osapuolen varauslinkin:

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Voit ylläpitää varauksia Google Haun tai Mapsin kautta:
    • Valitse Google Hausta Varaus ja sitten Poista palveluntarjoaja.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Varaus ja sitten Poista palveluntarjoaja.

Palveluntarjoajien on poistettava kolmansien osapuolten linkit profiilistasi viiden päivän kuluessa poistopyynnön vastaanottamisesta. Jos palveluntarjoaja ei käsittele pyyntöäsi, ilmoita rikkomuksesta.

Vinkki: Jos haluat lisätietoja Tilaa verkosta ‑painikkeesta, lue Googlessa palveluntarjoajan kautta tehtävistä verkkotilauksista ja siitä, miten voit poistaa ne käytöstä.

Muita lähteitä