Protegir-se contra trucades fraudulentes

Com a propietari d'una empresa, pots rebre molts tipus de trucades, incloses algunes de sistemes automàtics. Aquest article t'ajudarà a entendre la diferència entre els sistemes automàtics de confiança i les estafes.

Com es poden identificar les trucades legítimes de Google

Trucades automàtiques

Important: Google truca a empreses dels països que s'indiquen a l'article Sobre les trucades de l'Assistent de Google. No fa mai trucades comercials no sol·licitades des d'un sistema automàtic. Tanmateix, podem fer trucades telefòniques automàtiques a la teva empresa per a qüestions no comercials, com ara confirmar les dades de l'empresa a Google Maps, fer reserves o programar cites en nom d'usuaris de Google. En alguns casos, aquestes trucades les pot fer un operador.
  • Les trucades automàtiques provenen d'un conjunt de números determinats. A l'inici de la trucada, se t'indicarà que és de Google i el motiu de la trucada. Per exemple, és possible que sentis alguna cosa com ara:
  • Hola! Truco de Google Maps. Atesa la situació sanitària actual, m'agradaria actualitzar el teu horari d'obertura. Aquesta trucada és un servei automàtic i es gravarà per millorar els serveis de Google. Pots indicar-me el teu l'horari d'obertura d'aquesta setmana?
  • Hola! Ajudo els usuaris a trobar restaurants oberts. Aquesta trucada és un servei automàtic proporcionat per Google i es gravarà per millorar els serveis de Google. El teu establiment està obert i s'hi pot consumir a l'interior?
  • No et demanarem que et registris en serveis, que facis pagaments ni que proporcionis informació personal sensible.
  • Aquest servei només està activat per a empreses que indiquen números de telèfon públics per rebre trucades del públic general. Si les empreses no les volen rebre, poden comunicar que volen desactivar el servei a la mateixa trucada.

Operadors de Google

• Pot ser que rebis trucades d'operadors de Google amb finalitats de desenvolupament, d'atenció al client o d'assistència relacionades amb els teus comptes de Google Ads, Google Play o altres Comptes de Google. Tanmateix, Google no et demanarà mai informació de pagament per telèfon ni et garantirà un emplaçament favorable als nostres productes.

Què cal fer si es rep una trucada sospitosa

Malauradament, hi ha moltes persones i empreses sense escrúpols que fan trucades fraudulentes i enganyoses. De vegades, les persones que truquen o les trucades automàtiques enregistrades prèviament afirmen falsament que treballen “amb Google” o “per a Google” en un intent de vendre diferents esquemes i serveis de màrqueting en línia a persones i empreses desprevingudes.

Moltes d'aquestes trucades no estan permeses en virtut de la legislació dels Estats Units, tret que hagis donat permís per rebre-les; per tant, Google no les fa mai.

Això és el que has de fer si reps una trucada automàtica no desitjada d'una entitat que no és de Google:

Denunciar trucades sospitoses als Estats Units

Si ets als Estats Units i continues rebent trucades no desitjades, pots presentar una reclamació a la Comissió Federal del Comerç (FTC) dels Estats Units. Per presentar una reclamació formal, ves a www.donotcall.gov o truca al número 1-888-382-1222. També pots presentar una reclamació a la Comissió Federal de Comunicacions (CFC) dels EUA.

Penjar

Si reps una trucada no desitjada d'algú que diu que és de Google o que treballa amb Google, pots penjar quan vulguis. No premis cap tecla encara que la veu enregistrada et digui que ho facis si vols parlar amb una persona o si vols que et treguin de la llista de trucades. Si prems alguna tecla, pot ser que rebis més trucades no desitjades.

Ajudar-nos a fer un seguiment dels estafadors

A Google som conscients que aquest tipus de trucades molesten i ens comprometem a treballar per intentar aturar-les. No obstant això, no sempre les podem controlar, per exemple, moltes d'aquestes trucades utilitzen números de telèfon que no es poden rastrejar i altres tàctiques d'encobriment.

Ajuda'ns a fer un seguiment de les trucades que utilitzen una falsa associació amb Google. Informa'n directament mitjançant el nostre formulari web i inclou-hi la informació següent:

• L'empresa en què treballa la persona que truca i la informació de contacte corresponent.
  • Qualsevol correu electrònic o documentació que hagis rebut de la persona que truca com a part d'un seguiment.
  • Qualsevol informació addicional de la trucada.

Evitar futures trucades no desitjades

• Consulta els consells de l'FTC sobre com pots gestionar trucades no desitjades, així com els recursos sobre trucades automàtiques que ofereix, que inclouen informació addicional sobre aquest tipus de trucades automàtiques i els passos que pots seguir si en reps una.
  • Pregunta a la teva companyia telefònica si permet bloquejar trucades de números problemàtics.
  • Si ets als Estats Units, inscriu el teu número personal al Registre Nacional No Truqueu (National Do Not Call Registry) a través del lloc web www.donotcall.gov/register/reg.aspx o trucant al número 1-888-382-1222.

Obtén més informació sobre com pots identificar estafes al Centre de seguretat de Google.