Verwijdering van klantfoto's aanvragen

Als u ziet dat een door een klant geüploade foto in strijd is met het Google Maps-fotobeleid, kunt u een verzoek tot verwijdering indienen. De foto wordt beoordeeld en mogelijk uit uw bedrijfsprofiel verwijderd. Het kan enkele dagen duren voordat een foto wordt beoordeeld.

Tip: Komt u op Google content tegen die mogelijk in strijd is met de wet, laat ons dit dan weten. Nadat we het materiaal hebben beoordeeld, overwegen we of we de openbare beschikbaarheid hiervan blokkeren, verwijderen of beperken.

Verwijdering van klantfoto's aanvragen in Google Zoeken

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar Google Zoeken.
  2. Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam op.
  3. Tik op Foto's en dan Zoek de foto die u wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Een probleem melden Een probleem melden
  5. Selecteer het type schending dat u wilt melden en dan Tik op Verzenden.

Een foto of gebruiker markeren in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Bedrijf om uw bedrijfsprofiel te openen.
  3. Tik op Foto's.
  4. Zoek de foto of gebruiker die u wilt markeren.
    • Een foto markeren: tik op de foto en tik dan rechtsboven op Markeren Een probleem melden
    • Een gebruiker markeren: tik op de naam van de gebruiker en tik dan op Meer Meer en dan Profiel melden.