Hantera foton och videor för din företagsprofil

Du kan lägga till foton och videor från ditt skyltfönster eller dina produkter och tjänster för att komplettera din företagsprofil och göra den mer tilltalande för kunder.

Dina foton visas på Google först efter att du har verifierat din företagsprofil.

Hantera ditt företag

Krav på foton och videor

När du har valt de foton eller videor som du vill lägga till i din företagsprofil ska du kontrollera att dina

Företag med tio eller fler platser kan ladda upp foton via kalkylark.

Tips! Det är en god idé att lägga till ett foto från företagets exteriör så att besökarna känner igen ditt företag.

Riktlinjer för foto och video

Se till att dina foton och videor följer Googles riktlinjer och krav och att de uppfyller Googles innehållspolicy.

Riktlinjer för foton

Dina foton ser bäst ut på Google om de uppfyller kraven nedan:

• Format: JPG eller PNG
  • Storlek: mellan 10 kB och 5 MB
  • Rekommenderad upplösning: 720 pixlar höga och 720 pixlar breda
  • Minsta upplösning: 250 pixlar höga och 250 pixlar breda
  • Kvalitet: Fotona ska vara skarpa och väl ljussatta, inte vara väsentligt modifierade och inte ha redigerats med onödigt många filter. Bilden ska med andra ord motsvara verkligheten.

Riktlinjer för videor

Se till att dina videor uppfyller följande krav:

• Längd: upp till 30 sekunder
  • Filstorlek: upp till 75 MB
  • Upplösning: 720p eller högre

Typer av foton som du kan lägga till

Du kan lägga till olika typer av foton i din företagsprofil:

• Logotypfoto: Hjälp dina kunder att känna igen ditt företag på Google. För företag som har lagt till grundläggande information, till exempel telefonnummer eller öppettider, visas logotypen framträdande i företagsprofilen.
  • Bakgrundsfoto: Placera ett bakgrundsfoto som speglar ditt företag högst upp i profilen. Vi kan inte garantera att bakgrundsfotot alltid visas som den första bilden från ditt företag.
  • Företagsfoton: Lägg till fler foton som framhäver sådant som kännetecknar din verksamhet för att attrahera och informera kunder.Läs mer om företagsfoton.

Lägga till ett foto eller en video med Google Sök

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Lägg till ett foto eller en video genom att klicka på Foton följt av Lägg till foton.
  3. Välj fotot eller videon.
    • Du kan välja flera foton eller videor samtidigt.

Tips! Du hittar dina uppladdade foton och videor i din företagsprofil.

Lägga till ett bakgrundsfoto eller en logotyp med Google Sök

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Lägg till ett omslagsfoto eller en logotyp genom att klicka på Foton följt av Lägg till ett bakgrundsfoto eller en logotyp.
  3. Välj fotot.

Ta bort ett foto eller en video med Google Sök

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Ta bort ett foto eller en video genom att klicka på Foton.
  3. Scrolla och välj fotot eller videon som du vill ta bort.
  4. Klicka på Radera Trash.

Tips! Du kan även begära borttagning av foton som har lagts till av kunder. Läs om hur du tar bort kunders foton.

Status på uppladdning av foton och videor

När du har laddat upp ett foto eller en video granskar vi den och kontrollerar att den följer våra policyer för foton och videor. Här är några av de statusar du kan se när du laddar upp media:

• Vilande: Mediet håller på att laddas upp eller behandlas, eller din profil är för närvarande inte verifierad. Vilande media visas inte för kunder på Google Sök eller Maps.
  • Inte godkänt: Mediet är flaggat och har brutit mot policyer. Eftersom mediet har flaggats kan det inte visas på Google Sök eller Maps.
  • Live: Mediet visas för kunder på Google Sök och Maps.

Tips! Det kan ta upp till 24–48 timmar innan dina foton och videor syns i din företagsprofil

Logotypfoto saknas

Om ditt logotypfoto inte visas bör du kontrollera att du har angett all nödvändig information i din företagsprofil. Detta innefattar

• namn
  • giltig plats med gatuadress
  • kategorier
  • telefonnummer
  • öppettider.

Om bakgrundsfotot du väljer är av låg kvalitet eller om andra källor tyder på att det inte är det bästa fotot för att representera ditt företag kan du välja ett foto som har skickats in av en användare i stället.