Lägga till foton för flera platser

Dina företagsadresser på Google kan innehålla foton som du själv, andra användare eller tredje part har laddat upp. Foton som du lägger till får etiketten Från ägaren. Du kan lägga till foton för flera platser samtidigt med hjälp av ett kalkylark, eller för enskilda platser i översikten i Google My Business.

Viktigt att tänka på

• Du kan inte ladda upp foton till overifierade platser. Läs om hur du blir verifierad
  • Alla foton måste följa Google My Business riktlinjer för foton
  • Om du använder ett kalkylark ser du till att dina foton laddas upp till en allmänt tillgänglig webbadress, till exempel din egen webbplats eller en webbplats för en fototjänst.
  • Det kan ta flera dagar innan dina foton visas i Google Maps och Sök.

Lägga till foton individuellt

Så här lägger du till foton för en enstaka plats:

1. Logga in på Google My Business
  2. Välj platsen som du vill lägga till foton för.
  3. Rulla till avsnittet för den typ av foto som du vill lägga till och klicka sedan på Lägg till foton
  4. Dra bilder till fönstret som öppnas eller klicka på Välj foton från datorn. Bilder kan vara i antingen .jpg- eller .png-format och måste vara minst 250 pixlar höga och breda.
  5. Klicka på Välj för att ladda upp fotot till din plats.

Lägga till foton via kalkylark

Så här lägger du till foton via kalkylark:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Välj de platser som du vill lägga till foton för.
  3. Klicka på Åtgärder och sedan Platser.
  4. Ange webbadresserna till dina foton i motsvarande fotokolumner i kalkylarket: Logotyp, Omslagsbild eller Andra foton. Om du vill ladda upp samma foton till flera platser anger du samma webbadress i kolumnerna för andra platser i kalkylarket.
    • Kolumnen Andra foton: Avgränsa webbadresserna med kommatecken om du har flera foton. Om en webbadress innehåller ett kommatecken måste du ersätta det med teckenkoden ”%2C”. Om webbadressen till exempel är https://example.com/myphoto03,2012.jpg måste du ändra den till https://example.com/myphoto03%2C2012.jpg. Se till att det inte finns några ogiltiga tecken (till exempel < , >), adressdubbletter eller brutna länkar. Du kan lägga till högst 25 extra foton per plats.
  5. Importera kalkylarket när du har lagt till alla foton.