Riktlinjer för foton för flera platser

Tänk på följande riktlinjer när du lägger till ett foto på din plats i ditt kalkylark:

• Fotot måste ha ett av dessa format: JPG, PNG, TIFF, BMP.
  • Varje foto måste vara mindre än 5 MB.
  • Vi rekommenderar att du lägger till foton som är större än 720 × 720 pixlar och mindre än 3 000 × 3 000 pixlar.
  • Fotots långsida bör inte vara mer än dubbelt så lång som kortsidan. Liggande foton gör sig bättre än stående foton i Googles produkter.
  • Ingen plats får ha fler än 25 extra foton.
  • Fotot bör vara skarpt och väl ljussatt, inte ha manipulerats i fotoprogram och inte ha överdriven användning av filter. Bilden ska återspegla verkligheten.

Om dina foton inte uppfyller dessa kriterier kan det hända att vi inte kan visa dem i Googles produkter.

Önskat foto

Önskat foto är det foto du vill ska visas först för användare på Maps och i sökresultaten. Välj önskat foto genom att ange Logotyp eller Bakgrundsfoto i kolumnen Önskat foto i kalkylarket. Om du lämnar cellen Önskat foto tom för en plats används logotypfotot.

Logotyper

Din logotyp kan hjälpa kunderna att känna igen ditt företag om den visas bredvid andra foton som förknippas med din plats, och den kan säga en hel del om företagets historia.

Rankning av foton

Vi rankar dessa foton med hjälp av flera olika signaler, som storlek, kvalitet och innehåll i fotot, för att visa användarna de bästa bilderna av ett företag. Vi försöker visa de bästa fotona av ett företag först. Följande faktorer används i rankningsalgoritmen:

• Upplösning: Är bilden tillräckligt stor?
  • Bildproportioner: Är bilden för bred eller hög?
  • Fokus: Är bilden suddig?
  • Skärpa: Är bilden matt eller skarp?
  • Källa: Kommer bilden från företagets ägare eller från tredje part?

Foton från företagsägare som är verifierade rankas ofta men inte alltid högre än andra foton från tredje part.