Fotorichtlijnen voor bulklocaties

Houd bij het toevoegen van een foto aan uw locatie in uw spreadsheet rekening met de volgende richtlijnen:

• Foto's moeten een van de volgende indelingen hebben: jpg, png, tiff of bmp.
  • Elke foto mag niet groter zijn dan 5 MB.
  • We raden u aan foto's toe te voegen die groter dan 720 x 720 pixels en kleiner dan 3000 x 3000 pixels zijn.
  • De langere kant van de foto mag niet meer dan twee keer de lengte van de kortere kant hebben. Liggende foto's zien er beter uit dan staande foto's in Google-producten.
  • Elke locatie kan maximaal 25 extra foto's hebben.
  • De foto moet scherp en goed belicht zijn, mag niet zijn bewerkt met Photoshop en er mogen niet overmatig veel filters worden gebruikt. De afbeelding moet overeenkomen met de realiteit.

Als uw foto's niet voldoen aan deze normen, kunnen we ze mogelijk niet weergeven in Google-producten.

Voorkeursfoto

Uw voorkeursfoto wordt als eerste aan gebruikers weergegeven in resultaten van Google Maps en Zoeken. Geef Logo of Omslag op in de kolom Voorkeursfoto van uw spreadsheet om aan te geven welke foto uw voorkeursfoto is. Als u de cel Voorkeursfoto leeg laat voor een locatie, wordt uw logo gebruikt.

Logo's

Uw logo kan klanten echter mogelijk meer over uw bedrijf vertellen wanneer het wordt weergegeven naast andere foto's die zijn gekoppeld aan uw locatie.

Rangschikking van foto's

We gebruiken verschillende signalen voor de rangschikking van deze foto's, waaronder grootte, kwaliteit en content van de foto. Aan de hand van deze signalen worden de meest geschikte foto's van het bedrijf aan gebruikers getoond. We proberen de allerbeste foto's van een bedrijf als eerste weer te geven. Factoren waarmee rekening wordt gehouden voor het algoritme voor de rangschikking van foto's, zijn onder andere:

• Resolutie: is de afbeelding groot genoeg?
  • Beeldverhouding: is de afbeelding te breed of te hoog?
  • Scherpstelling: is de afbeelding wazig?
  • Contrast: is de afbeelding saai of levendig?
  • Bron: is de afbeelding afkomstig van de bedrijfseigenaar of een derde partij?

Foto's van geverifieerde bedrijfseigenaren krijgen vaak (maar niet altijd) een hogere rangschikking dan foto's van derden.