Ta bort eller rapportera dubbletter av företag via massuppladdning

Ta bort dubbletter av platser i ditt konto

Om du lägger till en plats som redan har verifierats i din företagsprofil märks den som Dubblettplats i ditt konto. Dubblettplatser visas inte i Google Maps.

Om en plats är märkt som Åtkomst behövs har den redan verifierats av någon annan. Begär ägarskap till företagsprofilen om du har behörighet att hantera den.

Viktigt! Det går inte att återställa en borttagen plats. Uppdatera platsen som du vill behålla med all viktig information från platsen du vill ta bort. Om platsen är overifierad måste du verifiera den, även om dubblettplatsen som du tog bort redan hade verifierats.

Ta bort flera dubbletter av platser

1. Logga in på Hanterare för Företagsprofil på datorn.
  2. Gå till Hantera platser.
  3. Markera kryssrutan vid varje plats du vill ta bort.
  4. Klicka på Åtgärder Ta bort plats.

Rapportera dubbletter av platser på Google Maps

Så här rapporterar du en dubblett av en plats på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Välj platsen du vill rapportera som en dubblett.
  3. Klicka på Föreslå en ändring.
  4. Klicka på Stäng eller ta bort.
  5. Klicka på Dubblett av en annan plats.
  6. Välj rätt plats på listan om den är tillgänglig.
  7. Klicka på Skicka.

Uppdatera din företagsadress

Viktigt! Skapa inte en ny företagsprofil om du byter företagsadress.

Om ditt företag flyttar kan du uppdatera adressen i företagsprofilen. När du har uppdaterat adressen kan du bli ombedd att verifiera den.

När du uppdaterar din adress kan du ange öppningsdatum och göra inlägg från den nya platsen.

Om du vill uppdatera en adress men inte äger företagsprofilen kan du begära åtkomst hos den nuvarande ägaren av profilen.

Du kan också rapportera felaktiga adresser på Google Maps.