Ta bort en företagsprofil

Om du inte längre vill hantera ett företag kan du ta bort profilens innehåll och ansvariga samt markera företaget som permanent stängt.

Du kan då inte längre hantera företaget direkt via Google Sök eller Maps, men det kan fortsätta visas på Google.

Märka ett företag som permanent stängt

Så här märker du ditt företag som permanent stängt på Sök och Maps:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Redigera profil och sedan Företagsinformation
    • Använd Google Sök på datorn och välj Redigera profil.
  3. Välj fliken Öppettider högst upp.
  4. Välj Redigera Redigera vid Öppettider.
  5. Välj Permanent stängt.
  6. Välj Spara.

Användare som söker efter din företagsprofil kan se den på Sök och Maps, men det framgår tydligt att företaget är stängt.

Tips! Du kan märka ditt företag som tillfälligt stängtLäs mer om hur du anger öppettider eller märker företaget som stängt.

Ta bort innehåll och ansvariga från en enskild företagsprofil

Viktigt!

• När du tar bort innehåll och ansvariga från en företagsprofil försvinner informationen permanent. Borttagningen påverkar profilens alla ägare och ansvariga. För att profilen ska kunna hanteras igen måste den verifieras på nytt.
    • Alla inlägg, foton och videor som har lagts till av ägare eller ansvariga tas bort permanent.
    • Om din webbplats skapades med Google Företagsprofil tas den bort permanent.
    • Det går inte att återställa eller hantera innehåll som tas bort från en profil.
  • Endast de primära ägarna och ägarna kan ta bort innehåll och ansvariga från profilen.
  • Om du inte längre vill hantera profilen kan du ta bort dig själv från den
  • Nya ägare och ansvariga för en företagsprofil måste vänta sju dagar innan de kan ta bort innehåll och ansvariga från profilen.
  • Om det är aktuellt kan du visa att ditt företag inte längre finns genom att välja ”Ange att ditt företag har stängt permanent”.
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar för företagsprofil.
  3. Klicka på Ta bort företagsprofil och sedan Ta bort profilens innehåll och ansvariga.
    • Visa att företaget inte längre finns genom att markera Ange att ditt företag har stängt permanent.
  4. Klicka på Fortsätt och sedan Ta bort och sedan Klart.

Ta bort flera företagsprofiler

1. Logga in på Hanterare för Företagsprofil.
    • Se till att du är inloggad med det konto du använde när du registrerade dig för Företagsprofil.
  2. Välj på startsidan en eller flera profiler som du vill ta bort.
  3. Klicka på Åtgärder till höger och sedan Ta bort företag och sedan Ta bort.

Ta bort ett företag från Maps

Du kan begära att ett företag tas bort från Maps om företaget

Du kan begära borttagning av ett företag även om du inte hanterar det.

1. Öppna Google Maps på datorn.
    • Logga in med samma konto som du använde när du registrerade dig för en företagsprofil.
  2. Klicka på företaget som du vill ta bort på kartan.
  3. Klicka på Föreslå en ändring till vänster.
  4. Klicka på Stäng eller ta bort.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Din begäran granskas efter att du har skickat in den. Du kan få ett e-postmeddelande om statusen på begäran och eventuella frågor från vårt granskningsteam. Om begäran godkänns tas företaget bort från Maps.

Läs om hur du märker ett företag som permanent stängt men inte tar bort det.