Ta bort recensioner från din företagsprofil på Google

Om du vill begära att vi tar bort eller raderar en olämplig recension från din Företagsprofil kan du rapportera recensionen till Google. Google kan ta bort recensioner som strider mot våra policyer.

Viktigt! Läs vår policy för recensioner innan du begär borttagning eller radering av en recension.

Begär borttagning av recension

Recensioner som bör rapporteras för borttagning

• Rapportera bara recensioner som bryter mot Googles policyer. Läs mer om Googles innehållspolicyer.
  • Rapportera inte recensioner bara för att du inte håller med eller inte gillar dem.
    • Google ingriper inte i konflikter mellan företag och kunder som rör fakta.
    • Det finns inget säkert sätt att avgöra vem som har rätt när det gäller en viss kundupplevelse.
  • Det går inte att rapportera hotellrecensioner från tredje part. Kontakta den aktuella webbplatsen direkt om du vill flagga en olämplig recension från tredje part. Öppna tredjepartswebbplatsen genom att klicka på granskarens namn. Kort efter att leverantören har tagit bort eller ändrat recensionen på sin webbplats visas uppdateringen i din Företagsprofil.

Tips! Ha tålamod. Det kan ta flera dagar att utvärdera en recension.

Begära borttagning av recensioner

Du kan rapportera en olämplig recension för borttagning via Google Maps eller Google Sök. Borttagna recensioner slutar visas på båda plattformarna.

Flagga en recension eller användare på Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna din företagsprofil genom att trycka på Företag längst ner till höger.
  3. Tryck på Recensioner.
  4. Leta reda på recensionen du vill rapportera.
    • Flagga en recension: Tryck på Mer Mer följt av Rapportera recension.
    • Flagga en användare: Tryck på användarens namn och sedan på Mer Mer följt av Rapportera profil.
Tips! Enskilda personer och företag kan rapportera trakasserande användare i Google Maps-appen. Efter att en användares aktivitet och bidrag, som recensioner, foton och redigeringar, har rapporterats sker en granskning av användaren. Läs mer om bidragande användares profiler.

Flagga en recension på Google Sök

1. Öppna Google på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Leta reda på din Företagsprofil.
  3. Tryck på Recensioner.
  4. Leta reda på recensionen du vill rapportera.
  5. Tryck på Mer Mer följt av Rapportera recension.

Flagga en recension i recensionshanteringsverktyget

1. Gå till recensionshanteringsverktyget.
  2. Kontrollera att e-postadressen som visas är den du använder för att hantera din företagsprofil.
    • Tips! Om du använder en annan e-postadress ska du klicka på Växla konto.
  3. Klicka på Bekräfta.
  4. Välj ditt företag följt av Rapportera en ny recension för borttagning.
  5. Klicka på Rapportera för varje recension som du vill flagga.
  6. Välj en kategori för recensionen på den nya fliken.
  7. Klicka på Skicka.

Kontrollera statusen på en flaggad recension i recensionshanteringsverktyget

1. Gå till recensionshanteringsverktyget.
  2. Kontrollera att e-postadressen som visas är den du använder för att hantera din företagsprofil.
    • Tips! Om du använder en annan e-postadress ska du klicka på Växla konto.
  3. Klicka på Bekräfta.
  4. Välj ditt företag följt av Kontrollera statusen på en tidigare rapporterad recension och se om jag har möjlighet att överklaga.
  5. Möjliga statusvärden:
    • Väntar på beslut: Recensionen har flaggats men har inte kontrollerats ännu.
    • Rapporten har granskats – ingen policyöverträdelse: Recensionen har kontrollerats och ingen policyöverträdelse hittades.
      • Tips! Du kan överklaga det här beslutet en gång. Läs om hur du skickar in ett engångsöverklagande för en recension nedan.
    • Eskalerat – se mer information i inkorgen: Ett överklagande har eskalerats och slutgiltigt beslutet skickas via e-post till dig.

Skicka in ett engångsöverklagande av en recension

Om du flaggar en recension men beslutet indikerar att den inte bryter mot Googles policyer kan du skicka in ett engångsöverklagande. Läs om vilka typer av innehåll som är begränsade.

1. Gå till recensionshanteringsverktyget.
  2. Kontrollera att e-postadressen som visas är den du använder för att hantera din företagsprofil.
    • Tips! Om du använder en annan e-postadress ska du klicka på Växla konto.
  3. Klicka på Bekräfta.
  4. Välj ditt företag följt av Kontrollera statusen på en tidigare rapporterad recension och se om jag har möjlighet att överklaga.
  5. Välj Överklaga kvalificerade recensioner längst ned på sidan följt av recensionerna du vill överklaga.
    • Tips! Du kan välja upp till tio recensioner.
  6. Klicka på Fortsätt följt av Skicka in ett överklagande.
  7. Fyll i formuläret på den nya fliken och skicka in det.
  8. Du får ett e-postmeddelande med beslutet gällande ditt överklagande.
    • Om recensionen bryter mot vår policy kommer det att tas bort.
    • Annars förblir recensionen synlig och dess status i recensionshanteringsverktyget är Eskalerat – se mer information i inkorgen.

Recensioner som tas bort av spamfilter

Google använder automatiska åtgärder för att upptäcka och ta bort recensioner som sannolikt är spam. Dessa åtgärder bidrar till att förbättra användarnas upplevelser på Google och säkerställa att recensionerna är autentiska, relevanta och användbara. Det kan hända att vissa giltiga recensioner tas bort av misstag.