Fjern anmeldelser fra bedriftsprofilen din på Google

Hvis du vil be Google om å fjerne eller slette en upassende anmeldelse fra bedriftsprofilen din, kan du rapportere anmeldelsen. Google kan fjerne anmeldelser som bryter med Googles retningslinjer.

Viktig: Før du ber oss om å fjerne eller slette en anmeldelse, må du lese retningslinjene for anmeldelser.

Be om fjerning av anmeldelse

Forklaring av hvilke anmeldelser du kan rapportere

• Rapportér bare anmeldelser som bryter med Googles retningslinjer. Finn ut mer om Googles retningslinjer for innhold.
  • Ikke rapportér en anmeldelse bare fordi du er uenig med den eller ikke liker den.
    • Google blander seg ikke inn i disputter om faktiske forhold mellom bedrifter og kunder.
    • Årsaken er at det er umulig å avgjøre hvem som har rett i saker som gjelder konkrete kundeopplevelser.
  • Du kan ikke rapportere hotellanmeldelser fra tredjeparter. Hvis du vil rapportere en tredjepartsanmeldelse du mener er upassende, må du kontakte tredjepartsleverandøren direkte. For å gå til tredjepartsnettstedet klikker du på navnet til anmelderen. Kort tid etter at leverandøren fjerner eller endrer anmeldelsen på nettstedet sitt, vises oppdateringen i bedriftsprofilen din.

Tips: Vær tålmodig. Det kan ta flere dager før anmeldelser blir gjennomgått.

Slik ber du om at anmeldelser fjernes

Du kan rapportere en upassende anmeldelse du ønsker å få fjernet, på Google Maps eller Google Søk. Anmeldelser som er fjernet, vises ikke lenger i noen av disse tjenestene.

Rapportér anmeldelser eller brukere på Google Maps

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-enhet.
  2. For å åpne bedriftsprofilen din, trykk på Bedrift nederst til høyre.
  3. Trykk på Anmeldelser.
  4. Finn anmeldelsen du ønsker å rapportere.
    • For å rapportere en anmeldelse: Trykk på Mer Mer og så Rapportér anmeldelsen.
    • For å rapportere en bruker: Trykk på navnet på brukeren, og trykk så på Mer Mer og så Rapportér profilen.
Tips: Enkeltpersoner og bedrifter kan rapportere trakasserende brukere fra Google Maps-appen. Når brukerens aktivitet og bidrag (f.eks. anmeldelser, bilder og endringer) blir rapportert, gjennomgår vi aktiviteten og bidragene til den aktuelle brukeren. Finn ut mer om bidragsyterprofiler.

Rapportér en anmeldelse i Google Søk

1. Gå til Google på Android-enheten.
  2. Finn bedriftsprofilen din.
  3. Trykk på Anmeldelser.
  4. Finn anmeldelsen du ønsker å rapportere.
  5. Trykk på Mer Mer og så Rapportér anmeldelsen.

Rapporter anmeldelser i administrasjonsverktøyet for anmeldelser

1. Gå til administrasjonsverktøyet for anmeldelser.
  2. Sjekk at e-postadressen som vises, er den du bruker til å administrere bedriftsprofilen din.
    • Tips: Hvis du bruker en annen e-postadresse, klikker du på Bytt konto.
  3. Klikk på Bekreft.
  4. Velg bedriften din og så Rapporter en ny anmeldelse for fjerning.
  5. Klikk på Rapportér for hver anmeldelse du vil rapportere.
  6. I den nye fanen velger du en kategori for anmeldelsen.
  7. Klikk på Send inn.

Sjekk statusen for rapporterte anmeldelser i administrasjonsverktøyet for anmeldelser

1. Gå til administrasjonsverktøyet for anmeldelser.
  2. Sjekk at e-postadressen som vises, er den du bruker til å administrere bedriftsprofilen din.
    • Tips: Hvis du bruker en annen e-postadresse, klikker du på Bytt konto.
  3. Klikk på Bekreft.
  4. Velg bedriften din og så Sjekk statusen for en anmeldelse jeg allerede har rapportert, og ankemulighetene mine.
  5. Mulige statuser:
    • Venter på avgjørelse: Anmeldelsen er rapportert, men den er ikke gjennomgått ennå.
    • Rapporten er gjennomgått – ikke noe brudd på retningslinjene: Anmeldelsen ble gjennomgått, og det ble ikke funnet noe brudd på retningslinjene.
      • Tips: Du kan anke denne avgjørelsen én gang. Nedenfor kan du finne ut hvordan du kan sende inn en engangsanke av en anmeldelse.
    • Eskalert – sjekk om du har fått e-post med oppdateringer: En anke er eskalert, og den  endelige avgjørelsen sendes til e-postadressen din.

Send inn en engangsanke av en anmeldelse

Hvis du rapporterer en anmeldelse, men beslutningen er at den ikke er i strid med Googles retningslinjer, kan du sende inn en engangsanke. Finn ut hva slags innhold som er begrenset.

1. Gå til administrasjonsverktøyet for anmeldelser.
  2. Sjekk at e-postadressen som vises, er den du bruker til å administrere bedriftsprofilen din.
    • Tips: Hvis du bruker en annen e-postadresse, klikker du på Bytt konto.
  3. Klikk på Bekreft.
  4. Velg bedriften din og så Sjekk statusen for en anmeldelse jeg allerede har rapportert, og ankemulighetene mine.
  5. Nederst på siden velger du Anke kvalifiserte anmeldelser og så for anmeldelsene du vil anke.
    • Tips: Du kan velge opptil ti anmeldelser.
  6. Klikk på Fortsett og så Send inn en anke.
  7. På den nye fanen fyller du ut skjemaet og sender det inn.
  8. Du får en e-post med resultatet av anken.
    • Hvis anmeldelsen viser seg å være i strid med retningslinjene våre, blir den fjernet.
    • Hvis ikke forblir anmeldelsen publisert, og statusen er fortsatt «Eskalert – sjekk om du har fått e-post med oppdateringer» i administrasjonsverktøyet for anmeldelser.

Forklaring av fjerning av anmeldelser ved gjenkjenning av nettsøppel

Google bruker automatiske metoder for gjenkjenning av nettsøppel for å fjerne anmeldelser som sannsynligvis er nettsøppel. Vi har iverksatt disse tiltakene for å gi folk bedre opplevelser på Google og sikre at anmeldelsene som vises, er autentiske, relevante og nyttige. I denne prosessen kan ekte anmeldelser bli fjernet ved en feiltakelse.