Ongepaste reviews markeren

Uw reviews beheren

Reviews die in strijd zijn met het reviewbeleid van Google, kunnen worden verwijderd uit Google Mijn Bedrijf-vermeldingen. Bekijk de onderstaande instructies om een ongepaste review voor uw vermelding te markeren.

Voordat u begint

• Raadpleeg het beleid. Markeer alleen reviews die in strijd zijn met het beleid van Google. Markeer een review niet alleen maar omdat u deze niet leuk of onterecht vindt. Google mengt zich niet in meningsverschillen over feiten tussen verkopers en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er met betrekking tot een bepaalde klantervaring gelijk heeft. Lees het beleid voordat u een review markeert.

• Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren om een review te beoordelen.

Opmerking: Hotelreviews die afkomstig zijn van externe aanbieders, kunt u niet markeren. Neem rechtstreeks contact op met de externe aanbieder van de review als u een externe review als ongepast wilt markeren. U kunt op de naam van de reviewer klikken om doorgestuurd te worden naar de externe website. Kort nadat de review is verwijderd/gewijzigd op de externe website, worden de wijzigingen doorgevoerd in uw bedrijfsprofiel op Google Maps.

Een review markeren in uw account

Als u een review tegenkomt die volgens u in strijd is met het reviewbeleid van Google, kunt u de review markeren als ongepast. De review wordt beoordeeld en mogelijk verwijderd uit uw vermelding.

Desktop

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere vermeldingen heeft:
    • Als u reviews voor meerdere vermeldingen tegelijk wilt bekijken, klikt u in het menu aan de linkerkant op Reviews beheren. Kies een locatiegroep in het dropdownmenu. (Deze functie is niet beschikbaar voor organisatorische accounts.)
    • Als u reviews voor één vermelding wilt bekijken, opent u de vermelding die u wilt beheren. Klik in het menu aan de linkerkant op Reviews.
  3. Klik voor de review die u wilt markeren op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.

Mobiel

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw telefoon of tablet.
  2. Tik op Klanten en dan Reviews.
  3. Ga naar de review die u wilt markeren en tik op Meer Meer en dan Review markeren.

Een review markeren in Google Maps

1. Open Google Maps.
  2. Zoek uw bedrijfsvermelding.
  3. Ga naar de review die u wilt markeren.
  4. Klik op Meer Meer en dan Markeren als ongepast

Spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Hoewel legitieme reviews soms ten onrechte worden verwijderd, zorgt deze spampreventie voor een betere gebruikerservaring op Google omdat de reviews die gebruikers te zien krijgen, authentiek, relevant en nuttig zijn.