Reviews verwijderen uit uw bedrijfsprofiel op Google

Als u Google wilt vragen om een ongepaste review uit uw Bedrijfsprofiel te verwijderen, kunt u de review melden. Google kan reviews verwijderen die het beleid van Google schenden.

Belangrijk: Lees ons reviewbeleid voordat u vraagt een review te verwijderen.

Verwijdering van review aanvragen

Reviews melden om te laten verwijderen

• Meld alleen reviews die het beleid van Google schenden. Meer informatie over het contentbeleid van Google
  • Meld een review niet alleen maar omdat u die niet leuk of onterecht vindt.
    • Google mengt zich niet in meningsverschillen tussen bedrijven en klanten.
    • Er is geen betrouwbare manier om te bepalen wie er gelijk heeft over een bepaalde klantervaring.
  • U kunt geen hotelreviews van derden melden. Neem rechtstreeks contact op met de externe reviewer als u de review als ongepast wilt markeren. Klik op de naam van de reviewer om naar diens website te gaan. Kort nadat de review is gewijzigd of van de externe website is verwijderd, wordt de update weergegeven in uw Bedrijfsprofiel.

Tip: Wees geduldig. Het kan een paar dagen duren om een review te beoordelen.

Vragen om verwijderen van een review

U kunt Google Maps of Google Zoeken gebruiken om een ongepaste review te melden voor verwijdering. Verwijderde reviews worden op beide platforms niet meer weergegeven.

Een review of gebruiker markeren in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Bedrijf om uw bedrijfsprofiel te openen.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt melden.
    • Een review markeren: tik op Meer Meer en dan Review melden.
    • Een gebruiker markeren: tik op de naam van de gebruiker en dan Meer Meer en dan Profiel melden.
Tip: Personen en bedrijven kunnen gebruikers die de regels schenden melden via de Google Maps-app. Nadat de activiteiten en bijdragen van de gebruiker (zoals reviews, foto's of bewerkingen), zijn gemarkeerd, worden ze beoordeeld. Meer informatie over profielen van bijdragers

Een review markeren in Google Zoeken

1. Ga op uw iPhone of iPad naar Google.
  2. Ga naar uw Bedrijfsprofiel.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt melden.
  5. Tik op Meer Meer en dan Review melden.

Een review markeren in de beheertool voor reviews

1. Ga naar de beheertool voor reviews.
  2. Controleer of het vermelde e-mailadres het adres is waarmee u uw bedrijfsprofiel beheert.
    • Tip: Als u een ander e-mailadres gebruikt, klikt u op Ander account.
  3. Klik op Bevestigen.
  4. Selecteer uw bedrijf en dan Een nieuwe review melden voor verwijdering.
  5. Klik voor elke review die u wilt markeren op Melden.
  6. Selecteer op het nieuwe tabblad een categorie voor de review.
  7. Klik op Sturen.

De status van een gemarkeerde review checken in de beheertool voor reviews

1. Ga naar de beheertool voor reviews.
  2. Controleer of het vermelde e-mailadres het adres is waarmee u uw bedrijfsprofiel beheert.
    • Tip: Als u een ander e-mailadres gebruikt, klikt u op Ander account.
  3. Klik op Bevestigen.
  4. Selecteer uw bedrijf en dan De status controleren van een review die ik al heb gemeld en mijn bezwaaropties nagaan.
  5. Mogelijke statussen zijn:
    • Beslissing in behandeling: De review is gemarkeerd, maar nog niet gecontroleerd.
    • Melding beoordeeld: geen beleidsschending: De review is gecontroleerd en er is geen beleidsschending gevonden.
      • Tip: U kunt  één keer bezwaar maken tegen deze beslissing. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u een eenmalig bezwaar tegen een review indient.
    • Geëscaleerd: controleer uw e-mail voor updates: Er is een bezwaar geëscaleerd en de  definitieve beslissing wordt naar uw e-mailadres gestuurd.

Een eenmalig bezwaar tegen een review indienen

Als u een review markeert maar deze volgens het oordeel niet in strijd is met het Google-beleid, kunt u een eenmalig bezwaar indienen. Meer informatie over welke soorten content beperkt zijn

1. Ga naar de beheertool voor reviews.
  2. Controleer of het vermelde e-mailadres het adres is waarmee u uw bedrijfsprofiel beheert.
    • Tip: Als u een ander e-mailadres gebruikt, klikt u op Ander account.
  3. Klik op Bevestigen.
  4. Selecteer uw bedrijf en dan De status controleren van een review die ik al heb gemeld en mijn bezwaaropties nagaan.
  5. Selecteer onderaan de pagina Bezwaar maken tegen in aanmerking komende reviews en dan de reviews waartegen u bezwaar wilt maken.
    • Tip: U kunt maximaal 10 reviews selecteren.
  6. Klik op Doorgaan en dan Bezwaar indienen.
  7. Vul op het nieuwe tabblad het formulier in en verstuur het.
  8. U krijgt een e-mail met het oordeel over uw bezwaar.
    • Als wordt vastgesteld dat de review in strijd is met ons beleid, wordt deze verwijderd.
    • Als dit niet het geval is, blijft de review live en blijft de status 'Geëscaleerd: controleer uw e-mail voor updates' in de beheertool voor reviews.

Hoe reviews worden verwijderd door spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Deze methoden verbeteren de gebruikerservaring op Google en zorgen ervoor dat gebruikers alleen authentieke, relevante en nuttige reviews te zien krijgen. Sommige legitieme reviews kunnen onterecht worden verwijderd.