Ongepaste reviews markeren

Uw reviews beheren

Reviews die het reviewbeleid van Google schenden, kunnen worden verwijderd uit Google Mijn Bedrijf-vermeldingen. Bekijk de onderstaande instructies om een ongepaste review voor uw vermelding te markeren.

Voordat u begint

• Raadpleeg het beleid. Markeer alleen reviews die in strijd zijn met het beleid van Google. Markeer een review niet alleen maar omdat u deze niet leuk of onterecht vindt. Google mengt zich niet in meningsverschillen over feiten tussen verkopers en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er met betrekking tot een bepaalde klantervaring gelijk heeft. Lees het beleid voordat u een review markeert.

• Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren om een review te beoordelen.

Opmerking: Hotelreviews die afkomstig zijn van externe aanbieders, kunt u niet markeren. Neem rechtstreeks contact op met de externe aanbieder van de review als u een externe review als ongepast wilt markeren. U kunt op de naam van de reviewer klikken om doorgestuurd te worden naar de externe website. Kort nadat de review is verwijderd/gewijzigd op de externe website, worden de wijzigingen doorgevoerd in uw bedrijfsprofiel op Google Maps.

Als u een review ziet die volgens u het reviewbeleid van Google schendt, kunt u de review markeren voor verwijdering. De review wordt beoordeeld en mogelijk verwijderd uit uw vermelding.

Een review markeren in uw account

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Klanten en dan Reviews.
  3. Tik op de review die u wilt markeren en tik op Meer Meer en dan Review markeren.

Een review markeren in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek uw bedrijfsvermelding.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt markeren.
  5. Tik op Meer Meer en dan Review melden.

Tip: Gebruikers en verkopers kunnen beledigende taglines of namen melden via de Google Maps-app. De naam of tagline wordt na markering beoordeeld. Meer informatie over profielen van bijdragers.

Spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Hoewel legitieme reviews soms ten onrechte worden verwijderd, zorgt deze spampreventie voor een betere gebruikerservaring op Google omdat de reviews die gebruikers te zien krijgen, authentiek, relevant en nuttig zijn.