Ongepaste reviews markeren

Reviews die in strijd zijn met het reviewbeleid van Google, kunnen worden verwijderd uit Google Mijn Bedrijf-vermeldingen. Bekijk de onderstaande instructies om een ongepaste review voor uw vermelding te markeren.

Voordat u begint

• Raadpleeg het beleid. Markeer alleen reviews die in strijd zijn met het beleid van Google. Markeer een review niet alleen maar omdat u deze niet leuk of onterecht vindt. Google mengt zich niet in meningsverschillen over feiten tussen verkopers en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er met betrekking tot een bepaalde klantervaring gelijk heeft. Lees het beleid voordat u een review markeert.

• Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren om een review te beoordelen.

Een review markeren in uw account

Als u een review tegenkomt die volgens u in strijd is met het reviewbeleid van Google, kunt u de review markeren als ongepast. De review wordt beoordeeld en mogelijk verwijderd uit uw vermelding.

Computer

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere vermeldingen heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt markeren en klik op het menu met drie stippen . Klik vervolgens op Markeren als ongepast.

Mobiel

1. Open de app Google Mijn Bedrijf.
  2. Tik op het menu Three dash menu en vervolgens op Reviews.
  3. Ga naar de review die u wilt markeren en tik op het menu met drie stippen . Tik vervolgens op Review markeren.

Een review markeren in Google Maps

1. Open Google Maps.
  2. Zoek uw bedrijfsvermelding.
  3. Ga naar de review die u wilt markeren.
  4. Klik op het menu met drie stippen en vervolgens op Markeren als ongepast

Spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Hoewel legitieme reviews soms ten onrechte worden verwijderd, zorgt deze spampreventie voor een betere gebruikerservaring op Google omdat de reviews die gebruikers te zien krijgen, authentiek, relevant en nuttig zijn.