Reviews uit uw bedrijfsprofiel op Google verwijderen

Als u Google wilt vragen om een ongepaste review uit uw Bedrijfsprofiel te verwijderen, kunt u de review melden. Google kan reviews verwijderen die het beleid van Google schenden.

Belangrijk: Lees ons reviewbeleid voordat u vraagt een review te verwijderen.

Uw verwijderingsverzoeken voor reviews beheren

Uw reviews beheren

Reviews melden om te laten verwijderen

• Meld alleen reviews die het beleid van Google schenden. Meer informatie over het contentbeleid van Google
  • Meld een review niet alleen maar omdat u die niet leuk of onterecht vindt.
    • Google mengt zich niet in meningsverschillen tussen bedrijven en klanten.
    • Er is geen betrouwbare manier om te bepalen wie er gelijk heeft over een bepaalde klantervaring.
  • U kunt geen hotelreviews van derden melden. Neem rechtstreeks contact op met de externe reviewer als u de review als ongepast wilt markeren. Klik op de naam van de reviewer om naar diens website te gaan. Kort nadat de review is gewijzigd of van de externe website is verwijderd, wordt de update weergegeven in uw Bedrijfsprofiel.

Tip: Wees geduldig. Het kan een paar dagen duren om een review te beoordelen.

Vragen om verwijderen van een review

U kunt Google Maps of Google Zoeken gebruiken om een ongepaste review te melden voor verwijdering. Verwijderde reviews worden op beide platforms niet meer weergegeven.

Een review of gebruiker markeren in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u uw Bedrijfsprofiel wilt openen, tikt u rechtsboven op uw profielfoto of initiaal Accounticoon en dan uw Bedrijfsprofiel.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt melden.
    • Een review markeren: tik op Meer Meer en dan Review melden.
    • Een gebruiker markeren: tik op de naam van de gebruiker en tik op Meer Meer en dan Profiel melden.
Tip: Personen en bedrijven kunnen gebruikers die de regels schenden melden via de Google Maps-app. Nadat de activiteiten en bijdragen van de gebruiker (zoals reviews, foto's of bewerkingen), zijn gemarkeerd, worden ze beoordeeld. Meer informatie over profielen van bijdragers

Een review markeren in Google Zoeken

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar Google.
  2. Ga naar uw Bedrijfsprofiel.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt melden.
  5. Tik op Meer Meer en dan Review melden.

Hoe reviews worden verwijderd door spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Deze methoden verbeteren de gebruikerservaring op Google en zorgen ervoor dat gebruikers alleen authentieke, relevante en nuttige reviews te zien krijgen. Sommige legitieme reviews kunnen onterecht worden verwijderd.