Verwijdering van review aanvragen

Uw reviews beheren

Reviews die in strijd zijn met het reviewbeleid van Google, kunnen worden verwijderd uit Bedrijfsprofielen op Google.

Belangrijk: Voordat u een review markeert, moet u het contentbeleid voor reviews lezen.

Richtlijnen

• Markeer alleen reviews die in strijd zijn met het beleid van Google.
  • Markeer een review niet alleen maar omdat u deze niet leuk of onterecht vindt.
  • Google mengt zich niet in meningsverschillen tussen bedrijven en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er gelijk heeft over een bepaalde klantervaring.
  • Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren voordat een review wordt beoordeeld.

Tip: U kunt geen hotelreviews van externe reviewers markeren. Neem rechtstreeks contact op met de externe reviewer als u de review als ongepast wilt markeren. U kunt op de naam van de reviewer klikken om naar de website van de externe reviewer te gaan. Kort nadat de review is verwijderd of gewijzigd op de website van de reviewer, worden de wijzigingen doorgevoerd in uw bedrijfsprofiel op Google Maps.

Een review markeren in uw account

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Klanten en dan Reviews.
  3. Tik op de review die u wilt markeren en tik op Meer Meer en dan Review markeren.

Een review of gebruiker markeren in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u uw bedrijfsprofiel wilt openen, tikt u rechtsboven op de accountcirkel Cirkel voor account en dan Je bedrijfsprofiel.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt markeren.
    • Een review markeren: tik op Meer Meer en dan Review melden.
    • Een gebruiker markeren: tik op de naam van de gebruiker en tik dan op Meer Meer en dan Profiel melden.

Een review markeren in Google Zoeken

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar Google.
  2. Ga naar uw bedrijfsprofiel.
  3. Tik op Reviews.
  4. Ga naar de review die u wilt markeren.
  5. Tik op Meer Meer en dan Review melden.

Tip: Gebruikers en bedrijven kunnen gebruikers die de regels schenden melden via de Google Maps-app. Nadat de activiteiten en bijdragen van de gebruiker, zoals reviews, foto's of bewerkingen, zijn gemarkeerd, worden ze beoordeeld. Meer informatie over profielen van bijdragers

Spamdetectie

Google gebruikt geautomatiseerde spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Deze methoden verbeteren de gebruikerservaring op Google en zorgen ervoor dat gebruikers alleen authentieke, relevante en nuttige reviews te zien krijgen. Wel kan het voorkomen dat legitieme reviews onterecht worden verwijderd.