Arvostelujen poistaminen Googlessa näkyvästä Yritysprofiilista

Voit pyytää Googlea poistamaan sopimattoman arvostelun Yritysprofiilistasi tekemällä arvostelusta ilmoituksen. Google voi poistaa arvostelut, jotka ovat Googlen käytäntöjen vastaisia.

Tärkeää: Tutustu arvosteluja koskevaan käytäntöön ennen kuin pyydät arvostelun poistamista.

Pyydä arvostelun poistamista

Millaisista arvosteluista voi tehdä ilmoituksen?

• Tee ilmoituksia vain sellaisista arvosteluista, jotka ovat Googlen käytäntöjen vastaisia. Lue lisää Googlen sisältökäytännöistä.
  • Älä tee ilmoitusta vain siksi, että olet eri mieltä tai et pidä arvostelusta.
    • Google ei puutu yritysten ja asiakkaiden välisiin faktoja koskeviin kiistoihin.
    • Ei ole olemassa luotettavaa tapaa selvittää, kenen näkemys tietystä asiakaskokemuksesta on oikea.
  • Et voi tehdä ilmoitusta kolmansien osapuolten hotelliarvosteluista. Jos haluat ilmoittaa tällaisesta arvostelusta, ota suoraan yhteyttä kolmantena osapuolena toimivaan palveluntarjoajaan. Voit siirtyä kolmannen osapuolen verkkosivustolle klikkaamalla arvostelijan nimeä. Yritysprofiilisi päivittyy pian sen jälkeen, kun palveluntarjoaja on poistanut arvostelun verkkosivustoltaan tai muuttanut sitä.

Vinkki: Ole kärsivällinen. Arvostelun arvioimiseen voi mennä useita päiviä.

Näin pyydät arvostelun poistamista

Voit ilmoittaa asiattomasta arvostelusta ja pyytää sen poistamista Google Mapsin tai Google Haun kautta. Poistetut arvostelut lakkaavat näkymästä kummassakin palvelussa.

Arvostelusta tai käyttäjästä ilmoittaminen Google Mapsissa

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa Yritysprofiilisi napauttamalla oikeasta alakulmasta Yritys.
  3. Napauta Arvostelut.
  4. Etsi arvostelu, josta haluat tehdä ilmoituksen.
    • Arvostelusta ilmoittaminen: Napauta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita arvostelusta.
    • Käyttäjästä ilmoittaminen: Napauta käyttäjän nimeä ja sitten Lisää Lisää ja sitten Tee ilmoitus profiilista.
Vinkki: Yksityishenkilöt ja yritykset voivat ilmoittaa asiattomista käyttäjistä Google Maps ‑sovelluksen kautta. Kun käyttäjän toiminnasta ja hänen lisäämästään sisällöstä (esim. arvosteluista, kuvista tai muokkauksista) on tehty ilmoitus, ne tarkastetaan. Lue lisää sisällön lisääjien profiileista.

Arvostelun merkitseminen Google Haussa

1. Siirry Googleen Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi Yritysprofiilisi.
  3. Napauta Arvostelut.
  4. Etsi arvostelu, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  5. Napauta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita arvostelusta.

Arvostelua koskevan ilmoituksen tekeminen arvostelutyökalussa

1. Siirry arvostelutyökaluun.
  2. Varmista, että näkemäsi sähköpostiosoite on se, jota käytät Yritysprofiilin ylläpitämiseen.
    • Vinkki: Jos käytät toista sähköpostiosoitetta, klikkaa Vaihda tiliä.
  3. Valitse Vahvista.
  4. Valitse yrityksesi ja sitten Tee ilmoitus uudesta arvostelusta, joka pitäisi poistaa.
  5. Klikkaa Tee ilmoitus jokaisen sellaisen arvostelun kohdalla, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  6. Valitse uudelta välilehdeltä kyseisen arvostelun kategoria.
  7. Klikkaa Lähetä.

Arvosteluja koskevien ilmoitusten tilan tarkistaminen arvostelutyökalusta

1. Siirry arvostelutyökaluun.
  2. Varmista, että näkemäsi sähköpostiosoite on se, jota käytät Yritysprofiilin ylläpitämiseen.
    • Vinkki: Jos käytät toista sähköpostiosoitetta, klikkaa Vaihda tiliä.
  3. Valitse Vahvista.
  4. Valitse yritys ja sitten Tarkista sellaisen arvostelun tila, josta olet jo tehnyt ilmoituksen, ja tutustu valitusvaihtoehtoihin.
  5. Mahdollisia tiloja ovat:
    • Päätös odottaa: Arvostelusta on tehty ilmoitus, mutta sitä ei ole vielä tarkastettu.
    • Ilmoitus tarkastettu – ei käytäntörikkomusta: Arvostelu on tarkastettu, eikä käytäntörikkomusta havaittu.
      • Vinkki: Voit valittaa tästä päätöksestä kerran. Lue alta lisää siitä, miten voit lähettää arvostelusta kertaluonteisen valituksen.
    • Eskaloitu – saat ilmoituksia sähköpostiisi: Valitus on eskaloitu ja lopullinen päätös lähetetään sähköpostiisi.

Kertaluonteisen valituksen lähettäminen arvostelusta

Jos olet tehnyt arvostelusta ilmoituksen, mutta päätöksen mukaan se ei riko Googlen käytäntöjä, voit lähettää kertaluonteisen valituksen. Lue lisää rajoitetusta sisällöstä.

1. Siirry arvostelutyökaluun.
  2. Varmista, että näkemäsi sähköpostiosoite on se, jota käytät Yritysprofiilin ylläpitämiseen.
    • Vinkki: Jos käytät toista sähköpostiosoitetta, klikkaa Vaihda tiliä.
  3. Valitse Vahvista.
  4. Valitse yritys ja sitten Tarkista sellaisen arvostelun tila, josta olet jo tehnyt ilmoituksen, ja tutustu valitusvaihtoehtoihin.
  5. Valitse sivun alareunasta Arvostelut, joista voi tehdä valituksen ja sitten ja sen jälkeen arvostelut, joista haluat tehdä valituksen.
    • Vinkki: Voit valita enintään 10 arvostelua.
  6. Valitse Jatka ja sitten Lähetä valitus.
  7. Täytä ja lähetä lomake uudella välilehdellä.
  8. Saat valitusta koskevan päätöksen sähköpostiisi.
    • Jos arvostelu todetaan käytäntömme vastaiseksi, arvostelu poistetaan.
    • Jos arvostelu ei ole käytäntömme vastainen, se pysyy näkyvissä ja sen tilana on arvostelutyökalussa edelleen "Eskaloitu – saat ilmoituksia sähköpostiisi".

Roskasisällön tunnistuksen perusteella poistetut arvostelut

Google käyttää automaattista roskasisällön tunnistusta poistaakseen arvostelut, jotka ovat todennäköisesti roskasisältöä. Sen tarkoituksena on parantaa Googlen käyttökokemusta ja varmistaa, että arvostelut ovat aitoja, relevantteja ja hyödyllisiä. Hyväksyttäviä arvosteluja saatetaan joskus poistaa vahingossa.