Använda Företagsprofil-API:et

Känt problem: Det går inte att uppdatera hotellattribut genom att ladda upp ett kalkylark. Uppdatera hotellattribut med hjälp av API:et och översikten. Läs mer om API för Företagsprofil.

Programutvecklingsgränssnittet (API) för Företagsprofil är utformat för utvecklare som företräder stora teknikkunniga företag och tredje parter. Utvecklare som vill skriva program för att hantera Företagsprofil-data bör överväga att registrera sig för Företagsprofil-API:et.

Med Företagsprofil-API:et kan utvecklare skapa program som interagerar direkt med deras information om företagsadresser på Företagsprofil-servern. Med de här programmen kan butikskedjor och tredje parter effektivt hantera stora och komplexa Företagsprofil-konton.

Använda API:et

För att kunna använda Företagsprofil-API:et effektivt bör du ha goda kunskaper inom teknik och kodning. Med API:et kan du hantera platser i stor skala, till exempel

• redigera platsinformation
  • läsa och svara på kunders recensioner och frågor
  • uppdatera menydetaljer som foton, beskrivningar och priser
  • se information om platser
  • prenumerera på push-aviseringar för nya kundrecensioner
  • skapa och uppdatera inlägg
  • lägga till foton och se kunders foton och videor
  • bjuda in och ta bort ansvariga
  • hantera hushålls- och hantverkstjänster
  • verifiera uppgifter på plattformar från tredje part
  • avgöra om en plats redan finns och om någon har gjort anspråk på den
  • skapa användargrupper och platsgrupper.