Het eigendom van een bedrijfsvermelding aanvragen

Aan de slag

Als een Google Mijn Bedrijf-vermelding al is geverifieerd en u bent gemachtigd om de vermelding te beheren, kunt u het eigendom aanvragen bij de huidige eigenaar van de vermelding. Als u toegang probeert te krijgen tot een geclaimde ketenvermelding, kunt u zich verifiëren als locatiebeheerder.

Vermeldingen van bedrijven met een fysieke winkel

Het eigendom van een bedrijf met een fysieke winkel aanvragen bij de huidige eigenaar van de vermelding:

1. Ga naar business.google.com/add.
  2. Geef de naam en het adres van uw bedrijf op en selecteer dit vervolgens in de zoekresultaten.
  3. Klik op Doorgaan. Er wordt een bericht weergegeven dat iemand anders de vermelding heeft geverifieerd. Als dat niet het geval is, kunt u de vermelding zelf claimen en verifiëren.
  4. Klik op Toestemming voor toegang vragen en vul het formulier in.
  5. Klik op Verzenden. De huidige eigenaar van de vermelding ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.

Vermeldingen van bedrijven met een servicegebied

Het eigendom van een bedrijf met een servicegebied aanvragen bij de huidige eigenaar van de vermelding:

1. Ga naar business.google.com/add.
  2. Geef uw bedrijfsinformatie op.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Voltooi het verificatieproces. Verificatie per briefkaart neemt enkele dagen in beslag.
  5. Als de verificatie is voltooid, wordt het dialoogvenster 'Conflict over eigendom' weergegeven, wat aangeeft dat de locatie een duplicaat is.
  6. Klik op Toestemming voor toegang vragen. De huidige eigenaar van de vermelding ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.

Bulksgewijs geverifieerde accounts

Als u een bulksgewijs geverifieerd account heeft, doorloopt u de bovenstaande instructies voor bedrijven met een fysieke winkel of gaat u als volgt te werk om het eigendom van een bestaande vermelding aan te vragen:

1. Upload de locatiegegevens via een spreadsheet.
  2. Open de geüploade locatie in Google Mijn Bedrijf.
  3. Het dialoogvenster Eigenaarconflict wordt weergegeven, wat aangeeft dat de locatie een duplicaat is.
  4. Klik op Toestemming voor toegang vragen. De huidige eigenaar van de vermelding ontvangt een e-mail met het verzoek contact met u op te nemen en u ontvangt een bevestigingsmail.

Wat te doen nadat u het eigendom heeft aangevraagd

Nadat u het eigendom heeft aangevraagd, heeft de huidige eigenaar van de vermelding zeven dagen de tijd om te reageren. U kunt de status van uw verzoek bekijken door in te loggen bij Google Mijn Bedrijf of door op de link in de bevestigingsmail te klikken.

Als uw verzoek is goedgekeurd

Als uw eigendomsverzoek is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail en kunt u de vermelding beheren in Google Mijn Bedrijf.

Als uw verzoek wordt afgewezen

Als uw eigendomsverzoek wordt afgewezen, ontvangt u een melding per e-mail en wanneer u inlogt bij Google Mijn Bedrijf. U kunt nog steeds een bewerking van de vermelding voorstellen of, in sommige gevallen, bezwaar maken tegen het geweigerde verzoek.

Als u geen reactie ontvangt

Als u na zeven dagen geen reactie heeft ontvangen, heeft u mogelijk de optie om de vermelding zelf te claimen. Log in bij Google Mijn Bedrijf en zoek op uw dashboard de knop Claimen of Verifiëren. (Als u geen optie ziet om de vermelding te claimen, betekent dit dat deze niet kan worden overgedragen.)