Företagskoder saknas för massuppladdningar

Innan du kan importera kalkylarket måste varje plats ha en unik butikskod. Genom att använda unika butikskoder för varje plats i ditt konto kan du vara säker på att alla platsändringar införs korrekt i kontot när du importerar ett nytt kalkylark.

Tips! Följ de här anvisningarna om du behöver hjälp med dubbla butikskoder.

Lägga till butikskoder

Du kan när som helst lägga till eller ändra butikskoder i företagsprofilen. Med Hanterare för Företagsprofil kan du med hjälp av ett kalkylark ladda upp flera filer samtidigt till nya butikskoder för nya platser. Läs mer om hur du laddar upp flera filer med hjälp av kalkylark.

Så här lägger du till eller ändrar butikskoder som saknas:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj menyn med tre punkter följt av Inställningar för företagsprofil följt av  Avancerade inställningar.
  3. Lägg till eller ändra butikskoderna genom att välja pennan bredvid Butikskod Redigera
  4. Ange butikskoden i fönstret som visas.
  5. Välj Spara.

​Viktigt att tänka på

• Butikskoden kan vara en godtycklig unik identifierare. Den kan vara allt från namnet på ett ställe till ett slumpmässigt nummer, under förutsättning att det inte ändras när det syftar på platsen.
  • Ta med varumärkesnamnet i butikskoden så att du undviker att blanda ihop olika kalkylark (för separata företag eller personliga konton). Om Google exempelvis har 100 platser kan butikskoderna vara ”GOOG1”, ”GOOG2”, ”GOOG3” och så vidare. Läs mer om hur du formaterar butikskoder.

I kalkylarket för massuppladdning

Använd översikten i Hanterare för Företagsprofil om du vill ändra en butikskod.

Du kan bara lägga till butikskoder via ett kalkylark för massuppladdning när du lägger till en ny plats. Om du lägger till eller ändrar en butikskod för en befintlig plats skapas en dubblett av platsen.

1. Ladda ned dina platser till ett kalkylark.
  2. Ange butikskoderna i kalkylarket. Ändra inte några adresser.
  3. Ladda upp kalkylarket med de nya butikskoderna.

Kom ihåg att om du har ett kalkylark offline måste du se till att det också innehåller de nya butikskoderna.