Förbättra din lokala rankning på Google

Hantera ditt företag

När människor söker efter ett företag eller en plats i närheten ser de lokala resultat på Google, på platser som Maps och Sök. Exempelvis ser du förmodligen lokala resultat om du söker efter ”italiensk restaurang” på en mobil enhet. Vi försöker visa den typ av restaurang du vill besöka i närheten.

Du kan förbättra ditt företags lokala rankning genom att göra anspråk på och uppdatera din företagsinformation med hjälp av Google Företagsprofil.  Läs mer om hur Google hämtar företagsinformation för sökresultat.

Uppdatera din företagsinformation för att öka synligheten

Du kanske har märkt att ditt företag inte visas vid relevanta sökningar i ditt område. För att ditt företag ska synas så ofta som möjligt i lokala sökresultat bör du se till att företagsinformationen i Företagsprofil är korrekt, fullständig och engagerande.

Tips! Om du vill redigera företagsinformation för tio platser eller fler samtidigt kan du skapa ett kalkylblad för massuppladdning.

Ange fullständiga uppgifter

Vid lokal rankning prioriteras de mest relevanta resultaten för varje sökning. Företag med fullständiga och korrekta uppgifter är enklare att matcha med rätt sökningar.

Viktigt! Håll informationen aktuell så att den speglar förändringar i verksamheten.

Se till att du har angett komplett företagsinformation i Företagsprofil så att kunderna vet vad du gör, var du finns och när de kan besöka dig. Ange information som (men inte begränsat till)

• fysisk adress
  • telefonnummer
  • kategori
  • attribut.

Läs om hur du redigerar företagsinformation.

Verifiera var du finns
Verifiera dina företagsadresser så att det är mer sannolikt att de visas i lokala sökresultat i alla Googles produkter, som Maps och Sök. Läs mer om verifiering.
Ange rätt öppettider
Uppdatera din information om öppettider regelbundet, inräknat när du öppnar och stänger, och särskilda öppettider för helgdagar och specialtillfällen. När du visar korrekta öppettider kan kunderna se när du är tillgänglig och vara säkra på att du har öppet när de kommer. Läs mer om hur du redigerar dina öppettider.
Hantera och svara på recensioner
Svara på recensioner som människor lämnar om ditt företag. När du svarar på recensioner visar du att du värdesätter dina kunder och deras synpunkter. Positiva recensioner av hög kvalitet från dina kunder kan förbättra företagets synlighet och öka sannolikheten för att en kund besöker dig. Läs om hur du skapar en länk för kundrecensioner.
Lägg till foton
Lägg till foton i din företagsprofil för att visa upp dina varor och tjänster och berätta om ditt företag. Realistiska och tilltalande bilder kan också visa kunderna att ditt företag tillhandahåller det de söker efter. Läs om hur du lägger till foton och videor i dina företagsprofiler.
Lägg till produkter i butik

Om du driver ett detaljhandelsföretag i ett kvalificerat land eller en kvalificerad region (Förenade kungariket, Irland, Kanada eller USA) kan du uppmuntra personer som söker online att handla i din fysiska butik genom att automatiskt visa upp produkterna i din butik i din företagsprofil.

Lägg till produkter i din företagsprofil genom att koppla ditt kassasystem till appen för lokalt lager eller produktläsaren. Läs om hur du visar upp dina produkter i butik.

Så fastställer Google lokal rankning

Lokala resultat grundar sig i första hand på relevans, avstånd och exponering. Tillsammans bidrar dessa faktorer till att vi hittar den bästa matchningen för en sökning. Våra algoritmer kan till exempel fastställa att ett företag som ligger längre bort har större chans att ha det en användare söker efter än ett företag som ligger på närmare håll.

Relevans
Relevans avser hur väl en lokal företagsprofil motsvarar det som en person söker efter. Lägg till fullständig och utförlig företagsinformation så att Google får en mer komplett bild av ditt företag och kan matcha din profil med relevanta sökningar.
Avstånd
Avstånd avser det geografiska avståndet mellan varje potentiellt sökresultat och den platsterm som används i sökningen. Om en person inte anger någon plats i sökningen beräknas avståndet utifrån vad vi vet om personens plats.
Prominens

Med prominens avses hur välkänt ett företag är. Vissa platser är mer prominenta i offlinevärlden, och detta återspeglas i den lokala rankningen i sökresultaten. Till exempel får kända museer, hotell som är landmärken eller välkända varumärkesbutiker troligen en framträdande plats i lokala sökresultat.

Prominens baseras även på information som Google har om ett företag från hela webben, som länkar, artiklar och företagsförteckningar. Också antalet recensioner och recensionsresultatet ingår i den lokala sökrankningen. Fler recensioner och positiva betyg kan förbättra ditt företags lokala rankning. Din placering i webbresultaten är en annan faktor, så rekommenderade metoder för SEO (sökmotoroptimering) gäller också här.

Tips! Du kan inte begära eller betala för att få en bättre lokal rankning på Google. Vi gör vårt bästa för att hålla sökalgoritmen konfidentiell så att rankningssystemet ska vara så rättvist som möjligt för alla.