Ladda ned flera företag samtidigt

Du kan ladda ned dina profiler i form av ett kalkylark, uppdatera informationen med hjälp av ett kalkylarksverktyg och sedan ladda upp den till Företagsprofil när du är klar.

Så här laddar du ned profiler till ett kalkylark:

1. Logga in på Företagsprofil.
  2. Välj profilen eller profilerna som du vill ladda ned. Klicka på Åtgärder högst upp till höger.
  3. Klicka på Företag i avsnittet Ladda ned.
  4. Du kan välja om du vill ta med Googles uppdatering och foton i nedladdningen.
    • Om du vill ta med Googles uppdateringar markerar du rutan vid Inkludera Googles uppdateringar.
      Obs! Läs mer om Googles uppdateringar.
    • Om du vill ta med foton markerar du rutan vid Inkludera foton.
  5. Välj vilken filtyp du vill ladda ned.
  6. Klicka på Ladda ned.

Kalkylarksvärden

När du laddar ned kalkylarket ser du information om alla profiler som du har laddat ned samt följande:

• Fel: Visar fält som innehåller felaktig, ofullständig eller inkonsekvent data. Den här kolumnen visas bara om minst en av profilerna som du har laddat ned innehåller fel.  Läs om hur du åtgärdar fel.
  • Googles uppdateringar: Visar grupper av fält som innehåller uppdateringar från Google, som Adress eller Telefonnummer. Kolumnen visas bara om minst en av de nedladdade profilerna har en uppdatering från Google. Läs mer om Googles uppdateringar
  • [UPPDATERAT]: Visar uppdaterad information från Google bredvid din information. Om du till exempel har uppdateringar från Google om dina öppettider på söndagar ser du en kolumn med namnet [UPPDATERAT] Öppettider söndag som innehåller Googles uppdatering bredvid kolumnen Öppettider söndag med dina angivna öppettider. En tom cell betyder att det inte finns några uppdateringar för fältet. Kolumnen visas bara om du valde Ta med Googles uppdateringar när du laddade ned kalkylarket.
  • [RADERAT]: Anger att den angivna informationen har tagits bort efter en uppdatering från Google. Om du till exempel angav att dina öppettider på tisdagar är kl. 9.00–14.00 och Google hittar data om att du har stängt på tisdagar visas värdet [RADERAT] i en cell i kolumnen [UPPDATERAT] Öppettider tisdag. Värdet visas bara om du valde Ta med Googles uppdateringar när du laddade ned kalkylarket.

Obs! Det kan hända att nedladdningsknappen inte fungerar i vissa webbläsare. Läs mer om kompatibla webbläsare.