Uw bedrijven bulksgewijs downloaden

U kunt uw profielen downloaden als spreadsheet, de gegevens updaten in een spreadsheettool naar keuze en deze daarna weer uploaden naar Bedrijfsprofiel als u klaar bent.

Zo downloadt u profielen naar een spreadsheet:

1. Log in bij Bedrijfsprofiel.
  2. Selecteer het profiel of de profielen die u wilt downloaden. Klik dan rechtsboven op Acties.
  3. Klik in het gedeelte Downloaden op Bedrijven.
  4. U kunt kiezen of u updates van Google en foto's in uw download wilt opnemen.
    • Als u updates van Google wilt opnemen, vinkt u het vakje naast 'Google-updates opnemen' aan.
      Opmerking: Lees meer informatie over updates van Google.
    • Als u foto's wilt opnemen, vinkt u het vakje naast 'Foto's toevoegen' aan.
  5. Kies het type bestand dat u wilt downloaden.
  6. Klik op Downloaden.

Spreadsheetwaarden

Als u uw spreadsheet downloadt, ziet u de gegevens voor al uw gedownloade profielen en het volgende:

• Fouten: Toont velden die onjuiste, onvolledige of inconsistente gegevens bevatten. U ziet deze kolom alleen als ten minste één van uw gedownloade profielen een fout bevat. Bekijk meer informatie over hoe u fouten kunt oplossen.
  • Updates van Google: Laat de veldgroepen zien die updates van Google hebben, zoals Adres of Telefoonnummers. U ziet deze kolom alleen als ten minste één van uw gedownloade locaties een update van Google bevat. Bekijk meer informatie over updates van Google.
  • [GEÜPDATET]: Toont door Google geüpdatete informatie naast de door u verstrekte informatie. Als u bijvoorbeeld updates van Google heeft voor uw openingstijden op zondag, ziet u een kolom met het label '[GEÜPDATET] Openingstijden zondag'. Hierin ziet u de door Google geüpdatete openingstijden naast een kolom met het label 'Openingstijden zondag' met daarin de door u verstrekte openingstijden. Een lege cel betekent dat er geen updates zijn voor het veld. U ziet deze kolom alleen als u 'Updates van Google opnemen' heeft geselecteerd toen u uw spreadsheet downloadde.
  • [VERWIJDERD]: Geeft aan dat er een update van Google is doorgevoerd waardoor de door u verstrekte informatie is verwijderd. Als u bijvoorbeeld heeft aangegeven dat uw bedrijf op dinsdag van 09:00 uur tot 14:00 uur open is en Google vindt gegevens dat u op dinsdag bent gesloten, ziet u de waarde '[VERWIJDERD]' in een cel van de kolom met het label '[GEÜPDATET] Openingstijden dinsdag'. U ziet deze waarde alleen als u 'Updates van Google opnemen' heeft geselecteerd toen u de spreadsheet downloadde.

Opmerking: In bepaalde browsers werkt de downloadknop mogelijk niet. Bekijk meer informatie over browsercompatibiliteit.