Læs og besvar anmeldelser

Kunderne kan anmelde din virksomhed ved at følge denne vejledning.

Anmeldelser fra dine kunder kan give din virksomhed værdifuld feedback, og du kan opbygge tillid hos dine kunder ved at svare på deres anmeldelser. Når du svarer på en anmeldelse, vises dit svar under din kundes anmeldelse på Google Søgning og Google Maps under "Svar fra ejeren". Brugere på Google kan se både kundens anmeldelse og dit svar, når de læser dine Google-anmeldelser.

Du kan svare på anmeldelser direkte fra din virksomhedsprofil på Google Maps på en computer, via Google My Business-appen eller ved at gå til startsiden på Google My Business . Alle Google Maps-brugere vil se svar, ligesom de ser svar fra Google My Business-appen eller startsiden.

Bekræft først din virksomhed, og følg derefter nedenstående trin for at se og besvare anmeldelser fra Google-brugere.

Bemærk! Du kan ikke svare på anmeldelser fra tredjepartskilder.

Computer

Sådan besvarer du anmeldelser i Google My Business

1. Log ind på Google My Business.
  2. Åbn den placering, du vil administrere (hvis du har flere placeringer).
  3. Klik på Anmeldelser i menuen. Bemærk! Din virksomhed skal bekræftes, før du kan svare på anmeldelser.
  4. Klik på Svar for at besvare en kundeanmeldelse.
  5. Skriv et svar, og klik på Opslå svar.

Sådan besvarer du anmeldelser i Maps

Hvis du går til din virksomhedsprofil på Google Maps fra en computer, vil du se muligheden for at svare på anmeldelser ud for hver enkelt anmeldelse.

Din virksomhedsprofil skal bekræftes, for at du kan besvare anmeldelser fra din virksomhedsprofil på Maps på din computer. Følg vejledningen nedenfor for at besvare anmeldelser:

1. Gå til Google Maps.
  2. Angiv dit virksomhedsnavn. Klik derefter på Søg Søg, eller tryk på Enter.
  3. Klik på Anmeldelser.
  4. Klik på Svar ud for den anmeldelse, du vil svare på.
Mobil
  1. Åbn My Business-appen My Business på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på Kunder og derefter på Anmeldelser. Bemærk! Din virksomhed skal bekræftes, før du kan svare på anmeldelser.
  3. Tryk på en anmeldelse for at svare på den.
  4. Skriv et svar, og tryk på Send Send.

Bemærk! Når du svarer på anmeldelser, skriver du i din virksomheds navn, og dit svar vises offentligt. Svar på anmeldelser vises ikke nødvendigvis over hele Google med det samme. Anmelderne får en notifikation, når du svarer på deres anmeldelse. Derefter får de mulighed for at læse dit svar og redigere deres anmeldelse.

Vigtigt! For at skrive anmeldelser af virksomheder eller interessante steder i Frankrig, herunder oversøiske territorier, skal brugerne angive måneden og året for besøget. Denne dato vises ud for anmeldelserne. Tidligere anmeldelser berøres ikke heraf.

Tips til svar på anmeldelser

Svar fra virksomhedsejeren giver dig mulighed for at udvikle forholdet til kunderne, men svarene er også offentligt tilgængelige. Når du svarer dine kunder, skal du være opmærksom på følgende:

• Vær høflig, og bliv aldrig personlig. Dette er ikke blot en retningslinje, men også en generel god idé som virksomhedsejer. Det er svært at vinde en diskussion med en frustreret kunde, og du bør så vidt muligt undgå at brænde broer. Sørg for, at dine svar er brugbare, høflige og forståelige. Desuden skal svarene overholde vores indholdspolitik for lokalt indhold.
  • Sørg for, at dine svar er korte og venlige. Brugerne vil gerne have brugbare og oprigtige svar, men de kan let blive overvældede af et langt svar.
  • Tak dine anmeldere. Send svar til positive anmeldere, når du har nye eller relevante oplysninger, som du vil dele. Du behøver ikke at takke hver enkelt bedømmer offentligt. Alle dine svar når ud til et stort antal kunder.
  • Vær en ven, ikke en sælger. Dine anmeldere er allerede kunder, så du behøver ikke at komme med incitamenter eller annoncer. Fortæl anmelderne noget nyt om din virksomhed, eller del noget, de ikke nødvendigvis har opdaget ved deres første besøg.

Besvar negative anmeldelser

Negative anmeldelser er ikke nødvendigvis et tegn på dårlig forretningspraksis. Kunden kan f.eks. have haft uoverenstemmende forventninger. Til gengæld kan du identificere punkter for, hvordan du kan forbedre oplevelsen for kunderne, ved at svare på deres anmeldelser.

Nedenfor giver vi tips til at hjælpe dig med at reagere godt på negative anmeldelser og gøre et godt indtryk på både nuværende og fremtidige kunder:

• Del ikke anmelderens personoplysninger, og angrib ikke anmelderen personligt på Maps, på andre tjenester eller i den virkelige verden. Foreslå i stedet, at vedkommende kontakter dig personligt (via beskeder i Google My Business, mail, telefon osv.) for at løse problemet. En positiv interaktion efter en anmeldelse fører ofte til, at kunden opdaterer anmeldelsen, og viser potentielle kunder, at du bekymrer dig om dem.
  • Undersøg årsagerne til anmelderens negative indtryk af din virksomhed. Kontrollér dine oplysninger om anmelderen og vedkommendes oplevelse med din virksomhed.
  • Vær ærlig over fejl, der blev lavet, men tag ikke ansvar for ting, der ikke var din skyld. Forklar, hvad du kan og ikke kan gøre ved situationen. Vis, hvordan du kan tage styringen over ukontrollable problemer (hvis f.eks. dårligt vejr gjorde, at du måtte aflyse en begivenhed, men du holder øje med vejret og giver advarsler om forudgående aflysning).
  • Undskyld, når det er relevant. Det er bedst at sige noget, der viser medfølelse og empati.
  • Vis, at du er en ægte person ved at underskrive med dit navn eller dine initialer. Dette hjælper dig med at fremstå som mere autentisk.
  • Lad dig ikke fare op. Bliv aldrig personlig. Vær altid høflig og professionel, ligesom du ville være ansigt til ansigt.
  • Reager hurtigst muligt for at vise, at du er opmærksom på din kundes oplevelse. Du kan bruge Google My Business-appen til at svare med det samme.

Hvis du mener, at en Google-anmeldelse overtræder  retningslinjerne for indlæg, kan du rapportere den som upassende ved at klikke på Mere Mere og så Markér som upassende.