Overfør hovedeierskap for bedriftsprofiler

Bekreft bedriften din

Viktig: Hvis du overfører eierskapet av bedriften din, må du passe på at du overfører hovedeierskapet av bedriftsprofilen din til den nye eieren. Bare hovedeieren av profilen kan overføre eierskapet. På den måten opprettholdes loggen for profilen, blant annet eventuelle anmeldelser.
I noen tilfeller kan det være lurt å overføre hovedeierskapet av en bedriftsprofil til en nåværende eier eller administrator. Hvis du er den eneste brukeren som er knyttet til profilen din, kan du legge til flere eiere og administratorer.

Overfør hovedeierskap

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner den.
  2. Velg menyen med tre prikker og så Innstillinger for bedriftsprofilen og så Personer og tilgang.
  3. Velg personen du ønsker å endre tilgangen for.
  4. Velg brukerens rolle og så Hovedeier.
  5. Velg så Lagre.
Forstå rollene profileier og administrator
Det finnes to typer roller i bedriftsprofiler: eiere og administratorer. Når eiere legger til brukere, kan de administrere en profil sammen med flere andre, men de kan bruke ulike passord. Google-grupper kan ikke legges til som administratorer for eller eiere av profiler.

Om roller i bedriftsprofiler

Eiere

Hver bedriftsprofil kan ha flere eiere, men bare én hovedeier.

Hovedeiere og eiere

• kan legge til andre brukere de vil dele profiladministreringen med
  • har de samme rettighetene, bortsett fra at
    • hovedeiere ikke kan fjerne seg selv fra en bedriftsprofil før de har overført hovedeierskapet til en annen bruker

Administratorer

• har de fleste tillatelsene som eiere har, med unntak av mer sensitive funksjoner
  • kan ikke fjerne bedriftsprofilen
  • kan ikke administrere brukere

Diagrammet nedenfor er et sammendrag av tillatelsene til brukertypene.

Tillatelse Eier Administrator
Legg til og fjern brukere hakemerke
Fjern bedriftsprofiler hakemerke
Endre alle nettadresser  hakemerke hakemerke
Godta alle Google-oppdateringer hakemerke hakemerke
Velg og velg bort bestillinger hakemerke hakemerke
Oppdater bestemte posisjonsinnstillinger
  • Endre en beliggenhets navn, nettsted
    eller kategori
  • Lukk en beliggenhet
  • Opprett beliggenhetsgrupper
hakemerke hakemerke
Administrer bedriftsprofilen direkte på Søk og Maps hakemerke hakemerke
Administrer tilknytninger til Google Ads-kontoen hakemerke hakemerke
Bruk meldinger hakemerke hakemerke
Legg til egendefinerte etiketter, så det blir lett
å finne bestemte beliggenhetsgrupper
hakemerke hakemerke
Endre attributter hakemerke hakemerke
Endre linken for levering av mat hakemerke hakemerke

Endre viktig bedriftsinformasjon,
som adresse og åpningstider

hakemerke hakemerke
Endre telefonnummeret hakemerke hakemerke
Endre tjenestene hakemerke hakemerke
Lag, administrer og publiser innlegg hakemerke hakemerke
Legg til, slett og endre forsidebilder og andre bilder hakemerke hakemerke
Legg til, slett og endre logoer hakemerke hakemerke
Legg til, slett og rediger produktet hakemerke hakemerke
Svar på anmeldelser hakemerke hakemerke
Last ned statistikk hakemerke hakemerke
Svar på spørsmål hakemerke hakemerke

Viktig: Du kan ikke legge til nye oppføringsadministratorer lenger, og vi har oppgradert alle tidligere oppføringsadministratorer til administratorer. Finn ut hvordan du legger til flere eiere eller administratorer.

Informasjon om begrensninger pålagt nye eiere og administratorer

Den nye eieren av eller administratoren for en bedriftsprofil må vente i sju dager før hen kan administrere alle funksjonene. I løpet av disse sju dagene får den aktuelle personen en feilmelding hvis hen
  • prøver å slette eller oppheve slettingen av en profil
  • prøver å fjerne andre eiere eller administratorer fra en profil
  • overfører hovedeierskapet til seg selv eller en tredje bruker

Hvis den nye eieren eller administratoren sletter kontoen sin i løpet av de første sju dagene, fjernes hen fra profilen. Hvis hen ombestemmer seg, må hen legges til på nytt.

Tips: Hvis en eksisterende eier eller administrator prøver å overføre hovedeierskapet av profilen til en ny eier eller administrator som ennå ikke har vært eier eller administrator i over sju dager, får hen en feilmelding.