Opret et regneark til masseupload

Regnearket til masseupload giver dig mulighed for at samle oplysninger for flere steder på ét sted og uploade disse data for at bekræfte flere virksomhedsadresser på én gang. Sådan opretter du dit regneark:​
  1. Log ind på Google My Business, og vælg den konto, som du vil administrere.
  2. Klik på Tilføj sted i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Importér steder i rullemenuen, der vises.
    • Klik på Download skabelonen for at downloade et tomt regneark. Regnearket downloades på det sprog, som du bruger til din virksomhed.
    • Klik på Download eksempelregneark for at se et eksempel på et udfyldt regneark.
    • For at lære, hvilke detaljer du kan bruge til at beskrive din placering, skal du klikke på Download regneark med referenceoplysninger om attributter.
  4. Følg nedenstående vejledning for hvert felt. Følg disse retningslinjer vedrørende adresser, hvis du vil uploade steder i flere lande eller områder og regioner.
  5. Tilføj alle de steder, som du administrerer, før du uploader dit regneark. Det er ikke nødvendigt at udfylde alle felterne, før regnearket uploades, men hvis der mangler oplysninger i obligatoriske felter, bliver du bedt om at udfylde de pågældende celler.

Hvis du kun vil opdatere bestemte felter for eksisterende steder på dit regneark, kan du nøjes med at inkludere kolonnerne til butikskoden og de felter, du vil ændre. Du behøver ikke at inkludere andre kolonner. Hvis du inkluderer tomme kolonner i dit regneark (dvs. kolonner med overskrifter, men uden oplysninger under disse), slettes de eksisterende oplysninger for disse kolonner. Hvis du ved en fejl kommer til at tilføje et nyt sted, får du en besked om, at der mangler obligatoriske kolonneoverskrifter. Du vil også se fejl, som kræver handling, fremhævet på din konto. Få flere oplysninger om fejlmeddelelser.
Læs denne liste over almindelige problemer for at sikre dig, at din upload kan bekræftes så hurtigt som muligt.
Felter

Butikskode
Virksomhedsnavn
Adresse
Breddegrad og længdegrad
Primært telefonnummer
Øvrige telefonnumre
Website
Primær kategori
Yderligere kategorier
Åbningstider
Fra virksomheden
Åbningsdato
Billeder
Etiketter
Telefonnummer til Google Ads-adresseudvidelser
Attributter

Butikskode

Du skal angive en butikskode for hvert sted, du vil inkludere i dit regneark.
Butikskoden er et unikt id, som du tildeler hvert enkelt af dine steder for at sikre, at ændringer anvendes korrekt på din konto. Denne værdi kan ikke ses offentligt på Google, men den er synlig for alle Google My Business-kontobrugere for dit sted.

En nem metode til at generere acceptable butikskoder er at give dine steder et varemærke-id og et nummer (f.eks. "GOOG1" for dit første sted, "GOOG2" for dit andet sted osv.) og bruge Google Sheets til at fortsætte nummereringen for alle dine steder.

Butikskoder skal:

• Være unikke for hvert enkelt sted
  • Være på højst 64 tegn
  • Ikke indeholde foranstillede eller efterstillede mellemrum
  • Ikke indeholde specialtegn (dvs. <, >) eller indeholde en webadresse

Vi anbefaler, at du inkluderer dit brandnavn i din butikskode, så du ikke risikerer at blande regnearkene for din virksomhedskonto og din personlige konto sammen.

Eksempler:

G1, G2, G3
Goog101, Goog102, Goog103
GClaremont, GMainStreet, GDowntown

Gem ikke den gamle butikskode, når et af dine steder flytter til en ny adresse. Slet i stedet det gamle sted, og tilføj et nyt med en ny butikskode.

Hvis du ikke har angivet butikskoder for nogle af dine steder, eller hvis du har brugt den samme butikskode til flere forskellige steder på din konto, er du nødt til at rette det, før du kan importere et nyt regneark. Få flere oplysninger om manglende og dublerede butikskoder.

Virksomhedsnavn

Du skal angive et virksomhedsnavn for hvert sted.
Det er det virksomhedsnavn, der bliver vist på Google. Sørg for, at din virksomhed præsenteres, nøjagtigt som den fremstår i den fysiske verden. Virksomhedsnavnet må højst være på 100 tegn. Du kan skrive første bogstav i hvert ord med stort eller inkludere et akronym på op til fire bogstaver. Det er dog ikke tilladt at skrive hele ord med store bogstaver.

Hvis din virksomhed ligger i et butikscenter eller i en anden butik (f.eks. en kaffebar inde i et supermarked), skal du ikke inkludere denne oplysning i titlen. Du skal kun inkludere navnet på din egen virksomhed, når du angiver stedets navn (f.eks. "Kajs Kaffebar").

Adresse

Følg denne vejledning, når du skal angive adresserne på dine steder.

Breddegrad og længdegrad

Det er ikke obligatorisk at angive længde- og breddegrad, men du kan vælge at gøre det, når du opretter et nyt sted.
Bemærk! Hvis vi ikke kan bekræfte den angivne adresse, skal du angive en længde- og breddegrad.

Du kan angive længde- og breddegrad for nye steder for at gøre det lettere for os at placere dem på kortet. Breddegrad og længdegrad bruges kun første gang, et sted oprettes i Google My Business, og det opfylder bestemte krav. De anvendes ikke, hvis de inkluderes i efterfølgende uploads af regneark for eksisterende steder.

Brug stedets midte som udgangspunktet for breddegrad og længdegrad.Angiv gyldige koordinater i form af en breddegrad på mellem -90 og 90 samt en længdegrad på mellem -180 og 180. Sørg for, at dine værdier for breddegrad og længdegrad hver især indeholder mindst seks cifre efter decimaltegnet, så din virksomheds placering på kortet er så præcis som muligt. Eksempelvis er en værdi på 37,421998 for breddegrad og -122,084059 for længdegrad en præcis angivelse af Googleplex' placering.

Breddegrad og længdegrad bruges kun, hvis der er problemer med at finde din adresse på kortet. Selvom du angiver disse værdier, er det altså ikke sikkert, at Google My Business bruger dem.

Sådan angiver du breddegrad og længdegrad for nye steder:

1. Føj kolonnerne for breddegrad og længdegrad til dit regneark. De kan placeres hvor som helst i regnearket. Kolonneoverskrifterne afhænger af det valgte sprog:
    • Brug "Latitude" og "Longitude" som kolonneoverskrifter, hvis du har valgt engelsk som sprog.
    • Hvis du bruger et andet sprog end engelsk på betjeningspanelet, skal du downloade skabelonregnearket og bruge de samme kolonneoverskrifter som i skabelonen. Du kan dog bruge "Latitude" og "Longitude" som kolonneoverskrifter, uanset hvilket sprog du har valgt.
  2. Tilføj breddegrad og længdegrad for hvert sted i den relevante række.

Bemærk! I Japan er WGS84 det eneste accepterede format for breddegrad og længdegrad.

Primært telefonnummer

Du skal angive et primært telefonnummer eller website for hvert sted.

Det er hovednummeret til din virksomhed. Dette telefonnummer kan være et mobilnummer eller et fastnetnummer (ikke et faxnummer). Tilpassede numre skal indtastes numerisk. Angiv et telefonnummer, der er en så direkte forbindelse til dit sted som muligt. Du bør f.eks. angive et telefonnummer til et individuelt sted i stedet for et telefonnummer til et callcenter. Telefonnumre skal være gyldige i det land eller det områder, hvor dit sted befinder sig.

Bemærk! Hvis du angiver et website for et sted, behøver du ikke at udfylde feltet Primært telefonnummer.

Øvrige telefonnumre

Det er valgfrit, om du vil angive øvrige telefonnumre.

Der kan ud over virksomhedens primære telefonnummer angives op til to telefonnumre (mobilnumre eller fastnetnumre, ikke faxnumre), som din virksomhed kan kontaktes på.

Website

Du skal angive et website eller primært telefonnummer for hvert sted.

Det er webadressen for det website, der er knyttet til virksomheden. Angiv den fuldstændige webadresse, inklusive "http://" eller "https://". Der vises op til 256 tegn.

Sørg for, at:

Primær kategori

Du skal angive en primær kategori for hvert sted.

Vælg den kategori, der passer bedst til din virksomhed, ved hjælp af listen over almindelige kategorier. Denne kategori skal være den samme for samtlige steder. Hvis du har flere typer af steder (f.eks. under-brands, flere afdelinger eller forskellige typer drift, f.eks. detailhandel, distributionscenter og kontor), gælder denne regel kun inden for hver af disse undergrupper. Se vores retningslinjer for at få flere oplysninger om brugen af kategorier.

Vælg kategorier, der fuldender udsagnet "Denne virksomhed ER en/et" frem for "Denne virksomhed HAR en/et". Beskriv din virksomhed helhedsorienteret i stedet for at anføre alle de tjenester, den tilbyder, de produkter, den sælger, eller de egenskaber, den er karakteriseret ved. Hvis dit sted f.eks. er et hotel, der har en hæveautomat, skal du ikke medtage kategorien "hæveautomat". Virksomheden bag hæveautomaten skal i stedet oprette et separat sted og tilføje "hæveautomat" som én af sine kategorier.

Du kan også tilføje yderligere kategorier.

Sådan tilføjer du en primær kategori:

1. Gå til siden Tilføj din virksomhed i Google My Business.
  2. Vælg dit land eller dit område i rullemenuen.
  3. Begynd at indtaste den kategori, der passer bedst til din virksomhed, i sektionen "Kategori". Autofuldførelsen foreslår understøttede kategorier.
  4. Klik på den valgte kategori, og kopiér den.
  5. Indsæt navnet på den understøttede kategori i kolonnen "Primær kategori" i dit regneark. Den primære kategori, du vælger, er afgørende for, hvilket ikon der vises for stedet i Google Maps.

Hvis du ikke kan se en relevant kategori, skal du vælge den næstbedste mulighed. Hvis du mener, at der mangler en kategori, der beskriver din primære virksomhed, kan du anmode om, at den tilføjes, ved at klikke på Menu Menu og så Support og så Send feedback. Denne type anmodninger vurderes under vores regelmæssige gennemgang af kategorilisten.

Google My Business brugte tidligere andre kategoristandarder. Fritekstkategorier og talkoder understøttes ikke længere.

Yderligere kategorier

Det er valgfrit, om du vil angive yderligere kategorier, men du kan vælge at tilføje dem som en hjælp til at beskrive din virksomhed.

Du kan angive op til ni yderligere kategorier, der repræsenterer din virksomhed. Som det også er tilfældet med den primære kategori, skal der vælges kategorier, der fuldender udsagnet: "Denne virksomhed ER en" snarere end "denne virksomhed HAR en". Sådan tilføjer en yderligere kategori:

1. Gå til Google My Business.
  2. Vælg Tilføj et sted.
  3. Begynd at indtaste navnet på det land eller det område, som dine steder findes i, og vælg et understøttet land.
  4. Klik på tekstboksen "Kategorier". Begynd at skrive en kategori, der beskriver din virksomhed. Autofuldførelsen viser dig de understøttede kategorier.
  5. Kopiér den valgte kategori.
  6. Indsæt navnet på den understøttede kategori i kolonnen "Yderligere kategorier" i dit regneark. Adskil de enkelte kategorier med et komma.

Åbningstider

Det er ikke obligatorisk at angive åbningstider, men vi opfordrer dig på det kraftigste til at gøre det, så kunderne kan se, hvornår de kan besøge dit sted.

Dette er virksomhedens åbningstider. Angiv åbningstiderne for hver dag i de respektive kolonner. Du kan angive åbningstider i 24-timersformat:

HH:MM-HH:MM

eller AM/PM-format:

HH:MMAM-HH:MMPM

00:00 og 24:00 opfattes som værende det samme tidspunkt, og begge værdier er acceptable sluttidspunkter i et tidsinterval for åbningstider.

Se eksempler på forskellige typer af åbningstider:

Standardåbningstider

• 09:00AM-05:00PM
  • 09:00-17:00

Lukker til midnat

• 09:00AM-12:00AM
  • 09:00-00:00

Døgnåben

• 12:00AM-12:00AM
  • 00:00-00:00 (eller 00:00-24:00)

Lukket hele dagen

• X
  • (eller lad cellen stå tom i regnearket)

Åben efter midnat. Medtag disse åbningstider i kolonnen for den dag, hvor tidssættet begynder.

• 06:00PM-02:00AM
  • 18:00-02:00

To sæt åbningstider pr. dag.

• 11:30AM-02:00PM, 05:00PM-10:00PM
  • 11:30-14:00, 17:00-22:00

Du kan også tilføje særlige åbningstider.

Fra virksomheden

Dette felt er valgfrit.

Angiv en kort beskrivelse af virksomheden – hvad I tilbyder, hvad der gør jer til noget særligt, jeres historie og andet, som det kan være nyttigt for kunderne at vide. Fokuser primært på oplysninger om din virksomhed i stedet for oplysninger om promoveringer, priser eller salg. Medtag ikke webadresser eller HTML-kode, og skriv ikke mere end 750 tegn i beskrivelsesfeltet. Se den komplette liste med retningslinjer i Retningslinjer for virksomhedsbeskrivelser.

Eksempel: Vi driver en uafhængig isbutik tæt på byens centrum og er stolte af at være de lokales foretrukne mødested. Her mødes vennerne for at få en isvaffel – eller en pizza. Det er nemlig også os, du ringer til for at få friskbagt pizza. Hvis du ønsker det, kan du få pizzaen leveret derhjemme. Vi serverer 35 varianter af hjemmelavede, håndkrummede is og sorbet hele året rundt, og pizzaovnen viser New York-stil tærter hver dag fra middag til afslutning. Kom forbi i dag!

Åbningsdato

Dette felt er valgfrit.

Angiv den dato, hvor din virksomhed første gang åbnede, eller åbner, på det nuværende sted. Hvis din virksomhed er placeret flere forskellige steder, kan hvert sted have sin egen åbningsdato.

Kun år og måned for din åbningsdato er påkrævet. Du kan angive en dato, der ligger et år frem i tiden, men den vises først på Google 90 dage før den pågældende dato.

Brug et af følgende formater:

YYYY-MM-DD
     YYYY-MM

Billeder

Billeder er valgfri. Der vises muligvis billeder af din virksomhed på din virksomhedsprofil på Maps og Søgning, selvom du ikke selv tilføjer billeder.

Det er billeder af din virksomhed. Billeder, der vises for din virksomhed på Google, kommer fra dig og forskellige andre kilder. Alle de billeder, du tilføjer, skal overholde vores retningslinjer.

Når et sted er bekræftet, skal du tilføje billeder ved at inkludere webadressen på et billedes placering i den relevante billedkolonne i dit regneark: "Logo", "Forsidebillede" eller "Andre billeder". Brug kommaer til at adskille de separate webadresser for dine billeder i kolonnen "Andre billeder". Bemærk! Webadresser til billeder for steder med statussen "Ikke offentliggjort" ignoreres. Få flere oplysninger om billedtyper.

Bemærk! Hvis du tidligere har føjet billeder til en ikke-bekræftet konto, vises webadresserne for disse billeder ikke længere i dit regneark, hvis du downloader det fra Google My Business Locations. Hvis du vil tilføje disse billeder, skal du anmode om massebekræftelse og derefter følge den vejledning, der er beskrevet tidligere i dette afsnit.

Etiketter

Etiketter er valgfri.

Etiketter giver dig mulighed for at ordne dine steder i grupper. Du kan søge efter steder ud fra etiket via betjeningspanelet og bruge etiketter til at filtrere adresseudvidelser i Google Ads.

Du kan tildele hvert sted op til ti unikke etiketter. Etiketter kan være op til 50 tegn lange og må ikke omfatte ugyldige tegn (dvs. < eller >).

Brug strengen "%2c" i dit regneark for at medtage kommaer i dit etiketnavn. "1%2c5 daglige besøgende i gennemsnit" opretter f.eks. etiketten "1,5 daglige besøgende i gennemsnit".

Når du søger efter en etiket i søgefeltet, omfatter resultaterne alle steder, der indeholder den pågældende etiket, samt steder, der indeholder din søgetekst i et andet felt. Eksempler:

Sted 1 har etiketten "Hans Knudsens Plads". Sted 2 har etiketten "Lars Madsens Plads" og adresselinje 1 "Hans Knudsens Vej 1". Hvis du indtaster "hans" i søgefeltet, vises begge steder.

Telefonnummer til Google Ads-adresseudvidelser

Dette felt er valgfrit.

Det er det nummer, der bruges i dine annoncer med adresseudvidelse via Google Ads. I dine annoncer med adresseudvidelse kan der blive vist andre telefonnumre end det nummer, du har indsendt til os med henblik på visning i Google Maps. Det kan f.eks. være, at du vil angive et gratisnummer til reservation i dine annoncer, men at du også er nødt til at angive et lokalt telefonnummer, der skal vises i lokale søgeresultater.

Hvis du ikke angiver et telefonnummer til adresseudvidelser, bruger Google Ads dit primære telefonnummer. Du kan bruge et gratisnummer eller et nummer til et callcenter. Det er muligt at bruge det samme nummer til flere steder.

Det nummer, du angiver, skal overholde Google Ads-specifikationerne for opkaldsudvidelser. Bemærk! Google Ads tillader ikke betalingsnumre (såsom 1-900-numre i USA og 871-numre i Storbritannien), som brugeren skal betale ekstragebyr for at ringe op til.

Attributter

Det er ikke obligatorisk at angive attributter, men vi opfordrer dig på det kraftigste til at gøre det, så kunderne kan se, hvad din virksomhed tilbyder.

Din virksomheds attributter. Det kan f.eks. være, at din virksomhed tilbyder kunderne Wi-Fi-forbindelse eller udendørsservering. Visse faktuelle attributter (f.eks. udendørs siddepladser) kan du selv redigere, mens subjektive attributter (f.eks. om din virksomhed er populær hos de lokale) er baseret på vurderinger fra Google-brugere, der har besøgt din virksomhed.

Når du downloader regnearket, kan du se én kolonne for hver attribut, der er relevant for mindst ét af stederne på din konto. Mange attributter er ikke relevante for din virksomhed på grund af den aktuelle kategori, det aktuelle land eller den aktuelle region. Hvis en attribut har en kolonne i dit regneark, men ikke er relevant for et bestemt sted, står der "[IKKE RELEVANT]" i den pågældende celle. Der er ingen grund til at fjerne denne værdi, før du uploader dit regneark igen.

Hvis der ikke vises attributkolonner i dit regneark, skal du downloade dine steder fra din konto. Dit nye regneark indeholder attributkolonner.

Attributter er enten ja/nej-attributter, webadresseattributter eller valgattributter:

• Ja/nej-attributter: "Udendørsservering" kræver enten et "ja" eller et "nej" i dit regneark: Enten tilbyder din virksomhed udendørsservering ("ja"), eller også gør den ikke ("nej"). Hvis du vil redigere en attribut for et sted, skal du indtaste enten "ja" eller "nej" i den relevante attributkolonne. Selvom du indtaster "nej" for nogle attributter for nogle steder, gør de data, som du angiver, det lettere for Google at vise kunderne så korrekte oplysninger om din virksomhed som muligt og undgå, at der vises attributter, som ikke er relevante.
  • Webadresseattributter: Webadresseattributter kræver, at du angiver en webadresse i dit regneark. Det kan f.eks. være webadressen til din virksomheds onlinemenu. Hvis du vil redigere en webadresse for et sted, skal du angive webadressen i den tilsvarende attributkolonne.
  • Valgattributter: Disse attributter kræver, at der vælges én ud af flere foruddefinerede muligheder. Eksempelvis er "Kosherretter" en valgattribut med mulighederne "Ingen kosherretter", "Visse kosherretter" eller "Kun kosherretter". Hvis du vil se alle mulige valg for hver valgattribut, skal du downloade referenceregnearket for attributterne (vejledning nedenfor).

Sådan kan du se en liste over alle de mulige attributter og attributtyper:

1. Log ind på Google My Business.
  2. Hvis du har et enkelt sted, skal du klikke på Administrer steder i menuen til venstre.
  3. Klik på Tilføj sted
  4. Klik på Importér steder
  5. Klik på Download regneark med referenceoplysninger om attributter.

Forældede felter

Felter, der understøttes i Google My Business, ændres nogle gange, så de matcher de oplysninger, der vises til brugerne i Søgning og på Maps. Du kan herunder se en liste over felter, der ikke længere understøttes i værktøjet til masseupload. Du bør fjerne kolonnerne for disse felter fra din fil, inden den uploades til Google My Business.

• Webadresse for ikoner i annonce
  • Webadresse for annoncens landingsside
  • Alternativt telefonnummer. Alternativt telefonnummer hedder nu "Øvrige telefonnumre".
  • Kategorier. Dette felt er blevet erstattet af felterne "Primær kategori" og "Yderligere kategorier".
  • By. By hedder nu "By" (kun nyt navn på engelsk).
  • Beskrivelse. Brug "Fra virksomheden" til at beskrive din virksomhed til kunderne.
  • Distrikt. Distrikt hedder nu "Bydel".
  • Mail
  • Fax
  • Åbningstider. Hver ugedag har nu sin egen kolonne for åbningstider.
  • Hovednummer. Hovednummer hedder nu "Primært telefonnummer".
  • Mobiltelefonnummer. Hvis et mobiltelefonnummer er det bedste telefonnummer til din virksomhed, skal det tilføjes som "Primært telefonnummer". Ellers skal det tilføjes i det nye felt "Øvrige telefonnumre". Eventuelle telefonnumre, der tidligere har været angivet som mobiltelefonnumre, er automatisk blevet overført til feltet "Øvrige telefonnumre".
  • Betalingstyper
  • Foretrukket billede
  • Profilbillede
  • Delstat. Delstat hedder nu "Administrativt område."