Redigera dina företagsuppgifter på Google

Översikt: Se till att informationen i din företagsuppgift är aktuell så att kunderna kan hitta dig. När du har loggat in på ditt konto kan du redigera information som öppettider, särskilda öppettider och foton på fliken Information i företagsuppgiften.

Redigera dina företagsuppgifter på Google My Business så att informationen om företaget på Google är korrekt och aktuell. Ändra adressen, öppettider, kontaktinformation och bilder så att potentiella kunder kan hitta dig och få mer information om ditt företag.

Om du inte redan har gjort det ska du lägg till eller göra anspråk på ditt företag och verifiera företagsuppgifterna så att företaget kan visas i Maps, Sök och på Googles andra tjänster. Du måste verifiera företaget innan ändringarna visas på Google.

Om du hanterar fler än tio adresser för samma företag kan du ladda upp och massredigera företagsuppgifter. Läs mer

Redigera dina företagsuppgifter

Dator

Så här redigerar du dina företagsuppgifter på Google:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Se till att du använder kortvyn. Om du visar dina platser som en lista i stället för som kort, ska du växla till kortvyn genom att klicka på kortikonen  till höger ovanför dina platser.
  3. Välj uppgiften du vill hantera.
  4. Klicka på Information högst upp på sidan.
  5. Klicka på avsnittet du vill ändra och ange de nya uppgifterna i rutan som visas. Klicka på X vid avsnittet du vill radera.
    • Det kan ta upp till 60 dagar innan informationen raderas. Du kan inte ta bort information som är offentligt tillgänglig eller som kommer från andra källor.
    • Företagsbeskrivningar (textavsnitt eller sökord som visas bredvid ditt företag) går inte att redigera. Läs mer
  6. Klicka på Använd.

Mobil enhet

Så här redigerar du dina företagsuppgifter på Google:

1. Öppna appen Google My Business.
  2. Tryck på menyikonen Företagsuppgifter.
  3. Tryck på pennikonen  eller på texten i avsnittet som du vill ändra.
  4. Ange din nya information på skärmen som visas.
  5. När du har gjort alla ändringar trycker du på Spara högst upp till höger.

Så här raderar du uppgifter:

1. Öppna appen Google My Business.
  2. Tryck på menyikonen Företagsuppgifter.
  3. Tryck på pennikonen eller på texten i avsnittet som du vill ändra.
  4. Tryck på X vid avsnittet du vill radera eller radera innehållet med backstegstangenten på enhetens tangentbord.
  5. När du har gjort alla ändringar trycker du på Spara högst upp till höger.

Se informationen live på Google

Om ditt företag är verifierat kan du rulla ned till alternativ för att Visa företaget på Google.

Tryck på någon av ikonerna om du vill se ditt företag så som det visas i den aktuella tjänsten.

Dina ändringar kan komma att kvalitetsgranskas innan de publiceras. Läs mer om riktlinjerna för företagsuppgifter

Det kan ta upp till 60 dagar innan vissa uppgifter som du har lagt till om företaget tas bort från våra aktiva servrar efter att du har raderat dem. Dessutom kan de finnas kvar i våra backupsystem ytterligare ett tag. Information som du har lagt till men som även är offentligt tillgänglig från andra källor tas inte bort.

Företaget har flyttat eller upphört

Följ de här stegen om du vill ange att verksamheten har upphört.

Om företaget har flyttat till en ny plats uppdaterar du adressen. Skapa inte nya företagsuppgifter om ditt företag bara har flyttat från en plats till en annan. Läs mer om att flytta ett företag på Google

Rapportera ett problem med en annan persons företag

Om du upptäcker felaktigheter i uppgifterna för ett företag som du inte äger eller hanterar kan du rapportera det via Google Maps.

Typer av ändringar

Företagsnamn

Ange samma företagsnamn som du använder i den verkliga världen. Verifieringsprocessen återställs om du ändrar företagsnamnet efter att du har begärt ett verifieringsvykort men innan du anger verifieringskoden. Mer information finns i kvalitetsriktlinjerna för Google My Business.

Adress

Ange en fullständig och korrekt adress till ditt företag. Fler rekommendationer finns i våra riktlinjer för hur du anger adresser.

Verifieringsprocessen återställs om du ändrar adressen efter att du har begärt ett verifieringsvykort och men innan du anger verifieringskoden. Tänk också på att du inte kan ändra landet när du väl har angett det.

Telefon

Ange upp till två telefonnummer (mobil eller fast telefon, inte fax), utöver ditt primära telefonnummer, där kunder kan kontakta företaget.

Webbplats

Ange en webbadress till företagets webbplats. Se till att

Kategori

Ange den kategori som motsvarar ditt företag bäst. Alla företagsadresser måste ha samma primära kategori. Välj en kategori som är så specifik som möjligt men som ändå motsvarar den huvudsakliga verksamheten. Om du anger flera kategorier används kategorin i det första fältet som primär kategori.

Du kan välja upp till nio ytterligare kategorier. Välj en mer generell kategori om ingen av kategorierna överensstämmer med din verksamhet.

• Använd inte kategorier som sökord eller för att beskriva verksamhetens egenskaper.
  • Använd inte kategorier som gäller andra verksamheter som finns i närheten eller som är relaterade till din verksamhet, till exempel verksamheter som finns fysiskt i ditt företag eller en enhet som innehåller ditt företag.

Läs mer om företagskategorier

Öppettider

Lägg till företagets öppettider. Det är de tider då du har öppet för kunder under en vanlig vecka. Om du har andra öppettider under vissa dagar, till exempel på helgdagar eller vid särskilda händelser, kan du ange särskilda öppettiderLäs mer om riktlinjerna för öppettider.

Så här anger du öppettider:

1. Följ stegen ovan och välj adressen som du vill ange öppettider för.
  2. Välj en veckodag och skjut cirkeln till höger om du vill ange att företaget har öppet den dagen.
  3. Klicka på Öppnar kl. och välj tiden du öppnar på rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Stänger kl. och välj tiden du stänger på rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Använd när du är klar.

Avbrott i öppettiderna

Om du vill ange att dina öppettider har ett avbrott kan du skapa två poster med olika tider för samma dag. Anta till exempel att ditt företag har öppet mellan klockan 9.00 och 14.00 på lördagar, har stängt mellan klockan 14.00 och 17.00 och sedan har öppet igen mellan klockan 17.00 och 22.00. Om du vill visa detta för ditt företag anger du den första öppettiden genom att välja lördag klockan 9.00 och 14.00. Sedan klickar du på Lägg till öppettider och anger 17.00 till 22.00 som öppettider.

Dygnet runt-öppna företag

Du kan visa att du har öppet dygnet runt en viss dag genom att klicka på Öppnar kl. vid den dag du vill ange öppettiderna för och sedan välja 24 timmar på rullgardinsmenyn som visas.

Särskilda öppettider

Ange särskilda öppettider om du vill ändra öppettiderna för helgdagar eller andra tillfälliga perioder.

Foton

Lägg till och hantera foton på ditt företag. Läs mer om att lägga till bilder