Redigera dina företagsuppgifter på Google

Se till att din företagsinformation på Google är korrekt och aktuell genom att redigera din företagsprofil på Google. Du kan ändra adress, öppettider, kontaktinformation och foton så att potentiella kunder kan hitta dig och få mer information om ditt företag.

Om du inte redan har gjort det bör du lägga till eller göra anspråk på ditt företag och verifiera dina företagsuppgifter så att företaget är kvalificerat att visas på Sök och Maps och i Googles andra tjänster.

Du kan också redigera din information utan att verifiera ditt företag. Du kan göra ändringar av namn, kategori, adress, öppettider, telefonnummer och webbplats. Efter godkännande kan dessa ändringar publiceras innan företaget har verifierats på Google Sök och Maps. Vissa användare kan behöva verifiera sitt företag innan de redigerar informationen.

Redigera företagsuppgiften.

1. Logga in på Google My Business på datorn.
    • Öppna platsen du vill hantera om du har flera platser.
  2. Klicka på Information på menyn till vänster.
  3. Gör ändringarna. Klicka på Använd efter varje attribut du redigerar.

När du har skickat in ändringarna visas den ändrade informationen med statusen Granskas.

Ta bort ett avsnitt genom att klicka på Ta bort Ta bort bredvid avsnittet.

Kom ihåg:

• Det kan ta upp till 60 dagar innan information har tagits bort från våra aktiva servrar. Den kan dessutom finnas kvar längre i våra säkerhetskopieringssystem.
  • Du kan inte ta bort information som också är tillgänglig offentligt eller från andra källor.
  • Du kan inte redigera översikter eller sökord från webben som visas bredvid ditt företag.

Tips

Typer av ändringar

Nedan följer tips på vilka typer av information du kan lägga till eller redigera i dina företagsuppgifter på Google.

Det kan hända att vi kvalitetsgranskar dina ändringar innan vi publicerar dem. Läs mer om riktlinjerna för företagsinformation.

Företagsnamn
Ange ditt företagsnamn exakt så som det skrivs på skyltar, brevpapper och annat. Om du ändrar företagsnamnet efter att ha begärt verifiering måste du verifiera företaget igen. Läs mer om kvalitetsriktlinjerna för Google My Business.
Kategori

Välj den kategori som bäst beskriver din verksamhet. Alla företagsadresser måste ha samma primära kategori. Välj en kategori som är så specifik som möjligt men som ändå motsvarar den huvudsakliga verksamheten. Om du anger flera kategorier används kategorin i det första fältet som primär kategori.

Du kan välja upp till nio ytterligare kategorier. Om du inte hittar någon lämplig kategori bör du välja en som är generell. Kom ihåg:

• Använd inte kategorier enbart som sökord eller för att beskriva egenskaper hos verksamheten.
  • Använd inte kategorier som gäller andra företag som finns i närheten eller som är relaterade till ditt företag, till exempel verksamheter som finns fysiskt på ditt företag eller enheter där ditt företag ingår.

Läs mer om företagskategorier.

Adress

Ange en fullständig och korrekt adress till ditt företag. Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter. Lämna adressfältet tomt om du inte betjänar kunder på din företagsadress.

Om du ändrar din adress efter att du har begärt ett verifieringsbrev måste du verifiera ditt företag igen.

Serviceområde

Om ditt företag betjänar kunder inom ett visst lokalt område kan du ange ditt serviceområde. Genom att ange ditt serviceområde kan du informera dina kunder om vilka adresser du kan besöka eller leverera till.

Du kan ange ett serviceområde utifrån de orter, postnummer eller andra områden där du är verksam. Läs mer om hur du ställer in ditt serviceområde.

Öppettider

Lägg till företagets öppettider (de vanliga öppettiderna för kunder under en vanlig arbetsvecka). Om du har andra öppettider under vissa dagar, till exempel på helgdagar eller vid särskilda händelser, kan du ange särskilda öppettider. Läs mer om riktlinjerna för öppettider.

Så här anger du öppettider:

1. Logga in på Google My Business. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  2. Välj Info på menyn.
  3. Klicka på Öppettider Hours vid Lägg till öppettider eller dina befintliga öppettider.
  4. Ange alla veckodagar då ditt företag är öppet.
  5. Klicka på Öppnar kl. vid varje veckodag då du har öppet och välj öppettiden.
  6. Klicka på Stänger kl. vid varje veckodag då du har öppet och välj stängningstiden.
  7. Klicka på Använd när du är klar.

Ställa in en paus i öppettiderna

Om du vill ange att dina öppettider innefattar en paus skapar du två poster för samma dag med olika tider.

Anta till exempel att ditt företag har öppet mellan kl. 9.00 och 14.00 på lördagar, har stängt mellan kl. 14.00 och 17.00 och sedan har öppet igen mellan kl. 17.00 och 22.00.

1. Aktivera Lördag.
  2. Klicka på Öppnar kl. och sedan 9.00 bredvid Lördag.
  3. Klicka på Stänger kl. och sedan 14.00 bredvid Lördag.
  4. Klicka på Öppnar kl. och sedan 17.00 bredvid Lördag.
  5. Klicka på Stänger kl. och sedan 22.00 bredvid Lördag.

Ställa in öppet dygnet runt

Klicka på Öppnar kl. och sedan 24 timmar vid varje veckodag då du har öppet.

Ange särskilda öppettider

Ange särskilda öppettider om du vill ändra öppettiderna för helgdagar eller andra tillfälliga perioder. Följ dessa steg.

Telefon
Utöver ditt primära telefonnummer kan du ange två telefonnummer till (endast mobil eller fast telefoni, inte fax).
Webbplats

Ange ditt företags webbplats. Se till att

• Googlebot inte blockeras på webbplatsen
  • du har kontrollerat Search Console för eventuella påföljder för din webbplats.

Då kan du se alternativ för att kunna lägga till ytterligare länkar för exempelvis onlinebeställningar, bokningar och möten beroende på din företagskategori.

Så här lägger du till en webbplats i dina uppgifter:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera. Välj Info på menyn.
  3. Klicka på Webbplats Website vid Lägg till webbadress.
  4. Ange webbadresserna i respektive fält. Obs! Om du lägger till en meny måste den uppfylla riktlinjerna för menywebbadresser i Google My Business för att kunna visas i dina företagsuppgifter.
  5. Klicka på Använd.
Egenskaper

Attributen ger kunderna mer information om ditt företag (till exempel Har Wi-Fi, Uteservering). Vissa sakattribut (som uteservering) kan du redigera direkt. Subjektiva egenskaper (som hur populärt ditt företag är hos lokalbefolkningen) bygger på feedback från Googles användare som har besökt ditt företag.

Lägg till eller ta bort attribut som är tillgängliga för din företagskategori genom att klicka på Attribut Attributes.

Tips! Om du äger eller hanterar en läkarprofil kan du redigera informationen om könstillhörighet i Attribut . Kontakta oss om du vill ta bort denna information.

Foton
Om du vill lägga till och hantera foton av företaget kan du följa dessa steg.
Från företaget

Beskriv företaget i korthet: vad ni erbjuder, vad som gör er unika, er bakgrund och allt annat som kan vara bra för kunderna att känna till. Fokusera främst på information om företaget snarare än på kampanjer, priser eller reor. Ta inte med webbadresser eller HTML-kod och skriv inte fler än 750 tecken i beskrivningsfältet. En fullständig lista över riktlinjer finns i riktlinjerna för företagsbeskrivningar.

Exempel: Vi är en fristående glassbutik som ligger en kort promenad från centrum. Vi är stolta över att vara en lokal mötesplats där vänner träffas för att äta glass. Det går också att ringa och beställa en nybakad pizza levererad hem till dörren. Vi serverar 35 olika sorters glass och sorbet som vi tillverkar själva för hand året runt, och i våra ugnar gräddar vi pizzor i New York-stil varje dag från lunch till stängningsdags. Kom och hälsa på i dag!

Öppningsdatum

Lägg till ett öppningsdatum i dina företagsuppgifter i Google My Business så att kunderna kan se när ditt företag slog upp portarna första gången, eller kommer att slå upp portarna, på adressen ifråga.

Öppningsdatumet behöver bara innehålla år och månad. Du kan ange ett datum upp till ett år framåt i tiden men det visas inte på Google förrän det är 90 dagar kvar.

Meny/tjänster (begränsad tillgänglighet)

Använd meny- och tjänsteredigeraren för att se till att dina menyalternativ eller tjänster och priser är korrekta. Ordna menyn genom att gruppera objekt eller tjänster i avsnitt. När kunderna hittar din företagsprofil på Google visas dina produkter under antingen Meny eller Tjänster.

Funktionen är tillgänglig för mat- och dryckföretag, hälso- och skönhetsföretag samt tjänsteföretag. Alla företag i dessa kategorier som har befintliga menyer från tredje part kommer att ha åtkomst till meny- eller tjänsteredigeraren.

För företag som använder strukturerade meny- eller tjänstelistor från tredje part visas meny- eller tjänsteredigerare tom i översikten i Google My Business. Om det görs ändringar i meny-, tjänste- eller produktredigeraren raderas eventuella menyer med tredjepartskällor.

Obs! Meny- och tjänstredigeraren påverkar inte funktionerna för Populära rätter.

Så här kontrollerar du om dina meny- eller tjänstelistor tillhandahålls av tredje part:

1. Öppna Google Maps Maps på din mobila enhet.
  2. Ange ditt företagsnamn i sökfältet.
  3. Kontrollera om du har en meny- eller tjänstelista genom att trycka på Meny i företagsprofilen.
  4. Logga in på Google My Business på datorn.
  5. Om du har flera företagsuppgifter väljer du platsen du vill hantera.
  6. Klicka på Information på menyn till vänster.

Om avsnittet Meny eller Tjänster är tomt tillhandahålls din befintliga meny- eller tjänstelista av tredjepartskällor. Dessa listor skrivs över om du gör ändringar i meny-, tjänst- eller produktredigeraren.

Tider för in- och utcheckning (endast hotell)
Hotell kan lägga till inchecknings- och utcheckningstider i sina företagsuppgifter på Google My Business. Med hjälp av informationen vet kunderna när rummen blir tillgängliga och när de måste checka ut.
Den här funktionen är endast tillgänglig för hotell.

Eventuella inchecknings- och utcheckningstider som anges av företaget kommer att synas i företagsuppgifterna.

För att se till att hotelluppgifterna är så korrekta som möjligt samlar Google in inchecknings- och utcheckningsinformation från en mängd olika godkända källor (som användarrapporter och licensierat innehåll). Företagsägare kan välja om dessa uppdateringar ska accepteras automatiskt eller ej.

Hotellinformation (endast hotell)
Ägare med verifierade hotelluppgifter kan redigera tjänster och bekvämligheter i avsnittet Hotellattribut i Google My Business. Detta öppnar ett separat verktyg för redigering av informationen.
Den här funktionen är bara tillgänglig på en dator.