Redigera din företagsuppgift på Google

Sammanfattning: Se till att dina företagsuppgifter är aktuella så att kunderna kan hitta dig. När du har loggat in på Google My Business kan du ändra olika uppgifter, som öppettider, särskilda öppettider och foton på menyn Info i dina företagsuppgifter.

Se till att din företagsinformation på Google är korrekt och aktuell genom att redigera din företagsuppgift i Google My Business. Ändra adress, öppettider, kontaktinformation och bilder så att potentiella kunder kan hitta dig och få mer information om ditt företag.

Om du inte redan har gjort det ska du lägg till eller göra anspråk på ditt företag och verifiera företagsuppgiften så att företaget kan visas på Maps, Sök och Googles andra tjänster. Du måste verifiera företaget innan ändringarna kan visas på Google.

Om du hanterar fler än tio platser för samma företag kan du ladda upp och redigera företagsinformationen via en massåtgärd. Läs mer om hur du hanterar flera platser samtidigt.

Har du inte använt Google My Business tidigare? Börja hantera din företagsinformation kostnadsfritt.

Redigera din företagsinformation

Dator

Så här redigerar du din företagsinformation på Google via en dator:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  3. Välj Information på menyn.
  4. Klicka på avsnittet du vill ändra och ange de nya uppgifterna i rutan som visas. Ta bort ett avsnitt genom att klicka på X bredvid det. Tänk på detta:
    • Det kan ta upp till 60 dagar att ta bort information som du har lagt till tidigare.
    • Du kan inte ta bort information som också är tillgänglig offentligt eller från andra källor.
    • Du kan inte redigera sammanfattningar eller sökord från webben som visas bredvid ditt företag.
  5. Klicka på Använd.
Mobil enhet

Så här redigerar du din företagsinformation på Google via en mobil enhet:

1. Öppna Google My Business-appen.
  2. Tryck på menyn och sedan på Företagsinformation.
  3. Tryck på Redigera eller på texten i avsnittet du vill ändra.
  4. Skriv den nya informationen på skärmen som visas.
  5. Tryck på Spara högst upp till höger när du är klar.

Så här tar du bort information:

1. Öppna Google My Business-appen.
  2. Tryck på menyn och sedan på Företagsinformation.
  3. Tryck på Redigera eller på texten i avsnittet du vill ändra.
  4. Tryck på X bredvid avsnittet du vill ta bort eller tryck på bakåttangenten för att ta bort innehållet i avsnittet.
  5. Tryck på Spara högst upp till höger när du är klar.

Se den publicerade informationen på Google

Om du har verifierat ditt företag kan du rulla ned till alternativ för att visa företaget på Google.

See your business on Google message

Tryck på någon av ikonerna för att se ditt företag så som det visas i den aktuella tjänsten.

See your business on Google - service icons

Det kan hända att vi kvalitetsgranskar dina ändringar innan vi publicerar dem. Läs mer om riktlinjerna för företagsinformation.

Om du tar bort information som du tidigare har lagt till om ditt företag kan det ta upp till 60 dagar innan det har tagits bort från våra aktiva servrar. Informationen kan finnas kvar i våra säkerhetskopieringssystem längre än så. Du kan inte ta bort information som du har lagt till och som också är tillgänglig offentligt eller kommer från andra källor.

Företaget har flyttat eller upphört

Markera ditt företag som permanent stängt genom att följa stegen nedan.

Om företaget har flyttat till en ny plats uppdaterar du adressen. Skapa inte en ny företagsuppgift om ditt företag bara har flyttat från en plats till en annan. Läs mer om hur du flyttar ett företag på Google.

Rapportera ett problem med en annan persons företag

Om du vill rapportera ett fel med ett företag du inte äger eller hanterar kan du använda Google Maps.

Typer av ändringar

Nedan följer några tips på vilka typer av information du kan lägga till eller redigera i din företagsuppgift på Google.

Företagsnamn

Ange ditt företagsnamn exakt så som det skrivs på skyltar, brevpapper och annat. Om du ändrar ditt företagsnamn efter att ha begärt verifiering måste du verifiera företaget igen. Läs mer om kvalitetsriktlinjerna för Google My Business.

Kategori

Välj den kategori som bäst beskriver din verksamhet. Alla företagsadresser måste ha samma primära kategori. Välj en kategori som är så specifik som möjligt men som ändå motsvarar den huvudsakliga verksamheten. Om du anger flera kategorier används kategorin i det första fältet som primär kategori.

Du kan välja upp till nio kategorier till. Om du inte hittar någon lämplig kategori bör du välja en som är generell. Tänk på detta:

• Använd inte kategorier enbart som sökord eller för att beskriva egenskaper hos verksamheten.
  • Använd inte kategorier som gäller andra verksamheter som finns i närheten eller som är relaterade till din verksamhet, till exempel verksamheter som finns fysiskt på ditt företag eller en enhet som innefattar din verksamhet.

Läs mer om företagskategorier.

Adress

Ange en fullständig och korrekt adress till ditt företag. Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter.

Om du ändrar din adress efter att ha begärt verifiering måste du verifiera företaget igen.

Öppettider

Lägg till företagets öppettider (de vanliga öppettiderna för kunder under en vanlig arbetsvecka). Om du har andra öppettider under vissa dagar, till exempel på helgdagar eller vid särskilda händelser, kan du ange särskilda öppettider. Läs mer om riktlinjerna för öppettider.

Så här anger du öppettider:

1. Logga in på Google My Business. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  2. Välj Information på menyn.
  3. Klicka på avsnittet med öppettider.
  4. Välj en veckodag och ange om företaget har öppet eller stängt den dagen med hjälp av knappen.
  5. Klicka på Down arrow icon och sedan på Öppnar kl. och välj öppningstiden.
  6. Klicka på Down arrow icon och sedan på Stänger kl. och välj stängningstiden.
  7. Klicka på Använd när du är klar.

Ställa in en paus i öppettiderna

Om du vill ange att dina öppettider innefattar en paus skapar du två poster för samma dag med olika tider.

Anta till exempel att ditt företag har öppet mellan kl. 9.00 och 14.00 på lördagar, har stängt mellan kl. 14.00 och 17.00 och sedan har öppet igen mellan kl. 17.00 och 22.00.

1. Ange den första öppettiden genom att välja Lördag. Ställ sedan in Öppnar kl. på 9.00 och Stänger kl. 14.00.
  2. Klicka på Lägg till öppettider och sedan på Down arrow icon eller ange 17.00 i fältet Öppnar kl. och 10.00 i fältet Stänger kl..

Ställa in öppet dygnet runt

Om ditt företag har öppet dygnet runt klickar du på Öppnar kl. bredvid dagen. Klicka sedan på Down arrow icon och välj Dygnet runt.

Ange särskilda öppettider

Ange särskilda öppettider om du vill ändra öppettiderna för helgdagar eller andra tillfälliga perioder. Följ de här stegen.

Telefon

Förutom ditt primära telefonnummer kan du ange upp till två telefonnummer till (endast mobil eller fast telefoni, inte fax).

Webbplats

Ange ditt företags webbplats. Se till att

• Googlebot inte är blockerad på webbplatsen
  • du har kontrollerat Search Console för eventuella påföljder för din webbplats.

Då kan du se alternativ för att kunna lägga till ytterligare länkar för exempelvis onlinebeställningar, bokningar och möten beroende på din företagskategori.

Så här lägger du till en webbadress i din företagsuppgift:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera. Välj Information på menyn.
  3. Klicka på webbadressavsnittet
  4. Ange webbadresserna i respektive fält. Obs! Om du lägger till en meny måste den uppfylla riktlinjerna för menywebbadresser i Google My Business för att kunna visas i företagsuppgiften.
  5. Klicka på Använd.
Attribut

Attributen ger kunderna mer information om ditt företag (till exempel”Har Wi-Fi” eller ”Servering utomhus”). Vissa sakattribut (som uteservering) kan du redigera direkt. Subjektiva egenskaper (som hur populärt ditt företag är hos lokalbefolkningen) bygger på feedback från Googles användare som har besökt ditt företag.

Om du vill lägga till eller ta bort attribut som är tillgängliga för din företagskategori klickar du på Attribut .

Obs! Om du äger eller hanterar en företagsuppgift för en läkarmottagning kan du redigera informationen om din könstillhörighet i Attribut . Kontakta oss om du vill ta bort denna information.

Foton

Om du vill lägga till och hantera foton av företaget kan du följa dessa steg

Från företaget

Beskriv företaget i korthet: vad ni erbjuder, vad som gör er unika, er bakgrund och allt annat som kan vara bra för kunderna att känna till. Fokusera främst på information om ditt företag snarare än på kampanjer, priser eller reor. Ta inte med webbadresser eller HTML-kod och skriv inte fler än 750 tecken i beskrivningsfältet. En fullständig lista över riktlinjer finns i riktlinjerna för företagsbeskrivningar.

Exempel: Vi är en fristående glassbutik som ligger en kort promenad från centrum. Vi är stolta över att vara den lokala mötesplatsen där vänner träffas för att äta glass eller få en nybakad pizza levererad hem.Vi serverar glass och sorbeter vi tillverkar själva för hand året runt i 35 olika smaker, och ugnen gräddar pizzor i New York-stil varje dag från lunch till stängningsdags. Kom och hälsa på i dag!

Öppningsdatum

Ange när ditt företag slog upp portarna för första gången på den aktuella platsen. Om du inte känner till det exakta datumet behöver du bara ange året och månaden. Öppningsdatumet kan inte vara ett datum i framtiden.

Meny/tjänster (begränsad tillgänglighet)

Ange vad du har på menyn eller vilka tjänster du erbjuder, tillsammans med prisinformation. Strukturera menyn genom att gruppera artiklar eller tjänster i olika delar. När kunderna hittar dina företagsuppgifter på Google visas menyn under antingen Meny eller Tjänster.

Denna funktion är tillgänglig för mat- och dryckföretag som inte redan har en menylänk från tredje part. Funktionen finns även i vissa länder/regioner för hälso- och skönhetsföretag samt serviceföretag som inte redan har en menylänk från tredje part.