Redigera din företagsprofil på Google

Se till att din företagsinformation på Google är korrekt och aktuell genom att redigera din företagsprofil på Google när den har verifierats. Hjälp potentiella kunder att hitta dig och läsa mer om ditt företag genom att ändra information som adress, öppettider, kontaktuppgifter och foton.

Om du inte redan har gjort det bör du lägga till eller göra anspråk på ditt företag och sedan verifiera din företagsprofil så att företaget är kvalificerat att visas på Sök och Maps och i Googles andra tjänster.

Du måste verifiera ditt företag innan du kan redigera information om det. Du kan ändra namn, kategori, adress, öppettider, telefonnummer och webbplats. När företaget har verifierats och redigeringarna har godkänts kan ändringarna publiceras på Google Sök och Maps.

Vissa företagsägare kan fortfarande behöva verifiera sitt företag innan de kan redigera informationen.

Redigera en företagsprofil

Viktigt! Vissa funktioner för att hantera företagsprofilen kan skilja sig åt mellan Google Maps och Sök respektive operativsystemet.

Redigera din egen företagsprofil

Så här redigerar du din profil direkt på Google Sök och Maps:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsprofil:
    • På Google Sök väljer du Redigera profil.
    • På Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation.
  3. Tryck på Spara efter varje ändring du gör.

Åtgärda någon annans lokala företag

Om du upptäcker felaktigheter i uppgifterna om ett företag som du inte äger eller hanterar kan du föreslå en ändring eller rapportera felet på Google Maps.

Om någon annans företag saknas på Google Maps kan du lägga till en plats som saknas.

Typer av ändringar

Nedan följer tips på vilka typer av information du kan lägga till eller redigera i din företagsprofil:

Det kan hända att vi kvalitetsgranskar dina ändringar innan vi publicerar dem. Se riktlinjerna för att representera ditt företag.

Läs mer om redigering av din företagsprofil.

Företagsnamn
Ange ditt företagsnamn exakt så som det skrivs på skyltar, brevpapper och annat. Om du ändrar företagsnamnet efter att ha begärt verifiering måste du verifiera företaget igen. Läs mer om kvalitetsriktlinjerna för Företagsprofil.
Kategori

Välj den kategori som bäst beskriver din verksamhet. Alla företagsadresser måste ha samma primära kategori. Välj en kategori som är så specifik som möjligt och som representerar den huvudsakliga verksamheten. Om du väljer flera kategorier är det kategorin i det första fältet som är den primära kategorin.

Du kan välja upp till ytterligare nio kategorier. Om du inte hittar någon lämplig kategori bör du välja en som är generell. Kom ihåg:

• Använd inte kategorier enbart som sökord eller för att beskriva egenskaper hos verksamheten.
  • Använd inte kategorier som gäller andra företag som finns i närheten eller som är relaterade till ditt företag, till exempel verksamheter som finns fysiskt på ditt företag eller enheter där ditt företag ingår.

Läs mer om företagskategorier.

Adress och nålens placering

Ange en fullständig och korrekt adress till ditt företag. Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter

• Lämna adressfältet tomt om du inte betjänar kunder på din företagsadress.
  • Om du ändrar din adress efter att du har begärt ett verifieringsbrev måste du verifiera ditt företag igen.
Serviceområde

Om ditt företag betjänar kunder inom ett visst lokalt område kan du ange ditt serviceområde. När du anger ditt serviceområde kan kunderna se vilka adresser du kan besöka eller leverera till.

Du kan ange ett serviceområde utifrån de orter, postnummer eller andra områden där du är verksam.Läs mer om hur du ställer in ditt serviceområde.

Öppettider
Telefon
  • Utöver ditt primära företagstelefonnummer kan du ange upp till två telefonnummer till. Numren måste gälla mobil eller fast telefon, inte fax.
  • Du kan dölja telefonnumret i din företagsprofil.

Dölja telefonnumret i din företagsprofil

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Mer Mer följt av Inställningar för företagsprofil i din företagsprofil.
  3. Välj Avancerade inställningar.
  4. Slå på eller av Visa inte under Telefonnummer.
Webbplats

Så här anger du företagets webbplats:

Du kan se alternativ för att lägga till ytterligare länkar för exempelvis onlinebeställningar, bokningar och möten beroende på din företagskategori.

Länkar till sociala medier
Du kan hantera länkar till sociala medier i Google Företagsprofil på en dator eller mobil enhet. Företag i särskilda länder eller regioner kan lägga till en länk till sociala medier per plattform i en företagsprofil för
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok
  • X
  • YouTube.

Tips: Möjligheten att lägga till länkar till sociala medier är för närvarande endast tillgänglig för vissa användare i utvalda regioner.

Läs om hur du hanterar länkar till sociala medier i Google Företagsprofil.

Egenskaper

Attribut ger kunderna mer information om ditt företag. Exempel: ”wifi” eller ”uteservering”. Du kan redigera vissa faktaattribut, som att det finns en uteservering. Subjektiva attribut, som om ditt företag är populärt hos lokalbefolkningen, bygger på åsikter hos Google-användare som besökt ditt företag.

Läs om hur du lägger till eller tar bort attribut som är tillgängliga för din företagskategori.

Tips! Om du äger eller hanterar en sjukvårdsprofil kan du redigera följande information:

• Om ditt företag erbjuder onlinevård.
  • Om ditt företag erbjuder kunder en direktmetod för att schemalägga och få onlinevård.
  • Ditt kön.
Foton Från företaget

Ange en kort beskrivning av ditt företag.

Inkludera

• vad du erbjuder
  • vad som skiljer dig från andra
  • din historia
  • annat som kan vara bra för kunderna att veta.

Undvik

• att ange webbadresser eller HTML-kod
  • att ha fler än 750 tecken i beskrivningsfältet.

Fokusera främst på information om företaget snarare än på kampanjer, priser eller reor. Läs mer om riktlinjerna för företagsrepresentation.

Exempel: ”Vi är en liten glassbutik som ligger en kort promenad från centrum. Vi är stolta över att vara den lokala mötesplatsen där vänner träffas för att äta en glass eller hämta en nybakad pizza. Vi serverar 35 olika glassmaker och sorbeter som vi själva tillverkar året om, och i vår vedugn gräddar vi pizzor i New York-stil varje dag från lunch till stängningsdags. Kom och hälsa på i dag!”

Öppningsdatum

Lägg till ett öppningsdatum i din Företagsprofil så att kunder kan se när ditt företag slog upp portarna första gången eller när det kommer att öppna.

Google använder olika källor för att avgöra hur länge ett företag har funnits. På vissa platser i Google Sök kan det hända att öppningsdatumet används för att informera kunderna om hur många år företaget har funnits. Om säljaren anser att det har skett ett misstag kan hen ange rätt öppningsdatum.

Öppningsdatumet behöver bara innehålla år och månad. Du kan ange ett datum upp till ett år framåt i tiden, men det visas inte på Google förrän det är 90 dagar kvar.

Ange ditt öppningsdatum på Google Sök och Maps

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här redigerar du din företagsinformation:
    • På Google Sök väljer du Redigera profil.
    • På Google Maps väljer du Redigera profil och sedan Företagsinformation.
  3. Så här redigerar du ditt öppningsdatum:
    • På Google Sök scrollar du till fältet Öppningsdatum och väljer det.
    • På Google Maps trycker du på Öppningsdatum på fliken Om.
  4. Fyll i de obligatoriska fälten.
  5. Välj Spara.
Tips! På vissa platser i Google Sök kan det hända att öppningsdatumet används för att informera kunderna om hur många år företaget har funnits.
Meny/tjänster (begränsad tillgänglighet)
Använd meny- och tjänsteredigeraren för att se till att dina menyalternativ eller tjänster och priser är korrekta.
Läs mer om menyredigeraren (endast företag som erbjuder mat och dryck) eller tjänstredigeraren.
Produkter (begränsad tillgänglighet)

Produkter i butik

Om du driver ett detaljhandelsföretag i ett kvalificerat land (Förenade kungariket, Irland, Kanada eller USA) kan du uppmuntra personer som söker online att handla i din fysiska butik genom att automatiskt visa upp produkterna i din butik i företagsprofilen.

Lägg till produkter i din företagsprofil genom att koppla ditt kassasystem till appen för lokalt lager eller produktläsaren. Läs om hur du visar upp dina produkter i butik.

Tider för in- och utcheckning (endast hotell)
Hotell kan lägga till inchecknings- och utcheckningstider i sin företagsprofil. Detta informerar kunderna om när rummen blir tillgängliga och när de måste checka ut.
För att se till att hotellprofiler är korrekta samlar Google in inchecknings- och utcheckningsinformation från en mängd olika godkända källor, som användarrapporter och licensierat innehåll. Du kan välja om du vill godkänna uppdateringarna automatiskt.
Hotellinformation (endast hotell)
Viktigt! Denna funktion är bara tillgänglig på datorer.
Ägare med verifierade hotellprofiler kan redigera sina tjänster och bekvämligheter i avsnittet Hotellattribut i Hanterare för Företagsprofil.

Information om sjukvårdsförsäkring (endast USA)

Vårdgivare som läkare, terapeuter och andra medicinskt verksamma kan lägga till sjukvårdsförsäkring i sin företagsprofil på Google. Länken Kontrollera försäkringsinformation kan visas under företagets öppettider.

Läs om hur du hanterar din försäkringsinformation.