Redigera dina företagsuppgifter på Google

Sammanfattning: Se till att dina företagsuppgifter är aktuella så att kunderna kan hitta dig. När du har loggat in på Google My Business kan du ändra olika uppgifter, som öppettider, särskilda öppettider och foton på menyn Info i dina företagsuppgifter.

Se till att din företagsinformation på Google är korrekt och aktuell genom att redigera dina företagsuppgifter i Google My Business. Ändra adress, öppettider, kontaktinformation och foton så att potentiella kunder kan hitta dig och få mer information om ditt företag.

Om du inte redan har gjort det bör du lägga till eller göra anspråk på ditt företag och verifiera dina företagsuppgifter så att företaget är kvalificerat att visas i Sök, Maps och Googles andra tjänster. Du måste verifiera företaget innan ändringarna kan visas på Google.

Om du hanterar fler än tio platser för samma företag kan du ladda upp och redigera företagsinformationen via en massåtgärd. Läs mer om hur du hanterar flera platser samtidigt.

Har du inte använt Google My Business tidigare? Börja hantera din företagsinformation utan kostnad.

Redigera din företagsinformation

Dator

Så här redigerar du din företagsinformation på Google via en dator:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  3. Välj Information på menyn.
  4. Klicka på avsnittet du vill ändra och ange de nya uppgifterna i rutan som visas. Ta bort ett avsnitt genom att klicka på X bredvid det. Tänk på detta:
    • Det kan ta upp till 60 dagar att ta bort information som du har lagt till tidigare.
    • Du kan inte ta bort information som också är tillgänglig offentligt eller från andra källor.
    • Du kan inte redigera sammanfattningar eller sökord från webben som visas bredvid ditt företag.
  5. Klicka på Använd.
Mobil

Gör så här om du vill redigera din företagsinformation med hjälp av mobilappen:

1. Öppna Google My Business-appen.
  2. Tryck på Profil.
  3. Tryck på Redigera .
  4. Tryck på Redigera  vid avsnittet du vill ändra.
  5. Skriv den nya informationen på skärmen som visas.
  6. Tryck på Använd när du är klar.

Det kan hända att vi kvalitetsgranskar dina ändringar innan vi publicerar dem. Läs mer om riktlinjerna för företagsinformation.

Om du tar bort information om ditt företag som du har lagt till tidigare kan det ta upp till 60 dagar innan den har tagits bort från våra aktiva servrar. Informationen kan finnas kvar i våra säkerhetskopieringssystem längre än så. Du kan inte ta bort information som du har lagt till och som också är tillgänglig offentligt eller kommer från andra källor.

Företaget har flyttat eller upphört

Märk ditt företag som permanent stängt genom att följa stegen nedan.

Om företaget har flyttat till en ny plats behöver du bara ändra adressen. Skapa inte nya företagsuppgifter om företaget bara har flyttat från en plats till en annan. Läs mer om hur du flyttar ett företag på Google.

Rapportera ett problem med en annan persons företag

Om du vill rapportera ett fel med ett företag som du inte äger eller hanterar kan du använda Google Maps.

Typer av ändringar

Nedan följer tips på vilka typer av information du kan lägga till eller redigera i dina företagsuppgifter på Google.

Företagsnamn

Ange ditt företagsnamn exakt så som det skrivs på skyltar, brevpapper och annat. Om du ändrar företagsnamnet efter att ha begärt verifiering måste du verifiera företaget igen. Läs mer om kvalitetsriktlinjerna för Google My Business.

Kategori

Välj den kategori som bäst beskriver din verksamhet. Alla företagsadresser måste ha samma primära kategori. Välj en kategori som är så specifik som möjligt men som ändå motsvarar den huvudsakliga verksamheten. Om du anger flera kategorier används kategorin i det första fältet som primär kategori.

Du kan välja upp till nio ytterligare kategorier. Om du inte hittar någon lämplig kategori bör du välja en som är generell. Tänk på detta:

• Använd inte kategorier enbart som sökord eller för att beskriva egenskaper hos verksamheten.
  • Använd inte kategorier som gäller andra verksamheter som finns i närheten eller som är relaterade till din verksamhet, till exempel verksamheter som finns fysiskt på ditt företag eller enheter där ditt företag ingår.

Läs mer om företagskategorier.

Adress

Ange en fullständig och korrekt adress till ditt företag. Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter. Lämna adressfältet tomt om du inte betjänar kunder på din företagsadress.

Om du ändrar din adress efter att du har begärt ett verifieringsbrev måste du verifiera ditt företag igen.

Serviceområde

Om ditt företag betjänar kunder inom ett visst lokalt område kan du ange ditt serviceområde. Genom att ange ditt serviceområde kan du informera dina kunder om vilka adresser du kan besöka eller leverera till.

Du kan ange ett serviceområde utifrån de orter, postnummer eller andra områden där du är verksam. Läs mer om hur du ställer in ditt serviceområde.

Öppettider

Lägg till företagets öppettider (de vanliga öppettiderna för kunder under en vanlig arbetsvecka). Om du har andra öppettider under vissa dagar, till exempel på helgdagar eller vid särskilda händelser, kan du ange särskilda öppettider. Läs mer om riktlinjerna för öppettider.

Så här anger du öppettider:

1. Logga in på Google My Business. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  2. Välj Information på menyn.
  3. Klicka på avsnittet med öppettider.
  4. Välj en veckodag och ange om företaget har öppet eller stängt den dagen med hjälp av knappen.
  5. Klicka på Down arrow icon och sedan på Öppnar kl. och välj öppningstiden.
  6. Klicka på Down arrow icon och sedan på Stänger kl. och välj stängningstiden.
  7. Klicka på Använd när du är klar.

Ställa in en paus i öppettiderna

Om du vill ange att dina öppettider innefattar en paus skapar du två poster för samma dag med olika tider.

Anta till exempel att ditt företag har öppet mellan kl. 9.00 och 14.00 på lördagar, har stängt mellan kl. 14.00 och 17.00 och sedan har öppet igen mellan kl. 17.00 och 22.00.

1. Ange den första öppettiden genom att välja lördag. Ställ sedan in Öppnar kl. på 9.00 och Stänger kl. på 14.00.
  2. Klicka på Lägg till öppettider och sedan på Down arrow icon eller ange 17.00 i fältet Öppnar kl. och 22.00 i fältet Stänger kl..

Ställa in öppet dygnet runt

Om ditt företag har öppet dygnet runt klickar du på Öppnar kl. bredvid dagen. Klicka sedan på Down arrow icon och välj Dygnet runt.

Ange särskilda öppettider

Ange särskilda öppettider om du vill ändra öppettiderna för helgdagar eller andra tillfälliga perioder. Följ de här stegen.

Telefon

Förutom ditt primära telefonnummer kan du ange upp till två telefonnummer till (endast mobil eller fast telefoni, inte fax).

Webbplats

Ange ditt företags webbplats. Se till att

• Googlebot inte är blockerad på webbplatsen
  • du har kontrollerat Search Console för eventuella påföljder för din webbplats.

Då kan du se alternativ för att kunna lägga till ytterligare länkar för exempelvis onlinebeställningar, bokningar och möten beroende på din företagskategori.

Så här lägger du till en webbplats i dina uppgifter:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera. Välj Information på menyn.
  3. Klicka på webbadressavsnittet
  4. Ange webbadresserna i respektive fält. Obs! Om du lägger till en meny måste den uppfylla riktlinjerna för menywebbadresser i Google My Business för att kunna visas i dina företagsuppgifter.
  5. Klicka på Använd.
Attribut

Attributen ger kunderna mer information om ditt företag (till exempel Har Wi-Fi, Uteservering). Vissa sakattribut (som uteservering) kan du redigera direkt. Subjektiva egenskaper (som hur populärt ditt företag är hos lokalbefolkningen) bygger på feedback från Googles användare som har besökt ditt företag.

Lägg till eller ta bort attribut som är tillgängliga för din företagskategori genom att klicka på Attribut .

Obs! Om du äger eller hanterar en företagsuppgift för en läkarmottagning kan du redigera informationen om din könstillhörighet i Attribut . Kontakta oss om du vill ta bort denna information.

Foton

Om du vill lägga till och hantera foton av företaget kan du följa dessa steg

Beskriv företaget i korthet: vad ni erbjuder, vad som gör er unika, er bakgrund och allt annat som kan vara bra för kunderna att känna till. Fokusera främst på information om företaget snarare än på kampanjer, priser eller reor. Ta inte med webbadresser eller HTML-kod och skriv inte fler än 750 tecken i beskrivningsfältet. En fullständig lista över riktlinjer finns i riktlinjerna för företagsbeskrivningar.

Exempel: Vi är en fristående glassbutik som ligger en kort promenad från centrum. Vi är stolta över att vara en lokal mötesplats där vänner träffas för att äta glass. Det går också att ringa och beställa en nybakad pizza levererad hem till dörren. Vi serverar 35 olika sorters glass och sorbet som vi tillverkar själva för hand året runt, och i våra ugnar gräddar vi pizzor i New York-stil varje dag från lunch till stängningsdags. Kom och hälsa på i dag!

Öppningsdatum

Lägg till ett öppningsdatum i dina företagsuppgifter i Google My Business så att kunderna kan se när ditt företag slog upp portarna första gången, eller kommer att slå upp portarna, på adressen ifråga.

Öppningsdatumet behöver bara innehålla år och månad. Du kan ange ett datum upp till ett år framåt i tiden men det visas inte på Google förrän det är 90 dagar kvar.

Använd meny- och tjänsteredigeraren för att se till att dina menyalternativ eller tjänster och priser är korrekta. Ordna menyn genom att gruppera objekt eller tjänster i avsnitt. När kunderna hittar din företagsprofil på Google visas dina produkter under antingen Meny eller Tjänster.

Funktionen är tillgänglig för mat- och dryckföretag, hälso- och skönhetsföretag samt tjänsteföretag. Alla företag i dessa kategorier som har befintliga menyer från tredje part kommer att ha åtkomst till meny- eller tjänsteredigeraren.

För företag som använder strukturerade meny- eller tjänstelistor från tredje part visas meny- eller tjänsteredigerare tom i översikten i Google My Business. Om det görs ändringar i meny-, tjänste- eller produktredigeraren raderas eventuella menyer med tredjepartskällor.

Obs! Meny- och tjänstredigeraren påverkar inte funktionerna för Populära rätter.

Tider för in- och utcheckning (endast hotell)

Hotell kan lägga till inchecknings- och utcheckningstider i sina företagsuppgifter på Google My Business. Med hjälp av informationen vet kunderna när rummen blir tillgängliga och när de måste checka ut.
Den här funktionen är endast tillgänglig för hotell.

Eventuella inchecknings- och utcheckningstider som anges av företaget kommer att synas i företagsuppgifterna.

För att se till att hotelluppgifterna är så korrekta som möjligt samlar Google in inchecknings- och utcheckningsinformation från en mängd olika godkända källor (som användarrapporter och licensierat innehåll). Företagsägare kan välja om dessa uppdateringar ska accepteras automatiskt eller ej.