Endre bedriftsoppføringer på Google

Hold bedriftsinformasjonen din på Google nøyaktig og oppdatert ved å endre informasjonen i Google Min bedrift-oppføringen din. Du kan endre informasjon som adressen, åpningstidene, kontaktinformasjonen og bildene, så det blir enklere for potensielle kunder både å finne deg og finne ut mer om bedriften.

Hvis du ennå ikke har lagt til eller gjort krav på bedriften din, bør du gjøre dette nå. Du må deretter bekrefte bedriftsoppføringen din for at den skal kunne vises på Søk og Maps og i andre Google-tjenester.

Du kan også redigere informasjonen din uten å bekrefte bedriften din. Endringene kan inkludere navn, kategori, adresse, åpningstider, telefonnummer og nettsted. Så fort disse endringene er godkjent, kan de publiseres selv om bedriften ennå ikke er bekreftet på Google Søk og Maps. Noen brukere kan allikevel bli nødt til å bekrefte bedriften sin før de kan endre informasjonen i den tilhørende oppføringen.

Rediger bedriftsinformasjon

På datamaskin

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Åpne den aktuelle beliggenheten du vil administrere, hvis du har flere.
  3. Klikk på Informasjon i menyen til venstre.
  4. Gjør endringene. Klikk på Bruk etter hvert attributt du endrer.

Etter at du har sendt inn endringene, blir statusen ved siden av informasjonen du har redigert, endret til «Evalueres».

For å fjerne en del klikker du på Fjern Fjern ved siden av den aktuelle delen. Vær oppmerksom på dette:

• Hvis du fjerner informasjon fra de aktive tjenerne våre, kan det ta opptil 60 dager før endringene vises. Informasjonen kan også bli værende i reservesystemene våre i enda lengre tid.
  • Du kan ikke fjerne informasjon som også er offentlig tilgjengelig eller tilgjengelig fra andre kilder.
  • Det samme gjelder redaksjonelle sammendrag og søkeord fra nettet som vises ved siden av bedriftsoppføringen din.

På mobil

Rediger informasjon via mobilappen

1. Åpne Google Min bedrift-appen My Business på telefonen eller nettbrettet.
  2. Trykk på Profil og så Endre Endre.
  3. Trykk på Endre Endre ved siden av informasjonen du vil endre.
  4. Trykk på Bruk etter hver informasjon du endrer.

Etter at du har sendt inn endringene, blir statusen ved siden av informasjonen du har redigert, endret til «Evalueres».

Rediger informasjonen i bedriftsprofilen din på Google Maps

Hvis du er eier av eller administrator for en bedrift som har én eller flere bekreftede oppføringer, kan du redigere bedriftsinformasjonen direkte fra bedriftsprofilen din i Google Maps-appen:

1. Åpne Google Maps Maps på telefonen eller nettbrettet.
  2. For å åpne bedriftsprofilen din skriver du inn navnet på bedriften i søkefeltet eller trykker på Meny Menyog så Bedriften din.
  3. Klikk på Endre informasjon på verktøyraden.
  4. Trykk på Send inn Send øverst til høyre når du er ferdig.

Endringene vises umiddelbart i bedriftsprofilen din.

Tips

Typer endringer

Nedenfor finner du nyttige tips om hvilke typer informasjon du kan legge til eller endre i Google-bedriftsoppføringen din:

Det kan hende vi kvalitetssjekker endringene dine før vi publiserer dem. Finn ut mer om retningslinjene for bedriftsinformasjon.

Vis alle Skjul alle
Bedriftsnavn
Skriv inn bedriftsnavnet ditt nøyaktig slik det vises i den virkelige verden, for eksempel i skilting, på kontorrekvisita og i annen merkevarebygging. Hvis du endrer bedriftsnavnet etter at du har bedt om å få tilsendt et bekreftelsesbrev, må du bekrefte bedriftsoppføringen din på nytt. Finn ut mer om retningslinjene for kvalitet på Google Min bedrift.
Kategori

Velg den kategorien som samsvarer best med bedriften din. Alle beliggenhetene til en bedrift må ha én felles primærkategori. Velg en kategori som er så spesifikk som mulig, men som er representativ for hovedvirksomheten. Hvis du angir flere kategorier, brukes kategorien du angir i det første feltet, som primærkategori.

Du kan velge opptil ni andre kategorier. Hvis du ikke finner en spesifikk kategori som passer for bedriften din, kan du velge en mer generell kategori. Vær oppmerksom på dette:

• Ikke bruk kategorier utelukkende som søkeord eller for å beskrive bedriftens egenskaper.
  • Ikke bruk kategorier som samsvarer med andre bedrifter i nærheten eller relaterte bedrifter, for eksempel en bedrift som fysisk befinner seg inne i bedriften din, eller en enhet som omfatter bedriften din.

Finn ut mer om bedriftskategorier.

Adresse

Oppgi den fullstendige og nøyaktige adressen til bedriftsbeliggenheten. Finn ut mer om retningslinjene for adresseoppføringer. Hvis du ikke betjener kunder på bedriftsadressen din, må du la adressefeltet stå tomt.

Hvis du endrer bedriftsadressen etter at du har bedt om å få tilsendt et bekreftelsesbrev, må du bekrefte bedriften på nytt.

Tjenesteområde

Hvis bedriften din betjener kunder innenfor et bestemt lokalområde, må du oppgi det aktuelle tjenesteområdet. Hvis du oppgir tjenesteområdet, kan kundene se stedene du oppsøker og leverer til.

Du kan angi tjenesteområdet ved å oppgi hvilke byer, postnumre eller andre områder du betjener. Finn ut hvordan du angir tjenesteområder.

Åpningstider

Angi bedriftens åpningstider (altså når bedriften er åpen for kunder i en vanlig uke). Angi spesielle åpningstider for dager med avvikende åpningstider, for eksempel i ferier eller høytidsperioder. Finn ut mer om retningslinjene for åpningstider.

Sånn kan du angi åpningstider:

1. Logg på Google Min bedrift. Åpne den aktuelle beliggenheten du vil administrere, hvis du har flere.
  2. Klikk på Informasjon på menyen.
  3. Klikk på Åpningstider Hours ved siden av «Legg til åpningstider» eller bedriftens nåværende åpningstider.
  4. Aktiver de ulike ukedagene bedriften din er åpen.
  5. Ved siden av hver ukedag bedriften er åpen, klikker du på Åpner, og velger deretter åpningstiden.
  6. Ved siden av hver ukedag bedriften er åpen, klikker du på Stenger, og velger deretter klokkeslettet bedriften stenger.
  7. Klikk på Bruk når du har angitt åpningstidene.

Angi pauser i åpningstiden

Du kan angi en pause i åpningstiden ved å opprette to oppføringer med forskjellige åpningstider for samme dag.

Tenk deg for eksempel at bedriften holder åpent fra 09.00 til 14.00 på lørdager, at den er stengt fra 14.00 til 17.00, og at den er åpen igjen fra 17.00 til 22.00:

1. Aktivér Lørdag.
  2. Klikk på Åpner og så 09:00 ved siden av Lørdag.
  3. Klikk på Stenger og så 14:00 ved siden av Lørdag.
  4. Klikk på Åpner og så 17:00 ved siden av Lørdag.
  5. Klikk på Stenger og så 22:00 ved siden av Lørdag.

Angi at bedriften er åpen hele døgnet

Klikk på Åpner og så 24 timer ved siden av hver dag bedriften din er åpen.

Angi spesielle åpningstider

Du kan angi spesielle åpningstider i forbindelse med ferier og andre avgrensede perioder ved å følge denne fremgangsmåten.

Telefon
I tillegg til det primære telefonnummeret til bedriften din kan du oppgi opptil to andre telefonnumre (bare mobil- og fasttelefonnumre – ikke faksnumre).
Nettsted

Oppgi nettstedet for bedriften din. Påse at

• Googlebot ikke er blokkert på nettstedet ditt
  • det ikke er registrert noen straffetiltak mot nettstedet ditt i Search Console

Det kan hende du ser alternativer for å legge til flere linker, for eksempel bestillinger eller reservasjoner på nettet samt timebestillinger. Dette avhenger imidlertid av bedriftskategorien din.

Følg fremgangsmåten nedenfor hvis du vil legge til et nettsted i oppføringen din:

1. Logg på Google Min bedrift.
  2. Åpne den aktuelle beliggenheten du vil administrere, hvis du har flere. Klikk på Informasjon på menyen.
  3. Klikk på Nettsted Website ved siden av «Legg til en nettadresse».
  4. Skriv inn nettadressene i de aktuelle feltene. Merk: Hvis du legger til en meny, må den overholde retningslinjene for menyers nettadresser i Google Min bedrift om den skal kunne vises i oppføringen din.
  5. Klikk på Bruk.
Attributter

Med attributter kan du fortelle kunder mer om bedriften din (f.eks. «Har Wi-Fi» eller «Har uteservering»). Du kan endre visse faktiske attributter direkte (f.eks. uteservering), mens subjektive attributter (f.eks. om bedriften din er populær blant lokalbefolkningen) avhenger av synspunktene til Google-brukere som har besøkt bedriften din.

Klikk på Attributter Attributes hvis du vil legge til eller fjerne attributter som er tilgjengelige i den aktuelle bedriftskategorien.

Merk: Hvis du eier eller administrerer en legeoppføring, kan du endre informasjonen om kjønnet ditt under Attributter . Du kan kontakte oss hvis du ønsker å fjerne informasjonen om kjønn.

Bilder
Følg denne fremgangsmåten for å legge til og administrere bilder av bedriften din.
Fra bedriften

Skriv en kort beskrivelse av bedriften din – for eksempel hva den tilbyr, hva som gjør den spesiell, bedriftens bakgrunn og annen informasjon kundene kan ha nytte av. Fokusér hovedsakelig på informasjon om bedriften i stedet for om kampanjer, priser eller salg. Ikke ta med nettadresser, HTML-kode eller bruk mer enn 750 tegn i beskrivelsesfeltet. Du kan se alle retningslinjene i artikkelen Retningslinjer for bedriftsbeskrivelser.

Eksempel: Vi er en uavhengig restaurant som holder til nær sentrum. Hos oss samles folk fra nabolaget for å spise iskrem eller pizza sammen med gode venner, og vi tilbyr også hjemkjøring. Vi har 35 sorter håndlagd iskrem og sorbet som serveres året rundt. Hver dag – fra midt på dagen og frem til stengetid – lager vi pizza akkurat slik folk i Oslo vil ha den. Kom innom oss i dag!

Åpningsdato

Legg til en åpningsdato i Google Min bedrift-oppføringen din for å fortelle kunder når bedriften din ble åpnet, eller kommer til å åpne, på den aktuelle adressen.

Du trenger bare å legge inn året og måneden bedriften ble åpnet eller skal åpne. Du kan legge inn en dato opptil ett år frem i tid, men den vises på Google først 90 dager før den aktuelle datoen.

Meny/Tjenester (begrenset tilgjengelighet)

Med meny- og tjenesteredigereren kan du sørge for at tjenestene eller menyelementene dine – og de aktuelle prisene – er nøyaktige til enhver tid. Du kan organisere menyen ved å gruppere sammen elementer eller tjenester i ulike deler. Når kunder finner bedriftsprofilen din på Google Maps på mobilenhetene sine, er elementene dine oppført under enten «Meny» eller «Tjenester», fordi disse er tilgjengelige bare på mobilapper.

Denne funksjonen er tilgjengelig for bedrifter som selger mat og drikke, helse og skjønnhet samt tjenester. Alle bedrifter som tilhører disse kategoriene og har eksisterende menyer levert av tredjeparter, har tilgang til meny- eller tjenesteredigereren.

Bedrifter som bruker strukturerte menyer eller tjenestelister levert via tredjepartskilder, får dessuten se tomme felter i meny- eller tjenesteredigereren i Google Min bedrift-oversikten sin. Hvis det finnes menykilder fra tredjeparter, blir disse slettet dersom du gjør endringer i meny-, tjeneste- eller produktredigereren.

Merk: Meny- og tjenesteredigereren har ingen innvirkning på bruken av «Populære retter»-funksjonen.

Sånn kan du sjekke om menyene eller tjenestelistene dine leveres av en tredjepart:

1. Åpne Google Maps på mobilenheten Maps.
  2. Skriv inn navnet på bedriften din i søkefeltet.
  3. For å få bekreftet om du har en meny eller tjenesteliste, trykk på Meny i bedriftsprofilen din.
  4. Logg på Google Min bedrift på datamaskinen.
  5. Åpne den aktuelle beliggenheten du vil administrere, hvis du har flere oppføringer.
  6. Klikk på Informasjon i menyen til venstre.

Hvis Meny- eller Tjenester-delen er tom, er menyen eller tjenestelistene du har liggende ute på nettet, levert av tredjepartskilder. Hvis det gjøres endringer i Meny-, Tjeneste- eller Produktredigereren, blir de aktuelle listene overskrevet.

Innsjekkings- og utsjekkingstider (bare for hoteller)
Hoteller kan legge inn innsjekkings- og utsjekkstidene i bedriftsoppføringen sin via Google Min bedrift. Denne informasjonen hjelper kundene å finne ut når rommene er klare for innsjekking, og når de må sjekke ut.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig for hoteller.

Eventuelle innsjekkings- og utsjekkingstider som bedriften har oppgitt, er vist i bedriftsoppføringen deres.

For å sikre at hotelloppføringer er nøyaktige, samler Google også inn innsjekkings- og utsjekkingsinformasjon fra mange andre pålitelige kilder (f.eks. brukerrapporter og lisensiert innhold). Bedriftseiere kan velge om de ønsker at disse oppdateringene skal godkjennes automatisk eller ikke.

Informasjon om hotellet (bare for hoteller)
Eiere med bekreftede hotelloppføringer kan redigere informasjonen om tjenestene og fasilitetene sine under «Hotellattributter» i Google Min bedrift-kontoen sin.
Dette alternativet er bare tilgjengelig via datamaskiner.