Yritysprofiilin muokkaaminen Googlessa

Varmista Googlessa näkyvien yritystietojesi paikkansapitävyys ja ajantasaisuus muokkaamalla yritysprofiiliasi Googlessa. Voit auttaa potentiaalisia asiakkaita löytämään yrityksesi ja saamaan siitä lisätietoja muuttamalla esimerkiksi osoitetta, aukioloaikoja ja yhteystietoja sekä lisäämällä valokuvia.

Lisää yrityksesi tai ilmoittaudu sen omistajaksi, jos et ole vielä tehnyt niin. Todenna sitten yritysprofiilisi, jotta se voi näkyä Haussa, Mapsissa ja muissa Googlen palveluissa.

Voit myös muokata tietojasi ennen yrityksesi todentamista. Muokattavissa olevia tietoja ovat nimi, toimiala, osoite, aukioloajat, puhelinnumero ja verkkosivusto. Hyväksymisen jälkeen muutokset voidaan julkaista Google Haussa ja Mapsissa jo ennen kuin yritys on todennettu. Joidenkin yritysten omistajien on ehkä kuitenkin todennettava yrityksensä ennen tietojen muokkaamista.

Yritysprofiilin muokkaaminen

Tärkeää:

• Jotkin Yritysprofiilin ylläpito-ominaisuudet voivat olla erilaisia Google Mapsissa ja Haussa ja eri käyttöjärjestelmissä.
  • Tärkeää: Tukitiimimme toimii rajoitetulla kokoonpanolla COVID-19-varotoimien takia. Yhteyden saaminen meihin voi kestää tavallista kauemmin. Suosittelemme käyttämään ohjeyhteisöä ja YouTube-kanavaa.

Oman Yritysprofiilin muokkaaminen

Näin muokkaat profiiliasi suoraan Google Hausta ja Mapsista:

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Valitse Muokkaa profiilia ja sitten Yrityksen tiedot.
    Vinkki: Valitse tietokoneella Google Hausta Muokkaa profiilia.
  3. Valitse jokaisen tehdyn muutoksen jälkeen Tallenna.

Toisen paikallisen yrityksen tietojen korjaaminen

Jos havaitset virheitä jonkin sellaisen yrityksen tiedoissa, jota et omista tai ylläpidä, voit ehdottaa muokkausta tai ilmoittaa virheestä Google Mapsissa.

Jos jonkun toisen yritys puuttuu Google Mapsista, voit lisätä puuttuvan paikan.

Muokattavat tiedot

Alla on hyödyllisiä vinkkejä yritysprofiilin tietojen lisäämiseen ja muokkaamiseen.

Saatamme tarkastaa tekemiesi muutosten laadun ennen niiden julkaisemista. Katso ohjeet yrityksen esittelyyn.

Lue lisää yritysprofiilin muokkauksista.

Yrityksen nimi
Lisää yrityksesi nimi juuri siinä muodossa, jossa se esiintyy esimerkiksi kylteissä, kirjekuorissa ja brändätyissä tuotteissa. Jos muutat yrityksen nimeä sen jälkeen, kun olet pyytänyt todennuskirjettä, sinun on todennettava yritys uudelleen. Lue lisää Yritysprofiilin laatusäännöistä.
Luokka

Valitse yritystäsi parhaiten kuvaava toimiala. Yrityksen kaikilla toimipisteillä on oltava yhteinen ensisijainen toimiala. Valitse toimiala, joka vastaa mahdollisimman tarkasti yrityksesi päätoimialaa. Jos valitset useita toimialoja, ensimmäisen kentän toimiala on ensisijainen toimialasi.

Voit lisätä enintään yhdeksän muuta toimialaa. Jos yrityksen toimialan valitseminen on vaikeaa, valitse jokin yleisluontoinen toimiala. Muista nämä:

• Älä käytä toimialoja pelkästään avainsanoina tai yrityksesi ominaisuuksien kuvaamiseen.
  • Älä käytä toimialoja, jotka kuvaavat muita lähellä olevia tai yritykseesi liittyviä yrityksiä, kuten samoissa tiloissa toimivia yrityksiä tai yhteisöä, johon yrityksesi kuuluu.

Lue lisää toimialoista

Osoite ja merkin sijainti

Lisää toimipisteesi tarkka osoite kokonaisuudessaan. Katso lisää osoitetta koskevia ohjeita

• Jos et palvele asiakkaita yrityksesi osoitteessa, jätä osoitekenttä tyhjäksi.
  • Jos muutat osoitettasi todennuskirjeen pyytämisen jälkeen, todenna yrityksesi uudelleen.
Palvelualue

Jos yrityksesi palvelee asiakkaita tietyllä lähialueella, lisää palvelualue. Kun kerrot yrityksesi palvelualueen, asiakkaat tietävät, minne voit toimittaa tuotteita tai palveluita.

Voit valita palvelualueen sen mukaan, missä kaupungeissa tai millä postinumeroalueilla tai muilla alueilla palvelet asiakkaita. Lue lisää palvelualueen asettamisesta.

Aukioloajat
Puhelinnumero
  • Yrityksen ensisijaisen puhelinnumeron lisäksi voit lisätä enintään kaksi muuta puhelinnumeroa. Niiden on oltava matka- tai lankapuhelinnumeroita, ei faksinumeroita.
  • Voit piilottaa Yritysprofiilissa näkyvän puhelinnumeron.

Yritysprofiilin puhelinnumeron piilottaminen

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin
  2. Valitse Yritysprofiilista Lisää ja sitten Yritysprofiilin asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Siirry Puhelinnumero-kohtaan ja laita Älä näytä ‑asetus päälle tai pois päältä.
Sivusto

Näin voit lisätä yrityksesi verkkosivuston:

Yrityksesi toimialasta riippuen voit ehkä lisätä ylimääräisiä linkkejä esimerkiksi verkkotilausten, varausten ja ajanvarausten tekemiseen.

Määritteet

Määritteet antavat asiakkaille lisätietoja yrityksestäsi, esimerkiksi "Wi-Fi" tai "Ulkoterassi". Voit muuttaa tiettyjä faktatietoihin perustuvia määritteitä, kuten "ulkoterassi". Subjektiiviset määritteet (kuten se, onko yrityksesi suosittu paikallisten keskuudessa) ovat niiden Google‑käyttäjien mielipiteiden varassa, jotka ovat käyneet toimipisteessäsi.

Katso, miten voit lisätä tai poistaa yrityksen toimialalle saatavilla olevia määritteitä.

Vinkki: Jos sinulla on terveydenhoitoalan profiili tai ylläpidät sen tietoja, voit

• kertoa, tarjoaako yrityksesi virtuaalihoitoa
  • ilmoittaa, voivatko asiakkaat suoraan varata virtuaalihoitoajan ja saada virtuaalihoitoa
  • merkitä sukupuolesi.
Kuvat Tietoja yrityksestä

Lisää lyhyt kuvaus yrityksestäsi.

Kuvauksessa kannattaa kertoa

• mitä tarjoat
  • mikä erottaa sinut muista
  • yrityksesi tarina
  • muita asioita, joista voi olla hyötyä asiakkaille.

Erityistä muistettavaa:

• Älä liitä mukaan URL-osoitteita tai HTML-koodia.
  • Kuvauskentässä saa olla enintään 750 merkkiä.

Keskity ensisijaisesti kuvailemaan yritystäsi sen sijaan, että kertoisit tarjouksista, hinnoista tai alennusmyynneistä. Lue lisää yrityksen esittelemistä koskevista ohjeista.

Esimerkki: "Olemme yksityisomisteinen jäätelöbaari aivan keskustan tuntumassa. Olemme ylpeitä siitä, että meistä on tullut paikallisten suosikkipaikka, jossa tavataan ystäviä jäätelön merkeissä ja josta tilataan pizzaa kotiin. Valikoimassamme on vuoden ympäri 35 erilaista omatekoista, käsin tehtyä jäätelöä ja sorbettia. Pizzauunimme on valmiina loihtimaan suuria, ohutpohjaisia ja herkullisia pizzoja joka päivä keskipäivästä iltaan. Tervetuloa!

Avajaispäivä

Lisää Yritysprofiiliisi avajaispäivä, jotta asiakkaat tietävät, milloin yrityksesi on avattu tai avataan.

Google määrittelee eri lähteiden avulla, kuinka kauan yritys on ollut toiminnassa. Avajaispäivä saattaa näkyä tietyissä paikoissa Google Haussa, jotta asiakkaat saavat tietää, kuinka monta vuotta yritys on toiminut. Jos tieto on virheellinen, kauppias voi lisätä oikean avajaispäivän.

Vain avajaispäivän vuosi ja kuukausi ovat pakollisia. Voit lisätä päivän, johon on korkeintaan vuosi aikaa, mutta se näkyy Googlessa vasta 90 päivää ennen avajaispäivää.

Avajaispäivän valitseminen Google Haussa ja Mapsissa

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Avaa Yritysprofiili valitsemalla Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot.
    Vinkki: Valitse tietokoneella Google Hausta Muokkaa profiilia.
    • Tietokoneella: Vieritä Avajaispäivä-kentän kohdalle ja valitse se.
    • Mobiililaitteella: Napauta Tietoja-välilehdeltä Avajaispäivä.
  3. Täytä pakolliset kentät.
  4. Valitse Tallenna.
Vinkki: Avajaispäivä saattaa näkyä tietyissä paikoissa Google Haussa, jotta asiakkaat saavat tietää, kuinka kauan tietty yritys on ollut toiminnassa.
Ruokalista/Palvelut (rajoitettu saatavuus)
Ruokalistan ja palvelujen muokkastyökaluilla voit pitää annokset tai palvelut sekä niiden hinnat ajan tasalla.
Lue lisää Ruokalistan muokkaustyökalusta (vain ruokaa ja juomaa tarjoavat yritykset) tai Palvelujen muokkaustyökalusta.
Tuotteet (rajoitettu saatavuus)
Jos sinulla on vähittäiskauppa, voit mainostaa myymiäsi tuotteita lähellä oleville ihmisille lisäämällä kaupassa myytävät tuotteet Yritysprofiiliisi. Lue lisää tuotteiden lisäämisestä Yritysprofiiliin
Sisään- ja uloskirjautumisajat (vain hotellit)
Hotellit voivat lisätä sisään- ja uloskirjautumisajat Yritysprofiiliinsa. Näin asiakkaat tietävät, milloin huoneet ovat valmiina ja milloin ne tulee luovuttaa.
Hotelliprofiilien tietojen tarkkuuden takaamiseksi Google kerää sisään- ja uloskirjautumistietoja myös useista luotettavista lähteistä, kuten käyttäjäraporteista ja lisensoidusta sisällöstä. Voit valita, haluatko hyväksyä tällaiset päivitykset automaattisesti.
Hotellin tiedot (vain hotellit)
Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain tietokoneilla.
Omistajat, jotka ovat todentaneet hotellinsa profiilin tiedot, voivat muokata hotellin palveluja ja mukavuuksia Yritysprofiilin ylläpidossa olevasta Hotellin määritteet ‐osiosta.
Terveysvakuutustiedot (vain USA)

Terveyspalvelujen tarjoajat, kuten lääkärit, terapeutit ja muut terveydenhuoltoalan ammatinharjoittajat, voivat lisätä terveysvakuutuksen yritysprofiiliinsa Googlessa. Tarkista vakuutustiedot ‑linkki saattaa näkyä yrityksesi aukioloaikojen alapuolella.

Lue lisää vakuutustietojen hallinnoinnista.

Muita lähteitä