Yritystietojen muokkaaminen

Antamiesi tietojen avulla voit varmistaa, että Googlessa olevat yritystietosi ovat aina tarkat ja ajan tasalla.

Jos haluat muuttaa esimerkiksi Google Mapsissa ja haussa näkyviä yritystietoja, kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai aukioloaikoja, noudata seuraavia ohjeita.

Yritystietojen muokkaaminen

1. Kirjaudu Google My Businessiin ja valitse hallinnoitava sivu.
    • Ellet ole jo lisännyt ja vahvistanut yritystäsi, sinun pitää tehdä se, jotta muokkauksesi tulevat näkyviin Googleen. Pääset alkuun näiden ohjeiden avulla.
  2. Valitse Muokkaa ruudun oikeasta yläkulmasta.
  3. Klikkaa muutettavaa osiota ja kirjoita uudet tiedot näkyviin tulevaan ruutuun. Poista osio klikkaamalla sen vieressä näkyvää X-merkkiä.
    • Aiemmin lisäämiesi tietojen poistaminen saattaa kestää jopa 60 päivää. Jos tiedot ovat lisäksi julkisesti saatavilla tai peräisin muista lähteistä, niitä ei voi poistaa.
    • Yrityksen kuvaukset (kirjoitetut esittelyt tai verkossa yrityksesi yhteydessä esiintyvät avainsanat) eivät ole muokattavissa. Lisätietoja
  4. Valitse Muokkaus on valmis.

Suljettu tai muuttanut yritys

Noudata näitä ohjeita, jos haluat merkitä yrityksesi suljetuksi tai muuttaneeksi poistamatta kuitenkaan tiliäsi.

Toiseen yritykseen liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos huomaat virheitä muun kuin omistamasi tai hallinnoimasi yrityksen tiedoissa, voit ilmoittaa niistä Google Mapsin kautta.

Muokattavat tiedot

Yrityksen nimi

Esitä yrityksesi täsmälleen sellaisena kuin se on tosielämässä. Huomaa, että yrityksen nimen muuttaminen postikorttipyynnön ja vahvistuskoodin syöttämisen välillä aloittaa vahvistusprosessin alusta. Saat lisätietoja tutustumalla Google My Business -laatusääntöihin.

Osoite

Anna toimipaikkasi tarkka osoite kokonaisuudessaan. Lue lisää suosituksia osoitetietojen ohjeista.

Huomaa, että osoitteen muuttaminen postikorttipyynnön ja vahvistuskoodin syöttämisen välillä aloittaa vahvistusprosessin alusta.

Yhteystiedot

Tässä voit päivittää yrityksesi puhelinnumeron ja verkkosivuston URL-osoitteen.

Luokka

Yrityksen kaikilla sijainneilla on oltava yksi yhteinen ensisijainen luokka, joka kuvaa hyvin yrityksen toimintaa. Valitse luokka mahdollisimman tarkasti pääliiketoimintasi mukaan. Voit lisätä useita luokkia, mutta ensimmäiseen kenttään lisätty luokka valitaan ensisijaiseksi luokaksi.

Voit valita enintään yhdeksän luokkaa. Jos et löydä yritystäsi tarkasti kuvaavaa luokkaa, valitse jokin yleisempi luokka.

• Älä käytä luokkia pelkästään avainsanoina tai yrityksesi ominaisuuksien kuvaamiseen.
  • Älä käytä luokkia, jotka liittyvät muihin lähellä oleviin yrityksiin, kuten yrityksesi kanssa samoissa tiloissa sijaitseviin yrityksiin tai yhteisöön, johon yrityksesi kuuluu.

Ohjeissamme on lisätietoja luokkien käyttämisestä.

Aukioloajat

Yrityksen aukioloaikojen lisääminen:

1. Valitse viikonpäivä ensimmäisestä avattavasta valikosta.
  2. Valitse toisen ruudun vaihtoehdoista kellonaika, jolloin yrityksesi avataan tuona päivänä.
  3. Valitse kolmannesta ruudusta yrityksen sulkemisaika tuona päivänä.
  4. Lisää toinen viikonpäivä valitsemalla Lisää aukioloaikoja ja tee taas tarvittavat valinnat.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa lisäämiäsi kellonaikoja napsauttamalla rivin vieressä olevaa X-painiketta.

Katkokset aukioloaikoina

Jos yrityksesi on suljettu osan päivästä kesken päivän, voit luoda samalle päivälle kaksi merkintää eri kellonajoilla. Molemmat aukiolojaksot näkyvät yritystiedoissa saman päivän kohdalla. Esimerkki: Yritys on avoinna lauantaisin klo 9–14, suljettuna klo 14–17 ja uudelleen avoinna klo 17–22. Saat aukioloajat näkymään sivulla oikein, kun annat ensimmäisen aukioloajan valitsemalla lauantai, 9.00 ja 14.00. Klikkaa sitten Lisää aukioloajat ja valitse päiväksi taas lauantai, mutta aukioloajoiksi nyt 17.00 ja 22.00.

Vuorokauden ympäri avoinna olevat yritykset

Jos yrityksesi on avoinna vuorokauden ympäri tiettynä päivänä, anna aukioloajoiksi 00.00–00.00. Jos yrityksesi on avoinna vuorokauden ympäri kaikkina päivinä, valitse kaikki viikonpäivät ja anna aukioloajoiksi 00.00–00.00.

Kausiluonteiset aukioloajat

Jos haluat muuttaa aukioloaikoja juhlapyhien tai muiden jaksojen osalta, noudata yllä olevia ohjeita. Päivitetyt aukioloajat julkaistaan yleensä nopeasti. Tee muutokset vasta, kun haluat asiakkaidesi näkevän uudet aukioloajat. Muista muuttaa aukioloajat takaisin normaaleiksi kausiluonteisen jakson päättyessä.

Esittely

Lisää yrityksen lyhyt kuvaus tähän. Tässä voit esitellä itsesi asiakkaillesi ja kertoa heille yrityksen toiminnasta.

Kuvat

Lisää ja hallinnoida yrityksesi valokuvia. Lue lisää valokuvien lisäämisestä sivulle.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.