Yritystietojen muokkaaminen

Antamasi tiedot ovat erittäin tärkeitä. Niiden avulla huolehditaan siitä, että Googlessa näkyvät yritystiedot ovat aina oikein ja ajan tasalla.

Jos haluat muuttaa esimerkiksi Google Mapsissa, haussa ja muilla sivustoilla näkyviä yritystietoja, kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai aukioloaikoja, noudata seuraavia ohjeita. Jos hallinnoit useita saman yrityksen sijainteja, klikkaa tästä.

Jos sinulla ei vielä ole ilmaista Google My Business ‑tiliä, voit aloittaa käytön tästä.

Yritystietojen muokkaaminen

Näin muokkaat yritystietojasi Googlessa:

1. Kirjaudu Google My Businessiin ja valitse hallinnoitava sivu. (Muokkauksesi tulevat näkyviin Googleen vasta, kun olet lisännyt ja vahvistanut yrityksesi. Voit lisätä ja vahvistaa yrityksesi näiden ohjeiden avulla.)
  2. Valitse sivun yläreunasta Muokkaa tietoja.
  3. Klikkaa muutettavaa osiota ja kirjoita uudet tiedot näkyviin tulevaan ruutuun. Poista osio klikkaamalla sen vieressä näkyvää X-merkkiä.
    • Aiemmin lisäämiesi tietojen poistaminen saattaa kestää jopa 60 päivää. Jos tiedot ovat myös julkisesti saatavilla tai peräisin muista lähteistä, niitä ei voi poistaa.
    • Yrityksen kuvaukset (kirjoitetut esittelyt tai verkossa yrityksesi yhteydessä esiintyvät avainsanat) eivät ole muokattavissa. Lisätietoja
  4. Valitse Muokkaus on valmis.

Suljettu tai muuttanut yritys

Jos haluat merkitä yrityksesi pysyvästi suljetuksi tai muuttaneeksi, mutta et halua poistaa tiliäsi, noudata näitä ohjeita.

Toiseen yritykseen liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos huomaat virheitä muun kuin omistamasi tai hallinnoimasi yrityksen tiedoissa, voit ilmoittaa niistä Google Mapsin kautta.

Muokattavat tiedot

Yrityksen nimi

Esitä yrityksesi täsmälleen sellaisena kuin se esiintyy tosielämässä. Jos yrityksen nimi muutetaan vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi aloitetaan alusta. Saat lisätietoja tutustumalla Google My Business -laatusääntöihin.

Osoite

Anna toimipaikkasi tarkka osoite kokonaisuudessaan. Lue lisää suosituksia osoitetietojen ohjeista.

Jos osoitteesi muuttuu vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi on aloitettava alusta. Huomaa myös, että kun yritystietojen maa on määritetty, sitä ei voi enää muuttaa myöhemmin.

Yhteystiedot

Tänne voit päivittää yrityksesi puhelinnumeron ja yrityksesi verkkosivuston URL-osoitteen.

Luokka

Lisää yksi luokka, joka parhaiten kuvaa yrityksesi toimintaa. Yrityksen kaikilla sijainneilla on oltava yksi yhteinen ensisijainen luokka. Valitse luokka, joka on niin tarkka kuin mahdollista mutta kuvaa silti yrityksen pääasiallista liiketoimintaa. Voit lisätä useita luokkia, mutta ensimmäiseen kenttään lisätty luokka valitaan ensisijaiseksi luokaksi.

Voit valita enintään yhdeksän luokkaa. Jos et löydä yritystäsi tarkasti kuvaavaa luokkaa, valitse jokin yleisempi luokka.

• Älä käytä luokkia pelkästään avainsanoina tai yrityksesi ominaisuuksien kuvauksina.
  • Älä käytä luokkia, jotka koskevat muihin lähistöllä olevia yrityksiä, kuten yrityksesi kanssa samoissa tiloissa sijaitsevia yrityksiä tai yhteisöä, johon yrityksesi kuuluu.

Ohjeissamme on lisätietoja luokkien käyttämisestä. Tutustu myös yleisiin luokkiin.

Aukioloajat

Lisää yrityksesi aukioloajat. Nämä ovat tavallisen työviikon normaalit aukioloajat, jolloin asiakkaat voivat vierailla toimipaikassasi. Määritä juhlapyhille ja muille erityistapahtumille poikkeavat aukioloajatAukioloaikoihin liittyviä lisäohjeita

Näin määrität aukioloajat:

1. Valitse yllä olevia ohjeita noudattamalla sijainti, jolle haluat määrittää aukioloajat.
  2. Valitse viikonpäivä ensimmäisestä avattavasta valikosta.
  3. Valitse toisen ruudun vaihtoehdoista kellonaika, jolloin yrityksesi avataan tuona päivänä.
  4. Valitse kolmannesta ruudusta yrityksen sulkemisaika tuona päivänä.
  5. Lisää toinen viikonpäivä valitsemalla Lisää aukioloaikoja ja tee taas tarvittavat valinnat.
  6. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa lisäämiäsi kellonaikoja napsauttamalla rivin vieressä olevaa X-painiketta.

Katkokset aukioloaikoina

Jos yrityksesi aukioloajoissa on katkos, lisää samalle päivälle kaksi merkintää eri ajoille. Oletetaan, että yritys on avoinna lauantaisin klo 9–14, suljettuna klo 14–17 ja avoinna jälleen klo 17–22. Saat aukioloajat näkymään sivulla oikein, kun annat ensimmäisen aukioloajan valitsemalla lauantai, 9.00 ja 14.00. Klikkaa sitten kohtaa Lisää aukioloajat ja valitse päiväksi jälleen lauantai, mutta valitse aukioloajoiksi nyt 17.00 ja 22.00.

Vuorokauden ympäri avoinna olevat yritykset

Jos yrityksesi on avoinna vuorokauden ympäri tiettynä päivänä, anna aukioloajaksi 00.00–00.00. Jos yrityksesi on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri, valitse kaikki viikonpäivät ja anna aukioloajaksi 00.00–00.00.

Poikkeavat aukioloajat

Jos haluat muuttaa juhlapyhien tai muiden ajanjaksojen aukioloaikoja, määritä poikkeavia aukioloaikoja.

Esittely

Lisää yrityksen lyhyt kuvaus tähän. Täällä voit esitellä itsesi asiakkaillesi ja kertoa heille tarkemmin yrityksestäsi.

Kuvat

Lisää ja hallinnoi yrityksesi valokuvia. Lisätietoja valokuvien lisäämisestä sivulle