Yritystietojen muokkaaminen

Antamasi yritystiedot ovat erittäin tärkeitä. Niiden avulla varmistetaan, että Googlessa näkyvät yritystiedot ovat oikein ja ajan tasalla.

Jos haluat muuttaa Google Mapsissa, haussa ja muissa palveluissa näkyviä yritystietoja, kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai aukioloaikoja, noudata seuraavia ohjeita. Jos hallinnoit useita saman yrityksen sijainteja, klikkaa tästä.

Jos sinulla ei vielä ole ilmaista Google My Business ‑tiliä, voit aloittaa käytön tästä.

Yritystietojen muokkaaminen

Tietokone

Näin muokkaat yritystietojasi Googlessa:

1. Kirjaudu sisään Google My Businessiin.
  2. Varmista, että käytät korttinäkymää. Jos tarkastelet sijainteja korttien sijaan luettelona, siirry korttinäkymään klikkaamalla oikealla sijaintien yläpuolella olevaa korttikuvaketta .
  3. Valitse hallinnoitavat yritystiedot. (Muokkauksesi näkyvät Googlessa vasta sitten, kun olet lisännyt ja vahvistanut yrityksesi. Voit lisätä ja vahvistaa yrityksesi näiden ohjeiden avulla.)
  4. Valitse sivun yläosasta Tiedot.
  5. Klikkaa muutettavaa osiota ja kirjoita uudet tiedot näkyviin tulevaan ruutuun. Poista osio klikkaamalla sen vieressä näkyvää X-merkkiä.
    • Aiemmin lisäämiesi tietojen poistaminen saattaa kestää jopa 60 päivää. Jos tiedot ovat myös julkisesti saatavilla tai peräisin muista lähteistä, niitä ei voi poistaa.
    • Yrityksen kuvaukset (kirjoitetut esittelyt tai verkossa yrityksesi yhteydessä esiintyvät avainsanat) eivät ole muokattavissa. Lisätietoja
  6. Klikkaa Käytä.

Mobiililaite

Näin muokkaat yritystietojasi Googlessa:

1. Avaa Google My Business -sovellus.
  2. Napauta   valikkokuvake > Yritystiedot.
  3. Napauta kynäkuvaketta  tai sen osion tekstiä, jota haluat muuttaa.
  4. Kirjoita uudet tiedot avautuvalla näytöllä.
  5. Kun olet tehnyt kaikki muutokset, napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Tietojen poistaminen:

1. Avaa Google My Business -sovellus.
  2. Napauta   valikkokuvake > Yritystiedot.
  3. Napauta kynäkuvaketta  tai sen osion tekstiä, jota haluat muuttaa.
  4. Napauta poistettavan osion vieressä näkyvää X-merkkiä tai poista osion sisältö laitteesi näppäimistön askelpalauttimella.
  5. Kun olet tehnyt kaikki muutokset, napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Tietojen tarkastelu Googlessa

Jos yrityksesi on vahvistettu, voit vierittää alaspäin vaihtoehtoihin, joiden avulla voit tarkastella yrityksesi tietoja Googlessa.

Näet yrityksesi siinä muodossa kuin se näkyy kyseisessä palvelussa napauttamalla mitä tahansa kuvaketta.

Muutostesi laatu saatetaan tarkistaa ennen julkaisua. Lisätietoja yritystietoja koskevista ohjeista

Jos poistat tietoja, jotkin aiemmin lisäämistäsi yritystiedoista saatetaan poistaa aktiivisilta palvelimilta vasta 60 päivän kuluttua. Lisäksi ne voivat pysyä varmuuskopiointijärjestelmissämme vielä pidempään. Lisäämiäsi tietoja, jotka ovat myös julkisesti saatavilla tai jotka ovat peräisin muista lähteistä, ei poisteta.

Suljettu tai muuttanut yritys

Jos haluat merkitä yrityksesi pysyvästi suljetuksi tai muuttaneeksi, mutta et halua poistaa tiliäsi, noudata näitä ohjeita.

Toiseen yritykseen liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos huomaat virheitä muun kuin omistamasi tai hallinnoimasi yrityksen tiedoissa, voit ilmoittaa niistä Google Mapsin kautta.

Muokattavat tiedot

Yrityksen nimi

Esitä yrityksesi täsmälleen sellaisena kuin se esiintyy tosielämässä. Jos yrityksen nimi muutetaan vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi aloitetaan alusta. Saat lisätietoja tutustumalla Google My Business -laatusääntöihin.

Osoite

Anna toimipaikkasi tarkka osoite kokonaisuudessaan. Lue lisää suosituksia osoitetietojen ohjeista.

Jos osoitteesi muuttuu vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi on aloitettava alusta. Huomaa myös, että kun yritystietojen maa on määritetty, sitä ei voi enää muuttaa myöhemmin.

Puhelinnumero

Anna yrityksesi puhelinnumero.

Verkkosivusto

Anna yrityksesi verkkosivuston URL-osoite.

Luokka

Lisää yksi luokka, joka parhaiten kuvaa yrityksesi toimintaa. Yrityksen kaikilla sijainneilla on oltava yksi yhteinen ensisijainen luokka. Valitse luokka, joka on niin tarkka kuin mahdollista mutta kuvaa silti yrityksen pääasiallista liiketoimintaa. Voit lisätä useita luokkia, mutta ensimmäiseen kenttään lisätty luokka valitaan ensisijaiseksi luokaksi.

Voit valita enintään yhdeksän luokkaa. Jos et löydä yritystäsi tarkasti kuvaavaa luokkaa, valitse jokin yleisempi luokka.

• Älä käytä luokkia pelkästään avainsanoina tai yrityksesi ominaisuuksien kuvauksina.
  • Älä käytä luokkia, jotka koskevat muihin lähistöllä olevia yrityksiä, kuten yrityksesi kanssa samoissa tiloissa sijaitsevia yrityksiä tai yhteisöä, johon yrityksesi kuuluu.

Ohjeissamme on lisätietoja luokkien käyttämisestä. Tutustu myös yleisiin luokkiin.

Aukioloajat

Lisää yrityksesi aukioloajat. Nämä ovat tavallisen työviikon normaalit aukioloajat, jolloin asiakkaat voivat vierailla toimipaikassasi. Määritä juhlapyhille ja muille erityistapahtumille poikkeavat aukioloajatAukioloaikoihin liittyviä lisäohjeita

Näin määrität aukioloajat:

1. Valitse yllä olevia ohjeita noudattamalla sijainti, jolle haluat määrittää aukioloajat.
  2. Valitse viikonpäivä ja liu'uta valitsin oikealle niiden päivien kohdalla, jolloin yrityksesi on auki.
  3. Klikkaa Aukeaa ja valitse avattavasta valikosta avaamisaika.
  4. Klikkaa Sulkeutuu ja valitse avattavasta valikosta sulkemisaika.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Käytä.

Aukioloaikojen katkokset

Jos yrityksesi aukioloajoissa on katkos, lisää samalle päivälle kaksi merkintää eri ajoille. Oletetaan, että yritys on avoinna lauantaisin klo 9–14, suljettuna klo 14–17 ja avoinna jälleen klo 17–22. Saat aukioloajat näkymään sivulla oikein, kun annat ensimmäisen aukioloajan valitsemalla lauantai, 9.00 ja 14.00. Klikkaa sitten kohtaa Lisää aukioloajat, ja valitse nyt 17.00 ja 22.00.

Vuorokauden ympäri avoinna olevat yritykset

Jos yrityksesi on avoinna ympäri vuorokauden tiettynä päivänä, klikkaa Aukeaa sen päivän vierestä, jolle haluat asettaa aukioloajat. Valitse sitten avattavasta valikosta 24 tuntia.

Poikkeavat aukioloajat

Jos haluat muuttaa juhlapyhien tai muiden ajanjaksojen aukioloaikoja, määritä poikkeavia aukioloaikoja.

Kuvat

Lisää ja hallinnoi yrityksesi valokuvia. Lisätietoja valokuvien lisäämisestä sivulle