Een servicegebied op Google gebruiken voor bedrijven met een servicegebied en hybride bedrijven

Door uw servicegebied te vermelden, weten klanten het geografische gebied waar u uw producten en services kunt leveren.

Belangrijk: Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres, geeft u op het tabblad Informatie in Bedrijfsprofielmanager geen adres op. Laat het veld Bedrijfslocatie leeg.

Als u een servicegebied wilt gebruiken, moet uw bedrijf binnen een van de volgende categorieën vallen:

• Bedrijven met een servicegebied: Bedrijven die klanten bezoeken of producten bezorgen, maar geen services verlenen op het bedrijfsadres.
    • Denk hierbij aan bedrijven zoals schoonmaakservices of loodgieters.
    • Bedrijven met een servicegebied kunnen slechts één profiel maken voor het grootstedelijk gebied dat ze bedienen.
  • Hybride bedrijven: Een bedrijf dat klanten bedient op hun bedrijfsadres, maar ook klanten rechtstreeks bezoekt of producten bezorgt. Als uw bedrijf geen permanente borden op locatie heeft, komt het niet in aanmerking als winkel en moet het worden vermeld als bedrijf met een servicegebied.
    • Denk bijvoorbeeld aan restaurants die ook thuisbezorging aanbieden.
    • Hybride bedrijven mogen hun winkeladres weergeven, openingstijden instellen voor wanneer er medewerkers op het adres aanwezig zijn en een servicegebied instellen.

Meer klanten bereiken voor uw bedrijf met een servicegebied

Als u uw digitale aanwezigheid wilt uitbreiden, kunt u een advertentie met Lokale diensten laten lopen. Met Lokale diensten-advertenties kunt u op Google adverteren voor uw bedrijf en rechtstreeks leads krijgen van potentiële klanten. U kunt deze leads krijgen in de vorm van een telefoontje of een bericht als reactie op uw advertentie. Meer informatie over Lokale diensten-advertenties

Aanmelden voor Lokale diensten-advertenties

Hoe het werkt

U kunt uw servicegebied niet instellen als een afstand rond uw bedrijf. Als u uw servicegebied eerder op deze manier heeft ingesteld, kunt u dit niet bewerken. In plaats daarvan moet u uw servicegebied specificeren op plaats, postcode of een ander type gebied.

Houd rekening met het volgende:

• U kunt tot 20 servicegebieden instellen.
  • Zorg ervoor dat de grenzen van het totale gebied niet verder liggen dan ongeveer 2 uur rijden vanaf de locatie van uw bedrijf.

Als u uw bedrijfstype wijzigt van een winkel naar een bedrijf met een servicegebied of een hybride bedrijf, moet u rekening houden met het volgende:

• Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres en ook een servicegebied heeft: geef zowel uw adres als uw servicegebied op.
  • Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres: laat het adresveld leeg en geef alleen uw servicegebied op.

Servicegebieden voor uw bedrijf beheren

Een servicegebied toevoegen of bewerken
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo beheert u uw servicegebied:
    • Selecteer in Google Zoeken Profiel bewerken en dan Locatie.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie en dan Locatie.
  3. Selecteer het potloodje Bewerken naast Servicegebied onder Locatie en gebieden.
  4. Selecteer voorgestelde servicegebieden of geef zelf een servicegebied op.
    • U kunt maximaal 20 servicegebieden instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u uw services aanbiedt.
  5. Selecteer Opslaan.
Een servicegebied verwijderen
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo verwijdert u uw servicegebied:
    • Selecteer in Google Zoeken Profiel bewerken en dan Locatie.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie en dan Locatie.
  3. Selecteer het potloodje Bewerken naast Servicegebied onder Locatie en gebieden.
  4. Verwijder onder Geselecteerde servicegebieden de locaties waar u uw services niet aanbiedt.
  5. Selecteer Opslaan.

Tip: Als u al uw servicegebieden wilt verwijderen, moet u een bedrijf met een fysieke winkel zijn en moet u uw bedrijfsadres in uw bedrijfsprofiel hebben opgegeven. Meer informatie over hoe u uw bedrijfsadres voor uw profiel kunt toevoegen of bewerken