Legg til eller gjør krav på bedriftsoppføringer

Kom i gang

Før du kan legge til bedriftsinformasjonen din på Google Maps, Søk og i andre Google-tjenester, må du opprette en bedriftsprofil på Google (eller få tilgang til en nåværende profil). Bruk Google Min bedrift gratis til å administrere hvordan bedriftsinformasjonen din vises på Google, deriblant på Søk og Maps.

Legg til bedriftsoppføringen din via Google Min bedrift

1. Logg på Google Min bedrift på datamaskinen.
  2. Logg på Google-kontoen din, eller opprett en. Klikk så på Neste.
    • Registrer deg med e-postdomenet for bedriften din, ettersom denne kontoen skal være for kjeden din. Skriv inn navnet på bedriften eller kjeden din. Du kan også velge kjeden din fra forslagene som vises mens du taster inn bokstaver (hvis aktuelt).
  3. Skriv inn adressen til bedriften eller kjeden din. Du kan også bli bedt om å plassere en markør på kartet for å angi beliggenheten for kjedens avdeling. Hvis bedriften din ikke har noen fysisk beliggenhet, men driver virksomhet innen et tjenesteområde, kan du oppgi området i stedet. Klikk så på Neste
  4. Velg om du vil at bedriftsbeliggenheten din skal vises på Google Maps.
    • Gjør dette hvis du betjener kunder på bedriftsadressen din:
      1. Skriv inn bedriftsadressen din.
      2. Klikk på Neste.
        Merk: Hvis du betjener kunder også på andre steder enn selve bedriftsadressen, kan du velge å oppføre tjenesteområdene dine også.
    • Gjør dette hvis du ikke betjener kunder på bedriftsadressen din:
      1. Skriv inn bedriftsadressen din.
      2. Klikk på Jeg leverer varer og tjenester til kundene mine og så Neste nederst.
      3. Oppgi tjenesteområdene, og klikk så på Neste.
  5. Søk etter og velg en bedriftskategori. Du kan også velge en mer spesifikk kategori etter behov. Klikk så på Neste.
  6. Skriv inn telefonnummeret eller nettadressen til kjeden, og klikk på Fullfør.
    Tips: Du kan også velge å opprette et gratis nettsted med utgangspunkt i informasjonen din. Vi anbefaler at du oppgir hver enkelt beliggenhets telefonnummer eller butikkside, og ikke et felles telefonnummer.
  7. Velg en bekreftelsesmåte.
    • Klikk på Bekreft senere og så Senere for å bekrefte senere. Hvis du ikke er autorisert til å administrere bedriftsprofilen for kjeden, må du finne noen i organisasjonen med autorisasjon og fortsette prosessen.

Tips: Hvis du ser en side der det står «Denne oppføringen har allerede blitt gjort krav på», klikker du på Be om tilgang. Deretter følger du veiledningen for å gjøre krav på bedriften din. Finn ut hvordan du ber om eierskap.

Legg til bedriften din via Google Maps

1. Logg på Google Maps på datamaskinen.
  2. Du kan legge til bedriften din på tre måter:
    • Skriv inn adressen din i søkefeltet. Klikk på Legg til bedriften din til venstre, i bedriftsprofilen.
    • Høyreklikk hvor som helst på kartet. Klikk så på Legg til bedriften din.
    • Klikk på menyen Menyog så Legg til bedriften din øverst til venstre.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre registreringen for Google Min bedrift.

Gjør krav på bedriften din via Google Maps

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Skriv inn bedriftsnavnet i søkefeltet.
  3. Klikk på bedriftsnavnet, og velg riktig alternativ.
  4. Klikk på Gjør krav på denne bedriften og så Administrer nå.
    • For å velge en annen bedrift klikker du på Jeg eier eller administrerer en annen bedrift.
  5. Velg et bekreftelsesalternativ, og følg veiledningen på skjermen.

Er du klar til å finne bedriften din på Google?

Bekreft bedriftsoppføringen din, slik at vi kan vise den på Maps, Søk og i andre Google-tjenester. Hvis du har flere spørsmål om bekreftelse av oppføringen din, kan du gå til brukerfellesskapet for Google Min bedrift