Legg til eller gjør krav på bedriftsoppføringer

Før du kan legge til bedriftsinformasjonen din på Google Maps, Søk og i andre Google-tjenester, må du opprette en Google Min bedrift-oppføring (eller få tilgang til en nåværende oppføring). Bruk Google Min bedrift gratis til å administrere hvordan bedriftsinformasjonen din vises på Google, deriblant på Søk og Maps. Følg fremgangsmåten nedenfor for å legge til eller gjøre krav på bedriftsoppføringen din:

På datamaskin
  1. Gå til Google Min bedrift på datamaskinen.
  2. Klikk på Logg på øverst til høyre.
  3. Logg på Google-kontoen din, eller opprett en. Klikk så på Neste.
    • Registrer deg med e-postdomenet for bedriften din, ettersom denne kontoen skal være for kjeden din. Skriv inn navnet på bedriften eller kjeden din. Du kan også velge kjeden din fra forslagene som vises mens du taster inn bokstaver (hvis aktuelt).
  4. Skriv inn adressen til bedriften eller kjeden din. Du kan også bli bedt om å plassere en markør på kartet for å angi beliggenheten for kjedens avdeling. Hvis bedriften din ikke har noen fysisk beliggenhet, men driver virksomhet innen et tjenesteområde, kan du oppgi området i stedet. Klikk så på Neste
  5. Velg om du vil at bedriftsbeliggenheten din skal vises på Google Maps.
    • Gjør dette hvis du betjener kunder på bedriftsadressen din:
      1. Skriv inn bedriftsadressen din.
      2. Klikk på Neste.
        Merk: Hvis du betjener kunder også på andre steder enn selve bedriftsadressen, kan du velge å oppføre tjenesteområdene dine også.
    • Gjør dette hvis du ikke betjener kunder på bedriftsadressen din:
      1. Skriv inn bedriftsadressen din.
      2. Klikk på Jeg leverer varer og tjenester til kundene mine og så Neste nederst.
      3. Oppgi tjenesteområdene, og klikk så på Neste.
  6. Søk etter og velg en bedriftskategori. Du kan også velge en mer spesifikk kategori etter behov. Klikk så på Neste.
  7. Skriv inn telefonnummeret eller nettadressen til kjeden, og klikk på Fullfør.
    Merk: Du kan også velge å opprette et gratis nettsted med utgangspunkt i informasjonen din. Vi anbefaler at du oppgir hver enkelt beliggenhets telefonnummer eller butikkside, og ikke et felles telefonummer.
  8. Velg en bekreftelsesmåte.
    • Klikk på Bekreft senere og så Senere for å bekrefte senere. Hvis du ikke er autorisert til å administrere bedriftsprofilen for kjeden, må du finne noen i organisasjonen med autorisasjon og fortsette prosessen.

Merk: Hvis du ser en side der det står «Denne oppføringen har allerede blitt gjort krav på», klikker du på Be om tilgang. Deretter følger du instruksjonene for å gjøre krav på bedriften. Finn ut hvordan du ber om eierskap.

Bruk Google Maps til å gjøre krav på bedriften

Du kan legge til bedriften din via Google Maps på datamaskinen ved å søke etter en beliggenhet, høyreklikke på et sted eller via menyen.

1. Gå til Google Maps på datamaskinen.
  2. Du kan legge til bedriften din på tre måter:
    • Skriv inn adressen din i søkefeltet. Klikk på Legg til bedriften din til venstre, i bedriftsprofilen.
    • Høyreklikk hvor som helst på kartet. Klikk så på Legg til bedriften din.
    • Klikk på menyen Menyog så Legg til bedriften din øverst til venstre.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre registreringen for Google Min bedrift.
Mobil
  1. Åpne Min Bedrift-appen My Business på telefonen eller nettbrettet.
  2. Logg på med Google-kontoen du ønsker å bruke til å administrere bedriften din.
    • Hvis dette er første gang du legger til en bedrift på Google, logger du på med Google-kontoen du ønsker å bruke til å administrere bedriften din, og trykker på Fortsett.
    • Hvis du har lagt til en bedrift tidligere, kan du trykke på Mer og så på navnet på bedriften din. Deretter får du se en liste over alle oppføringene i kontoen din. Rull ned til bunnen av siden og velg Legg til en ny bedrift.
  3. Følg denne fremgangsmåten hvis du ser en dialogboks med beskjed om at noen andre har bekreftet bedriften din.
  4. Skriv inn bedriftsnavnet og informasjon om bedriften, og godta vilkårene for bruk. Trykk på Fortsett når du er klar til å opprette en oppføring for bedriften din.

Bruk Google Maps til å gjøre krav på bedriften

Følg denne fremgangsmåten for å gjøre krav på bedriften din på Google Maps:

1. Åpne Google Maps-appen Maps på telefonen eller nettbrettet.
  2. Søk etter bedriften din.
  3. Åpne panelet for bedriftsinformasjon, og rull deretter nedover og klikk på Gjør krav på denne bedriften Claim this business.

Gjør krav på en ubekreftet oppføring via Maps

På datamaskin

1. Åpne Google Maps.
  2. Skriv inn bedriftsnavnet i søkefeltet.
  3. På bedriftens kunnskapspanel klikker du på Gjør krav på denne bedriften og så Jeg eier eller administrerer denne bedriften.
    • For å velge en annen bedrift klikker du på Jeg eier eller administrerer en annen bedrift.
  4. Velg et bekreftelsesalternativ, og følg veiledningen på skjermen.

Mobil

1. Åpne Google Maps-appen Maps på telefonen eller nettbrettet.
  2. Skriv inn bedriftsnavnet i søkefeltet.
  3. På bedriftens kunnskapspanel trykker du på Gjør krav på denne bedriften og så Jeg eier eller administrerer denne bedriften.
    • For å velge en annen bedrift trykker du på Jeg eier eller administrerer en annen bedrift.
  4. Velg et bekreftelsesalternativ, og følg veiledningen på skjermen.

Er du klar til å se bedriften din på Google?

Bekreft bedriftsoppføringen din, slik at vi kan vise den på Maps, Søk og i andre Google-tjenester.  Hvis du har flere spørsmål om bekreftelse av oppføringen din, kan du gå til brukerfellesskapet for Google Min bedrift