Uw bedrijfsvermelding toevoegen of claimen

Als u uw bedrijfsinformatie wilt toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services, moet u een Google Mijn Bedrijf-vermelding maken (of toegang krijgen tot een bestaande vermelding). Met Google Mijn Bedrijf beheert u gratis de weergave van uw bedrijfsinformatie op websites van Google, waaronder Google Zoeken en Google Maps. Ga als volgt te werk om uw bedrijfsvermelding toe te voegen of te claimen:

Computer
  1. Ga naar google.nl/business en klik in de rechterbovenhoek op Aan de slag.
  2. Log in op uw Google-account of maak een account als u nog geen services van Google gebruikt.
  3. Voer de naam van uw bedrijf in en klik op Volgende.
    Opmerking: U kunt uw bedrijf ook selecteren bij de suggesties die worden weergegeven wanneer u informatie invoert.
  4. Geef het adres van uw bedrijf op en klik op Volgende. U kunt ook worden gevraagd om op een kaart een markering te plaatsen bij de locatie van uw bedrijf.
    1. Als u een bedrijf met een servicegebied beheert, voert u deze extra stappen uit:
      1. Vink het vakje Ik lever goederen en services aan mijn klanten aan. U kunt optioneel het vakje Mijn adres verbergen (het is geen winkel) / Alleen regio weergeven – [uw regio] aanvinken.
      2. Klik op Volgende.
      3. Selecteer een optie voor het servicegebied en klik op Volgende.
  5. Gebruik het zoekveld om een bedrijfscategorie te selecteren en klik op Volgende.
  6. Geef een telefoonnummer of website-URL voor uw bedrijf op en klik op Volgende.
    Opmerking: U heeft ook de mogelijkheid om een gratis website te maken op basis van uw informatie.
  7. Klik op Doorgaan om de aanmelding te voltooien en uw connectie met dit bedrijf te verifiëren.
  8. Selecteer een verificatieoptie:
    1. Selecteer Een andere methode proberen en klik op Later als u de verificatieprocedure op een ander moment wilt voltooien. Als u niet geautoriseerd bent om het bedrijf te beheren, zoekt u de persoon in uw organisatie die dat wel is en gaat u door met de procedure.
Opmerking: Als u een pagina ziet met de tekst 'Deze vermelding is al geclaimd', klikt u op Toegang aanvragen en volgt u de aanwijzingen om uw bedrijf te claimen. Meer informatie over hoe u eigendom kunt aanvragen.
Mobiel
  1. Open de app Google Mijn Bedrijf.
  2. Log in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren.
    • Als dit de eerste keer is dat u een bedrijf aan Google toevoegt, logt u in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren en tikt u vervolgens op Doorgaan.
    • Als u eerder een bedrijf heeft toegevoegd, tikt u op Meer en vervolgens op de naam van uw bedrijf. Er wordt een lijst van alle vermeldingen in uw account weergegeven. Scroll op de pagina omlaag en kies + Nieuw bedrijf maken.
  3. Als er een dialoogvenster wordt weergeven met de melding dat iemand anders het bedrijf al heeft geverifieerd, volgt u deze stappen.
  4. Voer de naam en gegevens van uw bedrijf in en ga akkoord met de Servicevoorwaarden. Tik op Doorgaan wanneer u klaar bent om een vermelding voor uw bedrijf te maken.

Opmerking: Open Google Mijn Bedrijf op uw computer om gebruik te maken van geavanceerdere bewerkfuncties, bijvoorbeeld om servicegebieden toe te voegen aan uw Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Google Maps gebruiken om uw bedrijf te claimen

Ga als volgt te werk om uw bedrijf te claimen via Google Maps:

1. Open de app Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek uw bedrijf.
  3. Open het venster met bedrijfsinformatie, scroll omlaag en tik op Dit bedrijf claimen .

Bent u klaar om uw bedrijf weer te geven op Google?

Verifieer uw bedrijfsvermelding, zodat deze in aanmerking komt voor weergave op Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services.