Uw bedrijfsvermelding toevoegen of claimen

Aan de slag

Met Google Mijn Bedrijf kunt u uw bedrijfsinformatie aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services toevoegen. Maak een bedrijfsprofiel op Google of krijg hier toegang toe en beheer de weergave van uw bedrijfsinformatie in Google-services, waaronder Google Zoeken en Google Maps.

Uw bedrijf toevoegen via Google Mijn Bedrijf

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Log in op uw Google-account of maak een account. Klik op Volgende.
    • Log in met uw zakelijke e-maildomein omdat dit het account voor uw keten is. Geef de naam van uw bedrijf of keten op. Als u een keten heeft, kunt u deze ook selecteren aan de hand van de suggesties die worden weergegeven terwijl u typt.
  3. Geef het adres van uw bedrijf of keten op. Klik op Volgende.
    • U kunt ook worden gevraagd een markering op een kaart te plaatsen op de locatie van het filiaal van uw bedrijf of keten. Als uw bedrijf geen fysieke locatie heeft maar binnen een servicegebied opereert, kunt u in plaats hiervan het gebied vermelden. Klik op Volgende
  4. Kies hoe uw bedrijf wordt weergegeven op Google Maps.
    • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik op Volgende. Als u ook services aan klanten verleent buiten uw bedrijfsadres, kunt u bovendien uw servicegebieden vermelden.
    • Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik onderaan op Ik lever producten en services aan mijn klanten en dan Volgende.
      3. Vermeld uw servicegebieden en klik op Volgende.
  5. Zoek naar en selecteer een bedrijfscategorie. Klik op Volgende.
  6. Geef een telefoonnummer of website-URL op en klik op Voltooien.
    • U heeft ook de mogelijkheid om een gratis website te maken op basis van uw informatie. We raden u aan voor elke locatie een afzonderlijk telefoonnummer of specifieke winkelpagina op te geven in plaats van één centraal callcenter.
  7. Selecteer een verificatieoptie. We raden u aan uw gegevens te controleren voordat u de verificatieprocedure doorloopt.
    • Als u nu wilt verifiëren, zoekt u bovenaan de rode banner en klikt u op Nu verifiëren.
    • Als u later wilt verifiëren, klikt u op Later verifiëren en dan Later.
    • Als u niet gemachtigd bent om het bedrijfsprofiel voor de keten te beheren, zoekt u de persoon in uw organisatie die dat wel is en gaat u door met de procedure.

Tip: Als u een pagina ziet met de tekst 'Deze vermelding is al geclaimd', klikt u op Toegang aanvragen. Volg de aanwijzingen om uw bedrijf te claimen. Meer informatie over hoe u het eigendom van een vermelding aanvraagt.

Uw bedrijf toevoegen via Google Maps

1. Log op uw computer in bij Google Maps.
  2. U kunt uw bedrijf op drie manieren toevoegen:
    • Geef uw adres op in de zoekbalk. Klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik vervolgens op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik linksboven op Menu Menu en dan Je bedrijf toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm om de aanmelding voor Google Mijn Bedrijf te voltooien.

Uw bedrijf claimen via Google Maps

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam op.
  3. Klik op de bedrijfsnaam en kies de juiste.
  4. Klik op Dit bedrijf claimen en dan Nu beheren.
    • Als u een ander bedrijf wilt kiezen, klikt u op Ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf.
  5. Selecteer een verificatieoptie en volg de stappen op het scherm.

Klaar om uw bedrijf te zoeken op Google?

Verifieer uw bedrijfsprofiel zodat het kan worden weergegeven op Maps, Google Zoeken en andere Google-services.Ga naar de Google Mijn Bedrijf-community als u meer vragen heeft over de verificatie van uw profiel.