Uw bedrijfsvermelding toevoegen of claimen

Als u uw bedrijfsinformatie wilt toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services, moet u een Google Mijn Bedrijf-vermelding maken (of toegang krijgen tot een bestaande vermelding). Met Google Mijn Bedrijf beheert u gratis de weergave van uw bedrijfsinformatie op websites van Google, waaronder Google Zoeken en Google Maps. Ga als volgt te werk om uw bedrijfsvermelding toe te voegen of te claimen:

Computer
  1. Ga op uw computer naar Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen.
  3. Log in op uw Google-account of maak een account. Klik op Volgende.
    • Log in met uw zakelijke e-maildomein omdat dit het account voor uw keten is. Geef de naam van uw bedrijf of keten op. U kunt uw keten ook selecteren aan de hand van de suggesties die worden weergegeven terwijl u typt (indien van toepassing).
  4. Geef het adres van uw bedrijf of keten op. U kunt ook worden gevraagd een markering te plaatsen op de locatie van het filiaal van uw keten op een kaart. Als uw bedrijf geen fysieke locatie heeft maar in een servicegebied werkt, kunt u in plaats hiervan het gebied vermelden. Klik op Volgende
  5. Kies of u uw bedrijfslocatie wilt weergeven op Google Maps.
    • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik op Volgende.
        Opmerking: Als u ook services aan klanten verleent buiten uw bedrijfsadres, kunt u ook uw servicegebieden vermelden.
    • Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik onderaan op Ik lever producten en services aan mijn klanten en dan Volgende.
      3. Vermeld uw servicegebieden en klik op Volgende.
  6. Zoek naar en selecteer een bedrijfscategorie. U kunt ook een meer specifieke categorie kiezen, indien van toepassing. Klik op Volgende.
  7. Geef een telefoonnummer of website-URL op voor uw keten en klik op Voltooien.
    Opmerking: U heeft ook de mogelijkheid om een gratis website te maken op basis van uw informatie. We raden u aan voor elke locatie een afzonderlijk telefoonnummer of specifieke winkelpagina op te geven in plaats van één centraal callcenter.
  8. Selecteer een verificatieoptie.
    • Klik op Later verifiëren en dan Later om op een later moment te verifiëren. Als u niet gemachtigd bent om het bedrijfsprofiel voor de keten te beheren, zoekt u de persoon in uw organisatie die dat wel is en gaat u door met de procedure.

Opmerking: Als er een pagina wordt weergegeven met de tekst 'Deze vermelding is al geclaimd', klikt u op Toegang vragen. Volg de aanwijzingen om uw bedrijf te claimen. Meer informatie over hoe u het eigendom van een vermelding aanvraagt.

Google Maps gebruiken om uw bedrijf te claimen

U kunt uw bedrijf toevoegen via Google Maps op uw computer door een locatie te zoeken, met de rechtermuisknop op een locatie te klikken of door het menu te gebruiken.

1. Ga op uw computer naar Google Maps.
  2. U kunt uw bedrijf op drie manieren toevoegen:
    • Geef uw adres op in de zoekbalk. Klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik vervolgens op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Je bedrijf toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm om de aanmelding voor Google Mijn Bedrijf te voltooien.
Mobiel
  1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw telefoon of tablet My Business.
  2. Log in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren.
    • Als dit de eerste keer is dat u een bedrijf aan Google toevoegt, logt u in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren en tikt u vervolgens op Doorgaan.
    • Als u eerder een bedrijf heeft toegevoegd, tikt u op Meer en vervolgens op de naam van uw bedrijf. Er wordt een lijst van alle vermeldingen in uw account weergegeven. Scroll naar de onderkant van de pagina en kies Een nieuw bedrijf toevoegen.
  3. Als er een dialoogvenster wordt weergeven met de melding dat iemand anders het bedrijf al heeft geverifieerd, volgt u deze stappen.
  4. Voer de naam en gegevens van uw bedrijf in en ga akkoord met de Servicevoorwaarden. Tik op Doorgaan wanneer u klaar bent om een vermelding voor uw bedrijf te maken.

Google Maps gebruiken om uw bedrijf te claimen

Ga als volgt te werk om uw bedrijf te claimen via Google Maps:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw telefoon of tablet.
  2. Zoek uw bedrijf.
  3. Open het deelvenster met bedrijfsinformatie, scroll omlaag en tik op 'Dit bedrijf claimen' Claim this business.

Bent u klaar om uw bedrijf weer te geven op Google?

Verifieer uw bedrijfsvermelding, zodat deze kan worden weergegeven op Maps, Google Zoeken en andere Google-services.  Ga naar de Google Mijn Bedrijf-community als u nog vragen heeft over de verificatie van uw vermelding.