Uw bedrijfsvermelding toevoegen of claimen

Aan de slag

Als u uw bedrijfsinformatie wilt toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services, maakt u een bedrijfsprofiel op Google (of zorgt u ervoor dat u toegang krijgt tot een bestaande vermelding, indien van toepassing). Met Google Mijn Bedrijf beheert u gratis de weergave van uw bedrijfsinformatie op websites van Google, waaronder Google Zoeken en Google Maps.

Uw bedrijfsvermelding toevoegen via Google Mijn Bedrijf

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Log in op uw Google-account of maak een account. Klik op Volgende.
    • Log in met uw zakelijke e-maildomein omdat dit het account voor uw keten is. Geef de naam van uw bedrijf of keten op. U kunt uw keten ook selecteren aan de hand van de suggesties die worden weergegeven terwijl u typt (indien van toepassing).
  3. Geef het adres van uw bedrijf of keten op. U kunt ook worden gevraagd een markering te plaatsen op de locatie van het filiaal van uw keten op een kaart. Als uw bedrijf geen fysieke locatie heeft maar in een servicegebied werkt, kunt u in plaats hiervan het gebied vermelden. Klik op Volgende
  4. Kies of u uw bedrijfslocatie wilt weergeven op Google Maps.
    • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik op Volgende.
        Tip: Als u ook services aan klanten verleent buiten uw bedrijfsadres, kunt u eveneens uw servicegebieden vermelden.
    • Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik onderaan op Ik lever producten en services aan mijn klanten en dan Volgende.
      3. Vermeld uw servicegebieden en klik op Volgende.
  5. Zoek naar en selecteer een bedrijfscategorie. U kunt ook een meer specifieke categorie kiezen, indien van toepassing. Klik op Volgende.
  6. Geef een telefoonnummer of website-URL op voor uw keten en klik op Voltooien.
    Tip:U heeft ook de mogelijkheid om een gratis website te maken op basis van uw informatie. We raden u aan voor elke locatie een afzonderlijk telefoonnummer of specifieke winkelpagina op te geven in plaats van één centraal callcenter.
  7. Selecteer een verificatieoptie.
    • Als u later wilt verifiëren, klikt op Later verifiëren en dan Later. Als u niet gemachtigd bent om het bedrijfsprofiel voor de keten te beheren, zoekt u de persoon in uw organisatie die dat wel is en gaat u door met de procedure.

Tip: Als u een pagina ziet met de tekst 'Deze vermelding is al geclaimd', klikt u op Toegang aanvragen. Volg de aanwijzingen om uw bedrijf te claimen. Meer informatie over hoe u het eigendom van een vermelding aanvraagt.

Uw bedrijf toevoegen via Google Maps

1. Log op uw computer in bij Google Maps.
  2. U kunt uw bedrijf op drie manieren toevoegen:
    • Geef uw adres op in de zoekbalk. Klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik vervolgens op Je bedrijf toevoegen.
    • Klik linksboven op Menu Menu en dan Je bedrijf toevoegen.
  3. Volg de instructies op het scherm om de aanmelding voor Google Mijn Bedrijf te voltooien.

Uw bedrijf claimen via Google Maps

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam op.
  3. Klik op de bedrijfsnaam en kies de juiste.
  4. Klik op Dit bedrijf claimen en dan Nu beheren.
    • Als u een ander bedrijf wilt kiezen, klikt u op Ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf.
  5. Selecteer een verificatieoptie en volg de stappen op het scherm.

Klaar om uw bedrijf te zoeken op Google?

Verifieer uw bedrijfsvermelding, zodat deze kan worden weergegeven op Maps, Google Zoeken en andere Google-services. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-community als u nog vragen heeft over de verificatie van uw vermelding.