Uw bedrijfsadres toevoegen of bewerken

Als u klanten wilt helpen om uw bedrijf gemakkelijk te vinden op Google Maps en Zoeken, geeft u uw bedrijfsadres op in Google Mijn Bedrijf.

Het bedrijfsadres dat u opgeeft, wordt openbaar weergegeven in uw vermelding. Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres, laat u het adresveld leeg en geeft u in plaats daarvan uw servicegebied op.

Richtlijnen voor adres

U moet een zakelijk adres invoeren dat Google kan vinden om uw bedrijf te kunnen verifiëren. Zorg ervoor dat het adres van uw vermelding voldoet aan de richtlijnen voor adressen zodat het nauwkeurig kan worden weergegeven. Houd rekening met het volgende:

• Zorg ervoor dat u het adres van uw locatie volledig en nauwkeurig opgeeft (bijvoorbeeld: Amsterdamseweg 146, 1011 AB Amsterdam).
  • Vermeld kantoornummers, etages, gebouwnummers, enzovoort.
  • Geef alleen informatie op die deel uitmaakt van uw officiële adres. Aanvullende adresgegevens, zoals dwarsstraten en herkenningspunten in de buurt, moet u alleen vermelden als het officiële adres uw locatie niet duidelijk genoeg aanduidt. Vermijd toevoegingen zoals 'Op de hoek van Beursplein en Damrak' of 'Tegenover de Martinitoren'.

Uw adres toevoegen of bewerken

Ga als volgt te werk om uw bedrijfsadres toe te voegen of te bewerken:

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik op het veld Adres .
  5. Voer uw adres in aan de hand van de bovenstaande richtlijnen en klik op Toepassen.
  6. Als we uw adres niet kunnen vinden, wordt er op een kaart van uw plaats aan de rechterkant van het venster een rode knop Markeringslocatie instellen weergegeven. Klik op Markeringslocatie instellen.
  7. Er wordt een kaart weergegeven met een rode speld op uw bedrijfslocatie. U kunt deze speld op de kaart verslepen. Plaats de speld in het midden van uw locatie. (Als u bijvoorbeeld een winkel runt die is gevestigd in een winkelcentrum, plaatst u de speld in het midden van uw winkel in het winkelcentrum.) Gebruik de knoppen + en - in de linkerbovenhoek van het scherm om in en uit te zoomen.
  8. Nadat u het midden van uw locatie correct heeft aangegeven, klikt u op OK. Mogelijk beoordelen we uw bewerkingen voordat deze worden gepubliceerd.

Uw adres verwijderen

Opmerking: Als u uw adres verwijdert, wordt in uw vermelding alleen uw servicegebied weergegeven. (Als u geen servicegebied heeft opgegeven, wordt er standaard een lokaal gebied voor u geselecteerd. U kunt dit naar wens bewerken.)

Ga als volgt te werk om uw bedrijfsadres te verwijderen:

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik op het veld Adres .
  5. Klik op Adres wissen en vervolgens op Toepassen.