Så här hittar och använder Google information i företagsuppgifter

För att ge användarna så komplett och aktuell information som möjligt om platser visar Google profiler (inklusive företagsprofiler) på Google Sök och Google Maps. Uppgifterna visas även på webbplatser och i appar från tredje part via API:er, till exempel de som finns på Google Maps Platform. Google kan också använda profilinformation för att generera insikter och potentiella kunder för företagskunder.

Information i din företagsprofil

Om kunder till exempel söker efter en restaurang som du hanterar kan de se uppgifter som du har lagt till, som öppettider och adress. De kan också se information som du inte har lagt till, till exempel en länk till menyn eller foton på rätter som andra kunder har lagt upp. Genom kombinationen av information från dig och andra källor kan kunderna fatta välgrundade beslut om att besöka ditt företag. Användarna kan också se personliga rekommendationer och matchningar utifrån sina preferenser.

Så hämtar Google företagsinformation

Uppgifterna i profilerna sammanställs från en mängd olika källor:

• offentligt tillgänglig information, som genomsökt webbinnehåll (till exempel information från ett företags officiella webbplats)
  • licensierad data från tredje part
  • användare som bidrar med faktainformation (till exempel adresser och telefonnummer) och innehåll (som foton och recensioner), inräknat företagsägare som gör anspråk på uppgifter om profiler via Google Företagsprofil
  • information baserad på Googles interaktioner med en lokal plats eller ett lokalt företag.

Om du anser att uppgifterna om en profil är felaktiga eller bör tas bort kan du föreslå en ändring eller flagga den för borttagning. Om du anser att en profil ska tas bort enligt europeisk dataskyddslagstiftning kan du läsa här. Om du anser att uppgifterna bör tas bort av andra juridiska skäl kan du skicka in en juridisk begäran. Mer information om hur Google behandlar personuppgifter i samband med uppgifter om profiler finns i Googles integritetspolicy.

Information i lokala sökresultat

Google använder företagsinformation för att kunna visa relevanta lokala sökresultat på hela Google, som Google Maps och Sök.

Om du exempelvis har en frisörsalong och anger information om adress och öppettider kan ditt företag synas i lokala sökresultat när någon söker efter ”frisör i närheten” eller ”salong öppen nu”. Läs mer om lokala sökresultat.