Hoe Google gegevens uit bedrijfsvermeldingen verzamelt en gebruikt

Google geeft lokale vermeldingen (inclusief bedrijfsvermeldingen) weer op Google Zoeken en Google Maps, op websites en in apps van derden via API's zoals die op het Google Maps Platform. Google doet dit om gebruikers de meest volledige en actuele gegevens over plaatsen te geven. Google kan ook gegevens uit lokale vermeldingen gebruiken om inzichten en leads te genereren voor zakelijke klanten.

Informatie in Google Mijn Bedrijf

Als klanten bijvoorbeeld zoeken naar een restaurant dat u runt, kunnen ze informatie vinden die u heeft toegevoegd, zoals de openingstijden en het adres. Ze kunnen ook informatie krijgen die u niet heeft toegevoegd, zoals een link naar uw menu of foto's die klanten hebben geüpload van maaltijden die ze hebben genuttigd. De combinatie van door u verstrekte gegevens en informatie uit andere bronnen helpt klanten een weloverwogen beslissing te nemen over uw locatie. Gebruikers kunnen ook gepersonaliseerde aanbevelingen en overeenkomsten vinden op basis van hun voorkeuren.

Hoe verkrijgt Google bedrijfsinformatie

De gegevens in lokale vermeldingen zijn afkomstig uit diverse bronnen:

• Openbaar beschikbare gegevens, zoals gecrawlde webcontent (bijv. gegevens van de officiële website van een bedrijf)
  • Gelicentieerde gegevens van derden
  • Gebruikers die feitelijke informatie (zoals adressen en telefoonnummers) en content (zoals foto's en reviews) leveren, waaronder eigenaren die lokale vermeldingen claimen via Google Mijn Bedrijf
  • Gegevens op basis van de interacties van Google met een lokale plaats of bedrijf

Als u vindt dat een lokale vermelding onjuist is of moet worden verwijderd, kunt u een bewerking voorstellen of deze markeren voor verwijdering. Als u van mening bent dat een lokale vermelding moet worden verwijderd op grond van de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming, gaat u naar deze pagina. Als u van mening bent dat de vermelding om een andere juridische reden moet worden verwijderd, kunt u een juridisch verzoek indienen. Raadpleeg het Privacybeleid van Google voor meer informatie over hoe Google persoonsgegevens verwerkt in de context van lokale vermeldingen.

Informatie in lokale zoekresultaten

Google gebruikt bedrijfsinformatie om relevante lokale zoekresultaten weer te geven op Google, zoals op Google Maps en Zoeken.

Als u bijvoorbeeld eigenaar bent van een kapsalon, kan uw bedrijf worden weergegeven in de lokale zoekresultaten voor mensen die zoeken naar 'kapsalons in de buurt' of 'kapsalons die nu open zijn', omdat u uw adres en openingstijden heeft verstrekt. Meer informatie over lokale zoekresultaten