Sådan finder og bruger Google oplysninger i virksomhedsprofiler

For at give brugerne de mest fuldstændige og opdaterede oplysninger om steder viser Google profiler (herunder virksomhedsprofiler) på Google Søgning og Google Maps samt på tredjepartswebsites og i tredjepartsapps via API'er såsom dem, der findes på Google Maps Platform. Google kan også bruge oplysninger fra profiler til at generere indsigt og kundeemner til virksomhedskunder.

Oplysninger på din virksomhedsprofil

Hvis potentielle kunder eksempelvis søger efter en restaurant, som du administrerer, kan de se oplysninger, som du har tilføjet, f.eks. restaurantens åbningstider og adresse. De kan måske også se oplysninger, som du ikke har tilføjet, f.eks. et link til din menu eller billeder af retter, som kunder, der har besøgt restauranten, har uploadet. Denne kombination af oplysninger, som du har tilføjet, og oplysninger fra andre kilder, gør det lettere for potentielle kunder at beslutte sig for, om de vil besøge dig. Brugere kan også få vist tilpassede anbefalinger og match baseret på deres præferencer.

Sådan indhenter Google virksomhedsoplysninger

Oplysninger i profiler indsamles fra en række forskellige kilder, bl.a.:

• Offentligt tilgængelige oplysninger såsom crawlet webindhold (f.eks. oplysninger fra en virksomheds officielle website)
  • Licenserede data fra tredjeparter
  • Brugere, som bidrager med faktuelle oplysninger (adresser og telefonnumre etc.) og indhold (billeder og anmeldelser etc.), f.eks. virksomhedsejere, der gør krav på profiler via Google Virksomhedsprofil
  • Oplysninger baseret på Googles interaktioner med et lokalt sted eller en lokal virksomhed

Hvis du mener, at en profil er unøjagtig eller bør fjernes, kan du foreslå en redigering eller rapportere den med henblik på fjernelse. Hvis du mener, at en profil bør fjernes i henhold til europæiske databeskyttelseslove, kan du få flere oplysninger her. Hvis du mener, at den bør fjernes af andre juridiske årsager, skal du indsende en retslig anmodning. Du kan få flere oplysninger om, hvordan Google behandler personoplysninger i forbindelse med profiler, i Googles privatlivspolitik.

Oplysninger i lokale søgeresultater

Google bruger virksomhedsoplysninger som en hjælp til at vise relevante lokale søgeresultater overalt på Google, f.eks. i Google Maps og Søgning.

Hvis du f.eks. er indehaver af en frisørsalon, kan din virksomhedsprofil blive vist i lokale søgeresultater, når folk søger efter "saloner i nærheden" eller "saloner, der er åbne nu", fordi de oplysninger, som du har angivet, inkluderer din virksomheds adresse og åbningstider. Få flere oplysninger om lokale søgeresultater