Retningslinjer for anmeldelser

Sammendrag: Sørg for at anmeldelsene i bedriftsoppføringen din, eller de du selv gir til en bedrift du har besøkt, er ærlige beskrivelser av kundeopplevelsen. De som ikke er det, kan bli fjernet.

Enten du skal besøke et sted eller eier det, ønsker du sikkert at vurderingene, anmeldelsene, bildene og anbefalingene skal være nyttige og pålitelige. Det å skrive anmeldelser av steder er en flott måte å dele både positive og negative synspunkter på. Vi ber likevel om at du følger retningslinjene nedenfor når du skriver anmeldelser.

Vi fjerner innhold som bryter en eller flere av retningslinjene for innhold nedenfor:

• Reklame: Ikke bruk anmeldelser til reklameformål, for eksempel ved å legge til telefonnumre eller linker til andre nettsteder. En anmeldelse skal gjenspeile de reelle erfaringene dine med et sted. Ikke legg ut anmeldelser bare for å endre stedets rangering.
  • Nettsøppel: Ikke spre nettsøppel. Skriv en sannferdig rapport om erfaringene dine med det aktuelle stedet. Ikke ta med reklame eller annet kommersielt innhold. Ikke legg ut det samme innholdet flere ganger, og ikke skriv anmeldelser av det samme stedet fra flere kontoer.
  • Telefonnumre, e-postadresser eller nettadresser: For å unngå reklame og nettsøppel i anmeldelser tillater vi ikke at anmeldelsene inneholder telefonnumre, e-postadresser eller linker til andre nettsteder. Hvis du vil oppdatere telefonnummeret, e-postadressen eller nettadressen til bedriften du omtaler, kan du i stedet bruke linken Rapportér et problem for å opplyse om den nye informasjonen.
  • Irrelevante anmeldelser: Ikke legg ut anmeldelser som er basert på andres opplevelser, eller som ikke handler om akkurat det stedet du anmelder. Anmeldelser skal ikke være et forum for generelle politiske eller sosiale kommentarer eller personlige tirader. Er adressen feil eller stedet lagt ned? Bruk linken «Rapportér et problem» for å opplyse om dette – ikke skriv en anmeldelse.
  • Vær høflig: Ikke bruk grovt, spottende eller støtende språk. Vi fjerner også omtaler som fremstår som personangrep.
  • Interessekonflikter: Anmeldelser er mest nyttige når de er ærlige og objektive. Hvis du eier eller jobber på et sted, bør du ikke omtale bedriften eller arbeidsgiveren din. Ikke tilby eller ta imot penger, produkter eller tjenester for å skrive anmeldelser for en bedrift eller legge ut negative anmeldelser av en konkurrent. Hvis du er bedriftseier, bør du ikke sette opp egne stasjoner eller sentraler i bedriften din der du ber folk om å skrive anmeldelser.
  • Ulovlig innhold: Ikke legg ut anmeldelser med innhold eller linker til innhold som er lovstridig, for eksempel linker som tilrettelegger for salg av reseptbelagte medikamenter uten resept.
  • Opphavsrettsbeskyttet innhold: Ikke legg ut anmeldelser som krenker andres rettigheter − inkludert opphavsretten. Hvis du vil ha mer informasjon eller sende inn en DMCA-forespørsel, kan du lese prosedyrene våre for opphavsrettsbeskyttet innhold.
  • Seksuelt eksplisitt materiale: Vi tillater ikke anmeldelser som inneholder seksuelt eksplisitt materiale. Vi har nulltoleranse for anmeldelser som representerer seksuell utnyttelse av barn eller der barn blir fremstilt på en seksuell måte. Når vi kommer over slikt innhold, fjerner vi den aktuelle anmeldelsen, avslutter kontoen og sender en rapport til NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children) i USA samt politiet.
  • Falsk identitet: Ikke legg ut anmeldelser på vegne av andre eller oppgi feil identitet eller tilknytning til stedet du omtaler.
  • Personlig og konfidensiell informasjon: Ikke legg ut anmeldelser som inneholder personlige eller konfidensielle opplysninger om andre, for eksempel personnumre eller informasjon om kredittkort eller førerkort.
  • Hatsk innhold: Vi tillater ikke anmeldelser som krenker grupper av personer basert på rase eller etnisk opprinnelse, religion, funksjonshemming, kjønn, alder, militærbakgrunn, seksuell legning eller kjønnsidentitet.

Er du ikke sikker på hva du skal skrive? Få tips om hvordan du skriver gode anmeldelser.

Se retningslinjene for bilder og videoer