Träffa våra produktexperter

Produktexperter är Google-användare som hjälper till med frågor och felsökning. Du kan ha stött på några av dem i Företagsprofil-forumet. Här vill vi presentera produktexperterna inom Företagsprofil och låta dem berätta några ord om sig själva. Säg hej nästa gång du ser dem!

Läs mer om produktexperter

Ben Fisher

Ben är specialist på lokal SEO och har hjälpt företag att stärka sin onlinenärvaro sedan 1994. Tack vare sina bidrag till Företagsprofil-forumet har han handplockats av Google som produktexpert inom Företagsprofil. Ben är dessutom involverad i Moz årliga undersökning av rankningsfaktorer för lokal sökning och bidrar regelbundet till BrightLocal.

Ben var med och grundade Steady Demand som är specialiserat på lokal SEO och sociala medier. Företaget hjälper kunder att motverka spam på kartor, hantera komplexa problem med Företagsprofil och felsöka rankningsproblem på Google.

Du kan följa Ben på Twitter och LinkedIn.

Colan Nielsen

Colan är VP of Local Search på Sterling Sky Inc och har arbetat med lokal SEO sedan 2010. Han är dessutom Google-produktexpert i Företagsprofil-forumet.  Han bidrar till Moz välkända undersökning av rankningsfaktorer för lokal sökning och arbetade tidigare som Google Map Maker Regional Lead.

Colan är intresserad av allt som har med lokal sökning att göra och är aktiv i flera onlinegrupper, bland annat Local Search Forum där han är moderator.

Du kan följa Colan på Twitter.

Dan Foland

Dan har arbetat med SEO i närmare tio år och är SEO Director på Posti, en reklambyrå för advokater och juristbyråer. Innan han började arbeta professionellt med sökmotoroptimering sysslade han med privata webbplatsprojekt, och det var då hans intresse för ämnet väcktes.

Dan ansökte till Produktexpertprogrammet efter att ha hört andra produktexperter tala om det och förstod att han kunde bidra med sin långa erfarenhet av lokal SEO och Företagsprofil.

Du kan följa Dan på Twitter och DanFoland.com.

David Cox

David hörde talas om TC-programmet när Joy Hawkins berättade om det i podden SEO 101. David är godkänd granskare, bidragande användare på nivå 8 och betrodd fotograf i Local Guides Connect-programmet. Han började arbeta med försäljning av SDSL-tjänster och webbplatser 1997. På den tiden var det vanligast med uppringd internetanslutning, och att gå från 256 kBit/s till 1,5 MBit/s var en stor sak för mindre företag. Sedan dess har han lärt sig HTML och sökoptimering, till stor del på egen hand.

Helmut Geissler

Helmut har gillat kartor ända sedan han som barn ritade egna kartor för hand (till exempel över Förenade kungariket) för att lära sig geografi. Numera är hans händer lite för skakiga för att rita kartor, men det är där Google Maps och Företagsprofil kommer in i bilden. De produkterna och att svara på de hundratals frågorna i forumen varje vecka håller honom sysselsatt och engagerad. Helmut är en aktiv produktexpert i hjälpforumet för engelska, spanska och tyska Maps.

James Clemens

James började utveckla produkter och varumärken redan på 1980-talet och inledde sin professionella bana inom webbplatsutveckling och SEO 1996. Han kodar webbplatser i HTML, CSS och PHP och utmanar sig själv att vara kreativ i varje enskilt projekt. Han är teknolog ut i fingerspetsarna, har alltid ett leende på läpparna på jobbet och är känd för sitt tålamod och sin hjälpsamhet. James bidrar regelbundet med expertartiklar i Google Partners-systemet och arbetar dessutom som konsult för småföretag. Han bidrar till Google med sina djupgående kunskaper och utsågs 2015 till årets mest inspirerande medlem i Nordamerikas Google Partners-forum. Han är engagerad i flera välgörenhetsorganisationer i Panama City Beach i Florida och gillar att fördjupa sina kunskaper och hjälpa andra att bli framgångsrika.

James är dessutom produktexpert inom Google Ads och Google Partners, Stjärnskott inom Google AdWords Express och certifierad inom alla Google Ads-produkter, Google Analytics, mobilwebbplatser och digital försäljning. Han driver en certifierad Google Partner-byrå i Florida som han grundade 1992 och där han hjälper kunder över hela världen att bygga digital närvaro.

Joy Hawkins

Joy Hawkins

Joy äger Local Search Forum, LocalU samt Sterling Sky, en byrå inriktad på lokal SEO i Kanada och USA. Hon har jobbat i branschen sedan 2006. Hon skriver artiklar för bland annat Search Engine Land och är regelbunden talare på marknadsföringskonferenser som MozCon, LocalU, Pubcon, SearchLove och State of Search.

Du kan följa Joy på Twitter.

Krystal Taing

Krystal Taing

Krystal har arbetat med SEO och e-handel under det senaste årtiondet med särskilt fokus på lokal sökning sedan 2014. Med erfarenhet av att ta fram lokala strategier hjälper hon varumärken med verksamhet på flera platser att lösa sina mest komplicerade marknadsföringsutmaningar. Bland annat hjälper hon dem att förbättra sin organiska synlighet, sökrankning och online-till-offline-trafik. Krystal är en respekterad auktoritet inom lokal sökning och en resurs för både marknadsförare och företag.

Du kan följa Krystal på Twitter.

Mike Blumenthal

Mike Blumenthal

Mike har tillhandahållit webbtjänster sedan 1995. Innan han specialiserade sig på webbdesign och sökkonsultverksamhet 2001 var han chef på ett familjeägt detaljhandelsföretag i mer än 30 år. Som alla småföretagare som försöker marknadsföra sig mot en fragmenterad kundkrets frustrerades han av de svårigheter och kostnader som var förknippade med de tillgängliga annonseringsalternativen. Strax efter att Google Maps lanserades 2004 slängde han sina nio Yellow Pages-företagskataloger och började fokusera på lokal sökning. Under veckan kan du läsa hans blogg Understanding Google Maps and Local Search, där han skriver om lokal sökning och hur den påverkar näringslivet. Under det senaste året har Mike varit med och grundat två lokalt fokuserade företag: LocalU.org, som specialiserar sig på utbildning av småföretag, och GetFiveStars.com, som hjälper småföretag att hantera komplexiteten i feedback och recensioner från kunder.

Tim Capper

Tim har arbetat med sökmarknadsföring i mer än tio år och är specialiserad på lokal SEO. Efter att ha tagit schweizisk examen (BelvoirPark Hotel Fachschule) i hospitality management ägde och drev han ett eget hotell i Lake District i Förenade kungariket. Det var i samband med utbrottet av mul- och klövsjukan som han finslipade sina kunskaper inom sökmarknadsföring.

Tim beslutade sig för att gå över till sökmarknadsföring och flyttade till Northamptonshire, där han i dag driver SEO-konsultfirman onlineownership.com som har en global kundbas. Som Google-produktexpert möter han problem som den genomsnittliga webbansvariga aldrig ser, och bidrar med värdefull kunskap till den redan förstklassiga service som Online Ownership erbjuder sina kunder. Företagets innovativa syn på onlinemarknadsföring och filosofi kring kompetensdelning syns i deras senaste kampanj Put your Business on the Map och i de guider de har producerat och publicerat. Tim är övertygad om att Google Business Pages kan erbjuda företag en verklig möjlighet att marknadsföra sig online och hjälper dem gärna att lösa deras problem i Googles produktforum för företag.

Tom Waddington

Tom har hjälpt ett stort antal företag att förbättra sin närvaro i lokala sökresultat under de senaste dryga tio åren. Det var när han letade efter en lösning på ett unikt problem som han stötte på Företagsprofil-forumet, där han fick hjälp av några produktexperter. När han ögnade igenom forumet såg han en möjlighet att bidra med sin egen erfarenhet och började hjälpa andra användare att få svar på sina frågor. Hans intresse av att lära sig nya saker, hjälpa andra och bekämpa spam gjorde honom till en regelbunden deltagare i forumet.

Yan Gilbert

Efter att Yan skapade en webbplats till sitt eget snickeriföretag 2005 insåg han att han behövde generera mer försäljning. Han upptäckte SEO och lärde sig webbplatsoptimering på egen hand, vilket har varit hans stora intresse sedan dess.

Yan började fokusera på lokal SEO efter att ha jobbat med ett flertal webbplatser. Han började arbeta hos Joy Hawkins och hjälpte småföretag med deras SEO. Efter att ha tittat på en mängd diagram över sökordsrankning funderade han på om det fanns ett enklare sätt att visualisera lokala rankningar. Det ledde till att han på sin fritid skapade LocalFalcon, det första rutnätsbaserade verktyget för lokala rankningar av sitt slag som bygger på Google Maps API.

I dag arbetar han som Chief Product Officer på dbaPlatform och som senior SEO-specialist på Sterling Sky. Yan lever och arbetar i Newmarket i Ontario, Kanada. Du kan följa honom på Twitter, LinkedIn och yangilbert.com.

Sherry Bonelli

Sherry är ägare av Early Bird Digital Marketing och expert inom sökmotoroptimering (SEO) och digital marknadsföring med mer än 24 års erfarenhet. Hennes onlinemarknadsföringsbyrå hjälper kunder i hela USA och Kanada.

Sherry är produktexpert på platinanivå inom Google Företagsprofil och skriver krönikor på ledande marknadsföringswebbplatser som Search Engine Journal, Search Engine Land, MOZ och Adweek. 2018 utnämndes hon till SEO Contributor of the Year av Search Engine Land.

Hon är en omtyckt talare på ledande konferenser inom digital marknadsföring, poddar och webbinarier som Traffic & Conversion Summit, State of Search, Content Marketing World, Digital Marketer, SCORE, MOZ, Edge of the Web, Local Marketing Institute, Midwest Digital Marketing Conference och Duct Tape Marketing.

Sherry har en masterexamen i internetmarknadsföring. Hon är även LinkedIn Learning Instructor, adjungerad lärare på flera universitet och värd för podden The Marketing Plan.