Møt produktekspertene våre

Produkteksperter er Google-brukere som svarer på spørsmål og bidrar med feilsøking – du kan ha møtt noen av dem i brukerforumet for Bedriftsprofil. Vi ønsker å introdusere deg for Bedriftsprofil-produktekspertene, så de kan fortelle litt om seg selv. Si «hei» neste gang du ser dem.

Finn ut mer om produkteksperter

Ben Fisher

Ben er spesialist på lokal SEO og har siden 1994 hjulpet bedrifter å få økt tilstedeværelse på nettet. På grunn av Bens bidrag til Bedriftsprofil-forumet håndplukket Google ham som Bedriftsprofil-produktekspert. Ben er også bidragsyter til den årlige Moz-undersøkelsen om rangeringsfaktorer i lokale søk og bidrar stadig vekk til BrightLocal.

Ben var med på å stifte Steady Demand, som hjelper bedrifter med lokal SEO og bruk av sosiale medier. Steady Demand-teamet er spesialister på å hjelpe kunder å forhindre nettsøppel på kart, løse komplekse problemer med bedriftsprofiler og feilsøke rangeringsproblemer på Google.

Du kan kontakte Ben på Twitter og LinkedIn.

Colan Nielsen

Colan er viseadministrerende direktør for lokale søk hos Sterling Sky Inc og begynte å jobbe med lokal SEO tilbake i 2010. Google anser ham som produktekspert på grunn av bidragene hans i Bedriftsprofil-forumet. Han er bidragsyter til den berømte Moz-undersøkelsen om rangeringsfaktorer i lokale søk og var tidligere regionsleder i Google Map Maker.

Colan er besatt av alt som angår lokale søk, og er aktiv i mange nettgrupper, deriblant som moderator i forumet for lokale søk.

Du kan følge Colan på Twitter.

Dan Foland

Dan har jobbet med SEO i nesten ti år og er SEO-direktør hos Posti, et markedsføringsbyrå for advokater og advokatfirmaer. Før Dan begynte å jobbe profesjonelt med SEO, var han involvert i utviklingen av mange personlige nettsteder, og det var da han falt hodestups for SEO.

Dan fattet interesse for programmet for produkteksperter da noen andre eksperter fortalte ham om det, og han visste han kunne by på sin omfattende erfaring med lokal SEO og Bedriftsprofil.

Du kan kontakte Dan på Twitter eller DanFoland.com.

David Cox

David fant ut om programmet for toppbidragsytere da han hørte Joy Hawkins snakke om det på SEO 101-podcasten. David er en betrodd godkjenner, bidragsyter på nivå 8 og sertifisert fotograf i Local Guides Connect-programmet. Fra 1997 var David involvert i salg av SDSL-tjenester og -nettsteder da oppringing var den vanligste måten å koble seg til internett på. På den tiden var små bedrifter som hadde en tilkoblingshastighet 256 kB–1,5 MB, strålende fornøyd med det. Etter dette lærte han seg HTML og søkeoptimalisering på internett, i stor grad på egen hånd.

Helmut Geissler

Helmut har elsket kart fra barnsben av, og han håndtegnet kart for sin egen hygge (f.eks. av Storbritannia). Nå er han litt for ustødig på hendene til å tegne slike kart, men det er her Google Maps og Bedriftsprofil kommer inn i bildet. Disse produktene – samt hundrevis av ukentlige spørsmål og svar i forumene – sørger for at dagene hans er livlige og interessante. Helmut er en aktiv produktekspert i Maps-hjelpeforumene for engelsk, spansk og tysk.

James Clemens

På 80-tallet begynte James å utvikle produkter og merkevarer, og i 1996 satte han seg virkelig inn i SEO og utvikling av nettsteder. Han er en nettutvikler som jobber i CSS, PHP og HTML og stiller seg strenge krav til unik kreativitet i ethvert prosjekt. Han er lidenskapelig opptatt av teknologi, jobber med et smil om munnen og er kjent for å yte god hjelp med en stor dose tålmodighet. James bidrar regelmessig til ekspertartikler i Google Partners-systemet og hjelper små bedrifter med å gjøre det skarpt, så hans kunnskap er gull verdt for oss. I 2015 ble han til og med utnevnt som det tredje mest inspirerende medlemmet av fellesskapet for Google-partnere i Nord-Amerika. Han er involvert i flere veldedige organisasjoner i Panama City Beach i Florida og har det som best når han kan hjelpe andre og samtidig tilegne seg stadig mer kunnskap.

James er også produktekspert i Google Ads og Google Partners, et stjerneskudd i Google AdWords Express og sertifisert i alle Google Ads-produkter, Google Analytics, mobilnettsteder og digitale salg. I 1992 grunnla han et byrå i solrike Florida som er gitt Google Partners-merket, og han synes det er veldig trivelig å bygge digital tilstedeværelse for kunder over hele verden.

Joy Hawkins

Joy Hawkins

Joy er eieren av Local Search Forum, LocalU og Sterling Sky, et lokalt SEO-byrå i Canada og USA. Hun har jobbet i bransjen siden 2006. Hun skriver for publikasjoner som Search Engine Land og holder regelmessig foredrag på markedsføringskonferanser, blant annet MozCon, LocalU, Pubcon, SearchLove og State of Search.

Du kan følge Joy på Twitter.

Krystal Taing

Krystal Taing

Krystal har jobbet med SEO og netthandel det siste tiåret, med fokus på lokalt siden 2014. Hennes erfaring med å utarbeide lokale strategier hjelper merkevarer med flere beliggenheter å løse varige markedsføringsutfordringer, innbefattet større organisk synlighet, søkerangeringer og online-to-offline-trafikk. Krystal er en respektert ekspert på lokale søk og en nyttig ressurs for både bedrifter og markedsførere.

Du kan følge Krystal på Twitter.

Mike Blumenthal

Mike Blumenthal

Mike har jobbet med nettjenester siden 1995. I 2001 spesialiserte Mike seg på rådgivning i forbindelse med søk og nettdesign, og før det ledet han en familieeid og -drevet butikk i over 30 år. I likhet med alle bedriftseiere som prøver å markedsføre mot en fragmentert kundegruppe, var han hele tiden frustrert over barrierene og kostnadene forbundet med de aktuelle annonseringsalternativene. Kort tid etter at Google Maps ble lansert i 2004, kastet han ut sine ni telefonkataloger og begynte å fokusere på lokale søk. Hver uke deler han sine tanker om lokale søk og effekten disse har på bedrifter, i bloggen Understanding Google Maps and Local Search. I løpet av det siste året har Mike vært med på å stifte to bedrifter med et lokalt fokus: LocalU.org, som fokuserer på opplæring av små bedrifter, og GetFiveStars.com, som hjelper små bedrifter å håndtere anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder.

Tim Capper

Tim har jobbet med søkemotormarkedsføring i over 10 år og er spesialist på lokal SEO. Han tok utdannelse innen hotelledelse i Sveits (BelvoirPark Hotel Fachschule), og siden det har han vært eier av og leder for sitt eget hotell i Lake District i Storbritannia. Under utbruddet av munn- og klovsyken fikk han finpusset ferdighetene sine innen søkemotormarkedsføring.

Da Tim bestemte seg for en karriere innen søkemotormarkedsføring, flyttet han til Northamptonshire, og nå leder han et SEO-konsulentbyrå, onlineownership.com, som tilbyr skreddersydde tjenester til en global kundebase. At jeg er Google-produktekspert, gjør meg i stand til å se problemer som gjennomsnittlige nettutviklere aldri oppdager, noe som gir en ekstra dimensjon til de utmerkede tjenestene Online Ownership allerede yter kundene. Online Ownership har en innovativ tilnærming til søkemotormarkedsføring og deling av ferdigheter, noe som er tydelig i den nylige «Put your Business on the Map»-kampanjen (sett bedriften din på kartet) og ved at de har produsert og publisert veiledninger og trinnvise veiledninger. Tim er lidenskapelig opptatt av fordelene bedrifter kan oppnå med Google-bedriftsoppføringer, for her har de en utmerket mulighet til å markedsføre og bygge merkevare på nettet. Tim finner stor glede i å hjelpe slike bedrifter å løse problemene de har, i Google-forumer og forumer for bedriftsprodukter.

Tom Waddington

I over ti år har Tom har hjulpet en rekke bedrifter med å få større synlighet i lokale søkeresultater. Et unikt problem førte ham til Bedriftsprofil-brukerforumet, hvor han fikk hjelp av et par produkteksperter. Da han så gjennom forumet, innså han at erfaringen hans kunne komme mange til gode der, så han begynte å svare på spørsmål fra andre brukere. Et ønske om å lære, hjelpe andre og bekjempe nettsøppel gjorde at han ble en flittig forumdeltaker.

Yan Gilbert

Etter at Yan hadde utviklet et nettsted for sin egen bedrift, som bearbeider treverk, innså han at bedriften måtte få opp salgstallene. Han oppdaget SEO, og etter at han på egen hånd lærte seg hvordan nettsteder kan optimaliseres, har han vært hektet på dette.

Etter å ha jobbet med en rekke nettsteder, vendte Yan fokus mot lokal SEO. Han ble ansatt av Joy Hawkins og begynte å hjelpe små bedrifter med avanserte SEO-oppgaver. Etter å ha sett på en rekke diagrammer med rangeringer av søkeord, tenkte han at det måtte være mulig å fremstille lokale rangeringer på en enklere måte. På fritiden stiftet han derfor LocalFalcon, det første lokale rangeringsverktøyet i rutenettformat, ved hjelp av Google Maps API.

Han jobber for tiden som produktleder hos dbaPlatform samt SEO-seniorspesialist hos Sterling Sky. Yan jobber og bor i Newmarket i Ontario. Kontakt ham på Twitter, LinkedIn eller yangilbert.com.

Sherry Bonelli

Hun eier Early Bird Digital Marketing, et digitalt markedsføringsbyrå som betjener kunder i hele USA og Canada, er ekspert på søkemotoroptimalisering (SEO) og digital markedsføring og har over 24 års erfaring.

Sherry er produktekspert på platinanivå innen Google-bedriftsprofiler og spaltist for ledende markedsføringsnettsteder som MOZ, Adweek, Search Engine Land og Search Engine Journal. I 2018 tildelte Search Engine Land henne prisen som årets SEO-bidragsyter.

Hun er en anerkjent foredragsholder og delt kunnskapen sin på ledende konferanser innen digital markedsføring, i podcaster og på nettseminarer som Traffic & Conversion Summit, State of Search, Content Marketing World, Digital Marketer, SCORE, MOZ, Edge of the Web, Local Marketing Institute, Midwest Digital Marketing Conference og Duct Tape Marketing.

Sherry har en mastergrad i internettmarkedsføring. Hun er dessuten LinkedIn-instruktør, professor II på en rekke universiteter og vert for The Marketing Plan-podcasten.