Hjälp till att skydda din företagsprofil på Google

Vi rekommenderar att du följer anvisningarna nedan för att skydda din företagsprofil på Google.

Gör anspråk på alla dina företagsadresser

Gör anspråk på alla dina företagsadresser på Google Maps och Sök. Om du har företagsadresser som du inte har gjort anspråk på blir ditt företag sårbarare och risken för kapning ökar. Läs mer om hur du lägger till eller gör anspråk på din företagsprofil på Google.

Så här kontrollerar du om någon har gjort anspråk på en företagsprofil:

I Google Sök:

1. Öppna Google Sök på datorn.
  2. Sök efter ditt företagsnamn.
  3. Kontrollera faktapanelen till höger som visar din företagsinformation:
    1. Om det finns en länk i faktapanelen med texten "Äger du företaget?" eller "Gör anspråk på företaget" har ingen gjort anspråk på företagsprofilen ännu.
    2. Om du klickar på "Äger du företaget?" och ser en skärm med texten "Den här företagsprofilen kanske hanteras av någon annan" har någon gjort anspråk på din företagsprofil.
    3. Om du klickar på "Äger du företaget?" och nästa skärm visar texten "Hantera det här företaget för att svara på recensioner, uppdatera information med mera" har ingen gjort anspråk på din profil ännu.

I Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter ditt företagsnamn.
  3. Om du ser texten "Gör anspråk på företaget" på fliken Om har ingen gjort anspråk på din företagsprofil ännu.

Begränsa åtkomsten till din företagsprofil

Ju färre personer som har åtkomst till din företagsprofil, desto mindre risk är det att den utsätts för intrång. Du bör endast ge åtkomst till ägare och ansvariga som behöver kunna hantera företagsprofilen.

Observera att ägare kan redigera och överföra ägarskap av ditt företag, så var noga med vem du lägger till. Ta bort åtkomst till profilen för före detta anställda som inte längre arbetar på ditt företag. Använd ett e-postalias för ansvariga som hanterar din profil. Se till att du behåller åtkomsten om du lägger till en tredje part som ska hantera din företagsprofil.

Se upp för e-postmeddelanden med begäran om att få bli ägare eller ansvarig för din företagsprofil. Godkänn inte sådana förfrågningar om du inte känner personen som begär åtkomst.

Se upp för bedrägerier där någon påstår sig vara Google

Se upp för telefonsamtal, e-postmeddelanden eller sms från personer som mot betalning erbjuder sig att hjälpa dig med din företagsprofil. Detta omfattar även personer eller företag som påstår sig vara Googles support eller anställda. Observera att Google inte tar betalt för denna tjänst.

Tips! Google ber aldrig om ett engångslösenord (OTP) eller personligt identifieringsnummer (PIN). Google försöker aldrig övertala dig att betala för underhåll av din företagsprofil. Detta inkluderar verifiering eller återställning av din företagsprofil.

Om du anlitar en tredje part för hantering av din företagsprofil ska du försäkra dig om att du behåller åtkomst till profilen som ägare. Det är förbjudet att ändra eller inaktivera funktioner på profilen utan ditt uttryckliga samtycke. Om detta skulle hända kan du rapportera det som en överträdelse av tredjepartspolicyn.

Följ de rekommenderade säkerhetsmetoderna för att skydda dig online

För att stärka ditt Google-kontos säkerhet bör du använda starka lösenord, förvara dina enheter säkert, aktivera tvåstegsverifiering och använda webben på ett säkert sätt. Läs mer om hur du skyddar dig online.

Ansvariga från tredje part

Följ våra policyer

Bidrag till Google Maps och din företagsprofil ska motsvara äkta upplevelser och följa våra policyer. Falskt engagemang och innehåll som bryter mot policyer är inte tillåtet och tas bort. Om falskt engagemang upptäcks kan begränsningar för inlägg på din företagsprofil införas.

Se till att följa våra policyer för att undvika begränsningar av din företagsprofil.