Bidra til å beskytte Google-bedriftsprofilen din

Vi anbefaler på det sterkeste at du følger fremgangsmåten nedenfor for å beskytte Google-bedriftsprofilen din.

Gjør krav på alle bedriftsbeliggenhetene dine

Gjør krav på alle bedriftsbeliggenhetene dine på Google Søk og Maps. Merk deg at beliggenheter du ikke har gjort krav på, gjør bedriften din mer sårbar og utsatt for kontokapring. Finn ut hvordan du legger til eller gjør krav på bedriftsprofiler på Google.

Slik sjekker du om bedriftsprofiler er gjort krav på eller ikke:

På Google Søk:

1. Åpne Google Søk på datamaskinen.
  2. Søk etter bedriftsnavnet ditt.
  3. Sjekk bedriftsinformasjonen som vises i kunnskapspanelet til høyre:
    1. Hvis kunnskapspanelet har en link med teksten «Eier du denne bedriften?» eller «Gjør krav på denne bedriften», har du ikke gjort krav på bedriftsprofilen ennå.
    2. Hvis du klikker på «Eier du denne bedriften?» og du ser en skjerm med teksten «En annen person administrerer denne bedriftsprofilen», har du gjort krav på bedriftsprofilen.
    3. Hvis du klikker på «Eier du denne bedriften?» og du ser teksten «Administrer denne bedriften for å kunne svare på anmeldelser, oppdatere informasjon og mye mer» i det neste skjermbildet, har du ennå ikke gjort krav på profilen.

På Google Maps:

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Søk etter bedriftsnavnet ditt.
  3. Hvis du ser «Gjør krav på denne bedriften» på «Info»-fanen, har du ikke gjort krav på bedriftsprofilen ennå.

Begrens tilgangen til bedriftsprofilen din

Jo færre personer som kan åpne bedriftsprofilen, desto lavere er sannsynligheten for sikkerhetsbrudd. Tilgangen bør begrenses til eiere og administratorer som faktisk administrerer bedriftsprofilen.

Merk deg at eiere kan endre og overføre eierskapet av bedriften, så legg til eiere med ekstra omhu. Fjern tidligere ansattes tilgang til profilen. Bruk et e-postalias for administratoren av profilen. Påse at du fortsatt har tilgang hvis du legger til en tredjepart som kan administrere bedriftsprofilen.

Følg nøye med på e-poster der andre ber om å bli eier av eller administrator for bedriftsprofilen. Ikke godkjenn slike forespørsler, med mindre du kjenner hen som ber om tilgang.

Vær på vakt mot falske identiteter på Google

Vær på vakt mot SMS-er, e-poster og telefonsamtaler fra folk som tilbyr seg å hjelpe deg med bedriftsprofilen din i bytte mot penger. Her snakker vi både om personer og bedrifter som hevder å være Google-ansatte eller tilknyttet Google Brukerstøtte. Merk deg at Google ikke tar betalt for denne tjenesten.

Tips: Google ber deg aldri om å oppgi PIN-koder eller engangspassord. Og Google kommer aldri til å avkreve deg gebyrer for vedlikehold av bedriftsprofilen din, enten det gjelder å bekrefte eller gjenopprette den.

Hvis en tredjepart administrerer bedriftsprofilen, må du påse at du beholder tilgang som eier av profilen. Tredjeparten har ikke lov til å endre eller deaktivere profilfunksjoner uten uttrykkelig samtykke fra deg. Men hvis slikt skulle skje, kan du rapportere brudd på retningslinjene for tredjeparter.

Følg anbefalte sikkerhetspraksiser for å holde deg trygg på nettet

Du kan styrke sikkerheten til Google-kontoen din ved å bruke sterke passord, hold enhetene dine sikre, slå på totrinnsbekreftelse og surfe trygt på nettet. Finn ut mer om hvordan du holder deg trygg på nettet.

Tredjepartsadministratorer

Overhold retningslinjene våre

Bidrag til Google Maps og bedriftsprofilen din skal gjenspeile reelle opplevelser og være i tråd med retningslinjene. Falske engasjementsberegninger og innhold som bryter retningslinjene, er ikke tillatt og blir fjernet. Hvis vi oppdager falske engasjementsberegninger, kan bedriftsprofilen din pålegges publiseringsbegrensninger.

Du kan unngå at bedriftsprofilen pålegges begrensninger, ved å overholde retningslinjene.

Relaterte ressurser