Uw Google-bedrijfsprofiel beveiligen

We raden u sterk aan de stappen hieronder uit te voeren om uw Google-bedrijfsprofiel te beschermen.

Claim al uw bedrijfslocaties

Claim al uw bedrijfslocaties op Google Maps en Zoeken. Niet-geclaimde locaties kunnen uw bedrijf kwetsbaarder en vatbaarder maken voor hacks. Ontdek meer informatie over hoe u uw bedrijfsprofiel op Google kunt toevoegen of claimen.

Zo controleert u of een bedrijfsprofiel is geclaimd:

In Google Zoeken:

1. Open Google Zoeken op uw computer.
  2. Zoek naar uw bedrijfsnaam.
  3. Controleer rechts het kennisvenster met uw bedrijfsinformatie:
    1. Als het kennisvenster een link bevat met de tekst 'Ben je eigenaar van dit bedrijf?' of 'Claim dit bedrijf', is uw bedrijfsprofiel nog niet geclaimd.
    2. Als u op 'Ben je eigenaar van dit bedrijf?' klikt en de tekst 'Iemand anders beheert dit bedrijfsprofiel' op het scherm staat, is uw bedrijfsprofiel geclaimd.
    3. Als u op 'Ben je eigenaar van dit bedrijf?' klikt en de tekst 'Beheer dit bedrijf om onder andere te reageren op reviews en informatie te updaten' op het volgende scherm staat, is uw profiel nog niet geclaimd.

In Google Maps:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Zoek naar uw bedrijfsnaam.
  3. Als er 'Claim dit bedrijf' op het tabblad Over staat, is uw bedrijfsprofiel nog niet geclaimd.

Beperk de toegang tot uw bedrijfsprofiel

Hoe minder mensen toegang hebben tot uw bedrijfsprofiel, hoe kleiner de kans dat het wordt gehackt. Verleen alleen toegang aan eigenaren en beheerders die essentieel zijn om het bedrijfsprofiel te beheren.

Eigenaren kunnen uw bedrijf bewerken en het eigendom ervan overdragen, dus denk goed na voordat u ze toevoegt. Verwijder de profieltoegang van voormalige medewerkers als ze niet meer bij uw bedrijf werken. Gebruik een e-mailalias voor de beheerder van uw profiel. Zorg dat u toegang houdt als u een derde partij toevoegt om uw bedrijfsprofiel te beheren.

Let op e-mailverzoeken om eigenaar of beheerder van uw bedrijfsprofiel te worden. Keur deze verzoeken af, tenzij u degene kent die om toegang vraagt.

Pas op voor scams op Google waarbij de identiteit wordt nagebootst

Pas op voor telefoongesprekken, e-mails of sms-berichten van mensen die aanbieden om in ruil voor geld te helpen met uw bedrijfsprofiel. Dit geldt ook voor mensen of bedrijven die beweren Google Support- of Google-werknemers te zijn. Google brengt geen kosten in rekening voor deze service.

Tip: Google vraagt u nooit om een eenmalig wachtwoord of pincode. Google probeert u er nooit van te overtuigen dat u moet betalen om uw bedrijfsprofiel te onderhouden. Dit geldt ook voor uw bedrijfsprofiel laten verifiëren of herstellen.

Als u uw bedrijfsprofiel beheert via derden, zorgt u dat u toegang tot uw profiel houdt. Het is verboden om profielfuncties te wijzigen of uit te zetten zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Als u hiervoor geen toestemming heeft gegeven, kunt u een schending van het beleid voor derden melden.

Volg de best practices voor beveiliging zodat u online beschermd blijft

Verbeter de beveiliging van uw Google-account door sterke wachtwoorden te gebruiken, uw apparaten te beveiligen, verificatie in 2 stappen aan te zetten en beveiligd op het web te browsen. Ontdek meer informatie over hoe u zichzelf online kunt beschermen.

Externe beheerders

Houd u aan ons beleid

Bijdragen aan Google Maps en uw bedrijfsprofiel moeten over echte ervaringen gaan en voldoen aan ons beleid. Content met valse betrokkenheid en content die het beleid schendt zijn niet toegestaan en worden verwijderd. Als er valse betrokkenheid wordt vastgesteld, kunnen er beperkingen voor posten worden toegepast op uw bedrijfsprofiel.

Zorg dat u ons beleid volgt om te voorkomen dat uw bedrijfsprofiel wordt beperkt.