Om tredjepartsrecensioner

Företag på Sök och Maps kan visa tredjepartsrecensioner från olika källor. Recensionerna visas i företagsprofilen så att kunderna får ännu mer relevant information om företaget.

Tredjepartsrecensioner är recensioner som lämnas på webbplatser som inte tillhör Google. Företagets kategori och plats avgör typerna av recensioner och hur de visas på olika plattformar och enheter.

Recensionsutdrag från samlarwebbplatser

Recensioner från relevanta recensionswebbplatser kan visas i din företagsprofil. Ett recensionsutdrag är ett kort sammandrag av en recension eller ett betyg från en recensionswebbplats. Betyget är vanligtvis ett genomsnitt av de kombinerade poängen från många granskare. Läs mer om recensionsutdrag.
När Google hittar giltiga recensioner eller betyg kan vi visa ett avancerat utdrag som innehåller stjärnmärkning och annan översiktsinformation från recensioner och betyg.

Topplistor från webben

Viktigt!  Topplistor från webben är bara tillgängliga för företag i USA.

På Google Sök kan företagsprofiler för lokala företag visa topplistor från webben.

Det är listor som hämtas från webben, till exempel ”Tio bästa restaurangerna i San Francisco”. Listorna kan hjälpa användare att välja en populär restaurang i ett visst område.

Recensioner av specifika företagstyper

Viktigt att tänka på för alla typer av företag:

• Det går inte att välja från vilka partnerwebbplatser som recensionerna hämtas.
  • Det går inte att välja bort recensioner från tredjepartspartner.
  • Kontakta tredjepartspartnern direkt om du får problem med ett övergripande betyg eller en enskild recension från partnerns webbplats.
Hotellrecensioner

Ett hotells företagsprofil på Google Sök och Maps kan visa recensioner från relevanta resepartner.

Recensionerna visar hotellets övergripande betyg och länken till hotellets sida på partnerns webbplats. Partnerrecensioner kan också visas på listan över Google-recensioner, tydligt märkta så att det framgår vilken partnerwebbplats de kommer ifrån.