Je telefoon gebruiken om in de auto in te loggen bij Google-apps en -services

Je kunt beveiligd toegang tot je Google-account en apps krijgen in de auto.

Wat je nodig hebt:

Belangrijk: Uit veiligheidsoverwegingen moet je auto geparkeerd staan als je wilt inloggen op je Google-account.

1. Start je auto.
  2. Selecteer op het scherm van je auto een Google-app, zoals Google Maps Posten op Google Maps, de Google Play Store Google Play of de Google Assistent Assistent.
    • Als je Google Maps Posten op Google Maps wilt gebruiken, tik je rechtsboven op de cirkel met je accountfoto of 1e initiaal en dan Inloggen.
    • Als je de Google Play Store Google Play wilt gebruiken, tik je op Inloggen.
    • Als je de Google Assistent Assistent wilt gebruiken, tik je rechtsboven op de cirkel met je accountfoto of 1e initiaal en dan Inloggen.
  3. Tik in het inlogscherm van de app op Inloggen met Android-telefoon.
  4. Er verschijnt een QR-code op het scherm van je auto. Als je de QR-code wilt scannen met je telefoon, open je de ingebouwde camera-app van je telefoon en richt je de camera op de QR-code. Gebruik op oudere telefoons de speciale app om QR-codes te lezen.
  5. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken en bevestig dit op het volgende scherm.